DZP: een week zingen

geplaatst in: Day Zero Project, Ontspanning | 4

Al fietsend met Olivia in het ochtendzonnetje vorige week zong ik “In de maneschijn”. Ik maakte de bijbehorende gebaren met mijn hand op geïmproviseerde wijze. Twee handen van het stuur, met baby en boodschappen voorop om de maan uit te beelden leek me geen goed idee. Maar met mijn rechterhand kon ik voor Olivia’s neus best wel een halve maan uitbeelden. Mijn linkerhand bleef netjes aan het stuur.

Samen zingen

Ze vond het leuk, samen zingen op de fiets. Ik zeg samen, maar Olivia zingt natuurlijk nog helemaal niet. Eigenlijk was deze hele zangsessie een soort afleiding tot we weer thuis waren. Mama was namelijk zo slim om ‘even snel brood te gaan halen’, terwijl Olivia eigenlijk alweer aan haar dutje toe was.

Na 2x “In de maneschijn” bedacht ik me doel #24. Een week lang elke dag “In de maneschijn” en “Klap eens in de handjes” zingen met Olivia van mijn Day Zero Project. Ik zette dus “Klap eens in de handjes in” en Olivia bleef lachen tot we weer thuis waren.

Mijnlevenalsmama | In de maneschijn

Elke dag is een makkie eigenlijk!

De rest van de week bleek makkelijk vol te houden. Samen op de bank, ’s ochtends vroeg in de auto op weg naar het kinderdagverblijf, tijdens het spelen met de blokken en zelfs een keer tijdens het washandjesdrama voor het slapen gaan. Oeps bijna vergeten die dag dus, maar ook doel #24 is behaald.

Ze vindt zingen heel erg leuk en los van dit doel zing ik eigenlijk elke dag wel een liedje met haar. Al is het maar een zelfbedacht tandenpoetsliedje ter afleiding van het poetsdrama. Niet dat dat liedje helpt, maar het geeft mij in ieder geval het idee dat ik er alles aan doe om het tandenpoetsen leuk te maken.

Lees ook:  De levenslessen van Kikker (en Vriendjes)

Klappen en zwaaien

Door “Klap eens in de handjes” te blijven zingen hoop ik dat Olivia binnenkort leert klappen. Ik ken namelijk kindjes die dit allang deden toen ze tien maanden waren. Hetzelfde geldt voor zwaaien. Olivia doet het beiden nog niet. Ze doet voldoende andere dingen hoor, maar toch zou ik het stiekem best wel leuk vinden: een zwaaiend meisje in huis. Ik blijf dus oefenen.

4 Antwoorden

  1. Roos' Blog

    Ik ben sinds 2 dagen ook ‘klap eens in je handjes’ aan t zingen met Ayden. Helemaal leuk vindt hij het als ik in zijn handjes klap. De eerste keren bleven t vuistjes maar nu bij de eerst tonen opent hij zn handjes als ik met ze klap! Ben benieuwd of hij t binnenkort zelf kan hihi!

  2. Jess

    Die liedjes zijn hier ook favoriet haha! Ik zing de hele dag voor Sam, vooral om af te leiden eerlijk gezegd! Hij klapt inmiddels wel maar zwaaien is nog lastig. Hij kan het wel maar doet het niet op commando. Ook zwaait hij graag naar muren en gordijnen. Tja…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.