Ik ben een huismus

geplaatst in: Persoonlijk, Relatie | 5

De titel zegt het al. Ik heb er weinig aan toe te voegen, spannender kan ik het niet maken. Ik ben een huismus. Een thuiszitter. Ik word gelukkig van een avond bankhangen, slapen in mijn eigen bed, mijn eigen spulletjes om me heen.

Een huismus-man

Gelukkig ben ik gezegend met een man die ook gelukkig wordt van bankhangen, zijn eigen bed en ga zo maar door. Een huismus-man. Natuurlijk, we zijn niet dol op de huishoudelijke taken die bij thuis zijn komen kijken. Ik vind het heerlijk dat op vakantie mijn bed opgemaakt wordt, de vaatwasser niet in- en uitgeruimd hoeft te worden en we niet hoeven te koken. Maar aan de andere kant: we houden van koken (en lekker eten). En ik houd van routine. Dagelijkse routine.

Joost en ik hebben onze wilde jaren achter ons gelaten. Al voor Olivia er was. Het was een natuurlijk proces. Of eigenlijk niet, want als ik me goed herinner waren we ‘gewoon’ van het een op andere weekend klaar met volgeplande avonden en grote dancefeesten. Thuis zijn voelde opeens fijner.

Genieten binnenshuis

We doen heus nog wel eens iets buitenshuis hoor. Hoewel, confession, ons eerste avondje uit zonder dochterlief laat na tien maanden nog steeds op zich wachten. De behoefte is er niet. Iedereen kan zeggen dat het gezond is en dat je meer bent dan papa en mama enzo. En dat zijn we, binnenshuis. Als Olivia op bed ligt eten en borrelen we met vrienden of kruipen met een film op de bank. Genieten!

Lees ook:  Bijzondere kraamweek

Eigenlijk zijn we een heel normaal stel, we gaan ook gewoon op vakantie. Maar tien dagen is lang zat, daarna verlangen we beiden weer naar huis. Voor ons geen verre reizen met een backpack. Ik moet er niet aan denken.

“Hoe was je weekend?”

Een veelgehoorde vraag van collega’s op de maandagmorgen. Een veel gegeven antwoord van mijn kant: “Relaxt, lekker rustig aan gedaan en niks bijzonders ondernomen eigenlijk.” Tja, ik begrijp dat dat saai klinkt, maar dat maakt me niet uit. Ik weet van mezelf dat ik niet saai ben, ik ben gewoon een huismus.

5 Antwoorden

 1. typischsuus

  Heerlijk hoor, ik zou willen dat ik dat kon! Mijn man kan ook heerlijk huismussen, ikzelf word na een tijdje wel onrustig als ik alleen maar aan het werken, zorgen of slapen ben. Dan ga ik iets leuks doen met vriendinnen 🙂

 2. Myl

  Leuk om te lezen, verfrissend en herkenbaar. Hoeveel stellen zijn niet zo en genieten daarvan. Wij ook!

  • Gwen

   Gelukkig 🙂 Soms heb ik het idee dat wij de enigen zijn hihi, veel mensen om ons heen ondernemen liever iets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.