DZP: weer decolleté

geplaatst in: Day Zero Project, Persoonlijk | 5

Nu Olivia alweer tien maanden is, drinkt ze minder melk. Ze eet meer vast voedsel en drinkt ook regelmatig water of kruidenthee. Mijn borsten draaien geen overuren meer, dus ik vond het weer tijd voor gewone bh’s.

Veel mannen weten het misschien niet, maar ik spreek vast niet alleen voor mezelf als ik zeg dat een vrouw heel gelukkig wordt van een mooi decolleté. Mannen worden hier ook gelukkig van, maar op een andere manier. Een goed decolleté geeft vrouwen zelfvertrouwen en sommige kledingstukken staan nu eenmaal mooier met een goede bh eronder.

Opgeruimde bh’s

Ik droeg de afgelopen maanden voedingsbh’s. Mooie voedingsbh’s dat wel, maar toch: voedingbh’s. Ja, dat is al net zo sexy als het klinkt. Voedingsbh’s hebben namelijk als doel het voeden van de baby gemakkelijker te maken, niet het zelfvertrouwen van de moeders op te krikken. En nu heb ik ze dus opgeruimd. Bij mijn andere zwangerschapskleren. Boven op zolder. Ik heb sinds een paar dagen weer normale bh’s. Day Zero Project doel #40. Mijn voedingsbh’s weer inruilen voor normale bh’s  is behaald.

Op-en-top vrouw

Bh’s die mooier staan onder shirtjes, bh’s die geen clipje meer hebben aan de voorkant, bh’s die alles nét even een betere lift geven, kortom: bh’s die zelfvertrouwen geven. En ik ben blij, heel erg blij! Ik kan mijn dochter voeden als ze dorst heeft en ik voel me weer op-en-top vrouw. Het voeden vereist iets meer gepriegel met de bh-bandjes, maar dat heb ik er graag voor over.

Dat vrouw-voelen? Dat was natuurlijk al zo. Moederschap en borstvoeding kunnen je niet meer vrouw laten voelen dan mogelijk als je het mij vraagt. Mijn normale bh’s geven deze  mama gewoon net dat beetje extra decolleté, en daar houden we allemaal van.

Lees ook:  Ontspannen babyvakantie

5 Antwoorden

  • Gwen

   Nou echt! Ik baal er achteraf van dat ik tien maanden gewacht heb haha, het geeft net dat beetje meer push zeg maar 😀 En voeden gaat nog prima, een beetje duwen en trekken, maar dat kunnen die H&M-bh’s prima hebben 😉

 1. Jess

  Dat wil ik ook! Helaas protesteren mijn melkklieren heftig tegen de beugels van gewone bh’s! Boehoe! Al twee keer bijna een borstontsteking gehad dankzij een gewone bh jammer genoeg. Pas jij je oude bh’s weer of heb je nieuwe gekocht? Ik word namelijk echt niet blij van deze cupmaat.

  • Gwen

   Ik heb nwe gekocht, mr kleinere helaas. Nou ja, niet echt kleiner, alleen qua omtrek. Ik ben een van dis vrouwen die al nit mega borsten had, blij was met de volle zwangerschapscup en het nu weer moet doen met hetzelfde als before. Gelukkig kunnen mijn melkklieren het aan. De beugels knellen niet, mr ik merk wel dat het bijna etenstijd is hihi.

 2. typischsuus

  Het is een beetje bitterzoet he…je voelt je mooier, meet ‘jezelf’ (tenminste dat had ik) maar tegelijkertijd is het een bepaalde afsluiting. Overigens, er zijn tegenwoordig wel degelijk prachtige en sexy voedingsbh’s te koop; zo schijnt marlies dekkers een collectie te hebben! Maarja, daar moet je wel voor willen betalen en je moet er wat langer voor zoeken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.