Papa en mama ziek

geplaatst in: Gezondheid, Relatie | 3

Afgelopen week waren Joost en ik allebei ziek. Tegelijk. Twee dagen lang hondsberoerd. De dagen die ik normaal thuis ben met Olivia. Dagen zonder kinderopvang. En ik kan je vertellen: afgelopen week waren dat lange dagen, hele lange dagen. Hoe je ziek de dag doorkomt met een dreumes om je heen? Met moeite. Maar, het is ons gelukt – we made it!

Gekookt eitje

We hebben elkaar een beetje afgewisseld. Toen manlief het briljante (maar op dat moment misselijkmakende) idee kreeg dat Olivia een gekookt eitje bij haar boterham moest eten, heb ik me teruggetrokken. Toen het eitje vervolgens op was en ze voor de boterham haar tijd nam, is manlief in bed gaan liggen en heb ik de ‘wacht’ overgenomen.

Been there, done that

Ik kan me niet herinneren dat ik zo ziek ben geweest de afgelopen tijd. Het was een relatief kort, maar hevig, buikgriepje. Vooralsnog heeft Olivia nergens last van, dus ik denk (hoop) dat ze via mijn melk haar anti-stoffen gehad heeft en dit virusje de baas blijft. Als ik nu, nu ik me alweer wat beter voel, terugkijk op de afgelopen dagen dan is het me meegevallen: samen ziek zijn, met dreumes over de vloer. In het heetst van de strijd dachten we hier anders over hoor, maar voor nu durf ik te zeggen: been there, done that.

De kans dat we weer tegelijkertijd ziek worden op dagen dat we geen kinderopvang hebben, is niet zo groot denk ik. En mocht het weer gebeuren, dan beheersen we de spelregels: elkaar afwisselen, geen nutteloze energie aan elkaar verspillen, niet te veel praten en Olivia die lekker zelf aan het spelen is liggend vanaf de bank in de gaten houden en dit zo nu en dan even afwisselen met een knuffel of verhaaltje op schoot. Het scheelt natuurlijk ook onwijs dat ze zo lekker zelfstandig kán spelen, ons lieve nog-net-baby-alweer-bijna-dreumesje-van-één!

Lees ook:  Ik ben een huismus

3 Antwoorden

  1. Fijn dat jullie opgeknapt zijn..ik heb er jaren alleen voor gestaan maar hoe ouder ze worden hoe lastiger het is als je als mama zijnde ziek bent..momenteel lig ik ook ziek op de bank..ben blij dat kleuter tot kwart voor drie op school zit en peuter nu naar peuterspeelzaal is. Even bijtanken en rust.

    • Hmm, ik hoopte dat het makkelijker werd als ze kids groter werden. Maar niet dus 🙁 Beterschap ook voor jou, hopelijk kun je een beetje van het wknd genieten!

  2. Brr zwaar.. Wij hebben het ook eens gehad en drie zieken is trouwens ook verschikkelijk

Laat een reactie achter