Nieuwe uitdaging

geplaatst in: Gezinsleven, Persoonlijk, Werkende moeder | 8

Een tijdje terug schreef ik al over veranderingen en één specifieke verandering die een eigen blog verdiende. Nu alles in kannen en kruiken is en ik alle betrokkenen persoonlijk op de hoogte heb gesteld, mag iedereen het weten: ik heb een nieuwe baan!

Na twee jaar Piramide Groep in Almere, ga ik aan de slag bij Global Data Exchange in Maarssen. Ik zet expres de locatie erbij, want het woon/werkverkeer was voor mij de grootste drijfveer op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Alhoewel, soms ben je gewoon toe aan iets nieuws, dat voel je.

De juiste match

En toen vonden Global Data Exchange en ik elkaar. Ik die een open sollicitatiebrief stuurde, zij die een enthousiaste parttime marketingmedewerker zochten. Het klikte, dus per 1 oktober ga ik daar twee dagen in de week aan de slag met de marketing en communicatie.

Ik heb er onwijs veel zin in en hoewel veranderingen bij mij altijd even om een ‘schakelmomentje’ vragen, kijk ik erg uit naar de eerste dag dat ik daar als nieuwe medewerkster binnenstap.

Afscheid nemen

Het naar buitenstappen bij Piramide vind ik helemaal niks trouwens. Ik houd niet van afscheid nemen en ik denk dus ook dat ik in stilte het pand verlaat en naar de bushalte loop. Ja, de bushalte. Onze auto is een zakelijke auto, via Piramide. Familie Kuijten is straks dus autoloos, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb twee Hollandse benen en een prachtige fiets. Daarnaast hebben we winkels in de buurt van ons huis en bevindt mijn nieuwe werkplek zich boven een groot winkelcentrum. Het is even schakelen, maar tot twee jaar geleden deden manlief en ik alles met de fiets of het openbaar vervoer en wie weet komt er over een tijdje weer een eigen auto.

Lees ook:  DZP: fotoalbum Olivia

Van fulltime naar parttime

Iets meer dan een jaar geleden ging ik met zwangerschapsverlof. Van 40 uur per week werken, naar 5 weken lang wachten op de komst van Olivia, 5 weken niks doen en daarna ook nog eens 11 weken thuis keutelen. Ik ging weer aan de slag met een werkweek van 32 uur en vond dat direct helemaal niks. Ik mistte thuis, ik mistte mijn dochtertje. Na een halfjaar, tegen beter weten in, te proberen aan het bijna-fulltime-werkende leven te wennen, wist ik het zeker: niets meer voor mij, ik wil meer kunnen moederen.

Voordat ik moeder werd, had ik nooit gedacht dat parttime werken iets voor mij was. Ik zag mezelf altijd als een werkende moeder met een baan van 32 uur. Met een werkende man met een baan van 32 uur en 3 dagen kinderopvang voor de kinderen. Geen idee wanneer dit idee is ontstaan en waarom precies, maar toen ik zwanger was, begon het idee van 3 dagen werken te kriebelen en toen Olivia eenmaal geboren was, wist ik dat 4 dagen werken heel erg zwaar zou worden.

Perfecte verhouding

Mijn nieuwe baan en mijn geweldige man die zijn papadag voor mij heeft opgeofferd (lieverd: ik ben je hier zo dankbaar voor!) geven mij de kans te doen wat ik wil. Een parttime werkende mama zijn: het huishouden managen en de marketing, in een verhouding die voor mij op dit moment de meest perfecte verhouding is. Ik ben een gelukkig mens!

8 Antwoorden

 1. Gerda

  Wauw Gwen! Wat goed dat je hier zo open over bent. Deze mening is tegenwoordig niet erg populair meer (terwijl het vroeger zo normaal was). Ik ben onder de indruk dat je dit zo goed kunt verwoorden en deelt met anderen. En gefeliciteerd met je nieuwe baan natuurlijk!
  Liefs, Gerda

  • Gwen

   Dankje 🙂 Het is echt zo: ik had het nooit gedacht, maar ik vind moederen zo ontzettend leuk! En werken ook, parttime 🙂 Onwijs fijn dat dit gewoon allemaal kan hier, of het nu ‘normaal’ is of niet 🙂

 2. Corina

  Gefeliciteerd! Wat een sterk stuk heb je geschreven! Wat lief dat Joost zijn papa dag heeft ingeleverd. Jullie doen het keigoed samen. Lekker genieten meis!

  Xxx

  Corina

  • Gwen

   Lief he? Ben ik hem echt zo dankbaar voor! Ik doe hard mijn best thuis alles op rolletjes te laten lopen – heerlijk deze switch 🙂

 3. Jess

  Gefeliciteerd! Helemaal vergeten om je daar maandag naar te vragen. Ik zou het ook niet trekken om bijna full-time te werken en mijn kleine man zo vaak weg te moeten brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.