Poging tot middagdutje

geplaatst in: Day Zero Project, Ontspanning, Persoonlijk | 4

Een van de doelen in mijn Day Zero Project is: #99. Weer eens een middagdutje doen. Wat lijkt me dat heerlijk! Toen ik zwanger was deed ik het regelmatig. Sterker nog: het werd bijna verplichte kost. Ik had last van mijn bekken en ben met 24 weken zwangerschap een dag minder en kortere dagen gaan werken.

’s Avonds ook nog wat waard

Ik ging elke middag anderhalf uur slapen. Niet alleen omdat ik het heerlijk vond, ik had het ook gewoon heel erg nodig. Of Olivia had het nodig, geen idee hoe dat precies werkt. Ik was in ieder geval elke middag moe. Doodmoe. Stuk. Op. En dan helpt een middagdutje. Was ik ’s avonds tenminste ook nog iets waard, wel zo gezellig voor manlief.

Baby moe, mama moe

Van de week was mijn achternichtje jarig. Olivia en ik gingen dus op visite. In Sneek, anderhalf uur rijden. En je weet hoe dat gaat met een baby: na twee uur verjaardag is de baby moe. Na 3 uur auto heen en weer, was mama ook moe.

middagdutje_mijnlevenalsmama

Ik dacht dus na een uurtje spelen thuis, dat Olivia, ondanks haar autodutjes, wel wilde slapen. Ik had het helemaal bedacht: het avondeten was al voorbereid, ik kon tegelijk met dochterlief een dutje doen. Maar helaas. Olivia bleef wakker.

Wordt vervolgd

Ze kletste met haar knuffels en was een halfuurtje zoet in bed. Maar geslapen werd er niet. Ook niet door mij. Ik heb haar uiteindelijk in de box gezet met wat speelgoed en ben gaan stofzuigen, was de slapeloosheid toch nog ergens goed voor. Mijn Day Zero Project doel van het middagdutje moet ik maar doen in het weekend, als Joost thuis is. Wordt vervolgd.

Lees ook:  Broodeter

4 Antwoorden

 1. Jess

  Hier worden ook al lang geen middagdutjes meer gedaan helaas. Vond het altijd heerlijk om met Sam mee te tukken. Wel een beetje bijgekomen inmiddels?

  Denk dat mijn volgende dzp-doel trouwens wordt ‘hoe houd ik Sam in de box met speelgoed???’ haha!

  • Gwen

   Haha. Is dat zo problematisch? Gooit ie het speelgoed eruit of zelf boos dat ie in de box zit? Wij zijn de box expres dagelijks blijven gebruiken, omdat ik geen gekrijs wilde op een bepaalde leeftijd. En ben er nu heel blij mee. Even de was ophangen op zolder of stofzuigen zonder kruipende baby 🙂

 2. katharina

  Dat is heel makkelijk. Als je je dochtertje in haar bedje gaat leggen, even volhouden als ze niet wil slapen en als ze huilt. Binnen een half uur slaapt ie. Daarna ga je zelf even dutje doen. Xavi slaapt twee keer per dag, +/- 3 uur in totaal. Zijn ochtenddutje gebruik ik voor de huishouding en middagdutje ga ik zelf uurtje liggen. Het is heerlijk zo. Structuur inbrengen en je kindje leert heel snel dat ie overdag ook vaste tijden heeft om te spelen en om te slapen.

  • Gwen

   Haha, Kat! Was het maar zo makkelijk! Zo ging het eerst wel hoor, maar de ene keer slaapt ze een uurtje, de andere keer 2 uur. En ik doe het huishouden in die tijd: eten maken, sotfzuigen, de was, badkamer schoonmaken enzo – ik red het niet in alleen een ochtenddutje van Olivia. Of kan dus een dutje gaan doen. Dit keer had ze alleen dus als geslapen in de auto, 2x anderhalf uur, dus vandaar dat ze niet meer wilde slapen ’s middags 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.