Leuk zo’n fietstochtje

geplaatst in: Gezinsleven, Ontspanning | 5

Hartstikke jaloers was ik op een vriendin uit de straat. Haar zoontje is een halfjaar ouder dan Olivia en zij konden dus al een tijd lekker fietsen samen. Nou ja, zij fietsen en zoonlief in het stoeltje voorop bedoel ik natuurlijk. Maar goed: even snel brood halen op de fiets, even een rondje fietsen met papa erbij na het avondeten. Heerlijk!

fietstochtje_mijnlevenalsmama

Verliefd op mijn mamafiets

Ik kon niet wachten tot Olivia stevig kon blijven zitten op de grond, want dan zou ik van manlief een mamafiets krijgen en kon ik eindelijk ook gaan fietsen met Olivia. Anderhalve maand geleden, Olivia was toen 8 maanden, was het zover: ik kreeg een geweldig kado, mijn eigen mamafiets (een zwarte BSP Seine Classic). Helemaal blij en bijna verliefd was, en ben, ik op mijn fiets. Ik weet alleen nog steeds niet of Olivia er net zo blij mee is.

Ze sputtert niet tegen als ik haar in het stoeltje zet, maar breeduit lachen (waar ik stiekem op hoopte dus) doet ze ook niet. De eerste paar keer hield ze haar armpjes gespannen langs haar lichaampje. Toen ik haar handje vastpakte, trok ze hem meteen weer terug en haar handje op haar eigen stuurtje leggen lukte me al helemaal niet. Eén brok spanning dat kleine meisje voor me op de fiets. Arm ding. En mama maar fietsen.

De loungestand

Fietsen met warm weer, wat wind en zelfs een keer in de motregen, het maakt weinig verschil. Soms zoekt ze met haar handje mijn hand op of legt hem heel stoer op haar eigen stuurtje of mijn stuur en deze week ontdekte ik dat ze het liefst in de ‘loungestand’ gaat zitten. De spanning is er dus af denk ik. Immers: als je het lef hebt je voetjes los te trekken van de voetensteuntjes (tja, die riempjes zijn nou niet helemaal je-van-het) en ze gestrekt op mijn stuur laat rusten, dan zit je best ontspannen lijkt me. De volgende stap is vast breeduit lachen.

Lees ook:  Vrije dag

5 Antwoorden

 1. Mcdid

  Ging ff zoeken. Nieuwsgierig naar je fiets. Ik dacht, die heeft er vast over geblogd. En ja hoor. Mooie fiets ook. Een buggydrager heb ik niet. Vind ik ook niet (meer) nodig. Mila loopt eigenlijk alles al. Gebruik die buggy amper. Maar ja, die is al wat ouder natuurlijk!

  • Gwen

   Nou haha, ik heb hem 1x gebruikt haha. Mr ja, via Mp gekocht voor een bedrag van 2,50 en dacht dat het handig was als ik nr het park ging ofzo. Ben ik nooit heen gefietst 😉 In winkels gaat ze altijd in een karretje en soms knoop ik haar in de draagdoek. Hopelk gaat Olivia ook snel lopen 🙂 Kan ik haar ‘lekker’ uit de schappen trekken hihi.

   • Mcdid

    Haha had al zo’n vermoeden. Lijkt me zo onhandig fietsen, zo’n buggy aan de zijkant. Daarnaast heb je dan alsnog een ragbuggy en niet je lekkere goede mee. Is ook niet alles.

    • Gwen

     Ragbuggy, leuke benaming 😉 Het is dat ie zo handig was op vakantie en ik daarom heen moment spijt vd koop gehad heb, mr hij hangt ever since in de schuur 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.