Mama van twee

geplaatst in: Gezinsleven, Huishouden, Opvoeding | 3

Gisteren had ik een drukke dag. Of laat ik het anders stellen: ik had verwacht dat ik een drukke dag zou hebben. Het zoontje van een vriendin kwam namelijk ook de hele dag. Zij zat zonder oppas, want oppasopa en -oma waren op vakantie. Ja, dat moet ook gebeuren. Ze belde mij. Een hele eer! Haar kleine boeffie van bijna 15 maanden aan mij toevertrouwen. Zonder instructies of dagschema op papier, maar met de mededeling: “Als ik bij iemand weet dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat het goedkomt, dan ben jij het.” Meer kan mijn lieve vriendinnetje mijn moederhart niet strelen!

Goed, een drukke dag dus. Godzijdank sliep Olivia zondag op maandag weer redelijk goed. Na een week van tandendrama en meermaals huilen per nacht, werd ze die nacht maar 1x wakker. Deze mama van twee was dus uitgeslapen. Klaar voor de drukke dag. Die niet zo druk bleek.

Mijnlevenalsmama | Mama van twee

Het was een heerlijke dag! Mama van twee zijn is ongeveer hetzelfde als mama van één zijn. Echt. Ik ben bloedserieus, het valt hartstikke mee. Natuurlijk, elk kind is anders en vriendinnetjes zoon is echt een lieverd. Best rustig ook. En Olivia ook. En samen? Ook! Zodra ik Olivia bij hem op de grond legde wisselden ze dikke glimlachen en kreeg Olivia meteen een kusje op haar bolletje. Ik smolt. Vriendin ook. Manlief ook. Vriend van vriendin ook. Want ja: de foto’s werden meteen via Whatsapp gedeeld.

Ik heb ook best een paar keer “Nee, dat mag niet” of “Voorzichtig, zachtjes” moeten zeggen hoor. En toen ik de deur uit wilde voor een wandeling met kinderwagen en draagdoek, was ik al bezweet voor ik de de deur uitliep. En het huishouden? Dat hadden Joost en ik zondag zorgvuldig voorbereid (lees: ik hoefde me alleen over de was en het eten te ontfermen). Maar goed, het was mijn eerste keer als mama van twee, dan mag dat.

Lees ook:  Tanden 'vergeten'

3 Antwoorden

 1. Jess

  Ik pas ook wel eens op de kinderen van vriendinnen. een hele organisatie als je het mij vraagt. Fijn dat het zo goed is gelopen. Vind het altijd superschattig hoe kleintjes onderling met elkaar omgaan.

  • Gwen

   Het viel mij dus echt mee! Was wel heel blij dat ik de box nog heb. De een erin als je de ander boven uit bed moet halen. Ideaal!

  • Gwen

   En echt die kinderlijke onschuld he? Het overbuurjochie kwam ook nog even langs. Echt drie kleine dreumesjes en zo lief samen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.