Grote meid!

geplaatst in: Gezinsleven, Huisvlijt, Opvoeding | 3

Eerder deze week ben ik even met Olivia op- en neer gereden naar Ikea. Alvast voor haar verjaardagskadootje. ‘Even’ op- en neer naar Ikea is nu eenmaal makkelijker met een auto en laten we die na vrijdag nou net niet meer hebben.

Glimlach naar de draagdoek

Omdat ze de Ikea in Utrecht aan het verbouwen zijn (wordt mooi!), en ik het sowieso altijd een crime vind met de wandelwagen (fijn, al die verschillende niveau’s en kleine liften – heel gebruiksvriendelijk ahum) – ging Olivia lekker in de draagdoek. Grappig dat dat altijd veel lieve blikken van mensen oplevert. Ik ben dan dus het type dat bij de eerste drie lieve glimlachjes van wildvreemden, in een spiegel gaat checken of mijn shirt wel goed zit. Dat zat goed – het ging dus echt om dochterlief bij mij in de draagdoek.

Tafel en stoeltje

Goed, Olivia’s verjaardagskadootje dus. Tja, wat geef je een meisje dat 1 wordt en nog steeds dolblij wordt van drie blokjes? Van haar oma’s en opa krijgt ze al een (duw)driewieler en een zandbak (die tot aan het voorjaar nog even in de doos blijft) en we gaan er vanuit dat ze verder ook voldoende verwend wordt. Ons kadootje is dus een kleinigheidje: een tafeltje en stoeltje.

Toen Olivia nog maar een maand of 4 was en volgens mij nog niet eens kon blijven zitten, kreeg ze een fantastisch handmade houten stoeltje van onze handige (en lieve) buurman. De buren waren bij Loods5 geweest en zagen daar een soortgelijk stoeltje voor een belachelijke prijs. De buurvrouw heeft de maten opgenomen en ’s middags hebben zij samen van wat resthout een stoeltje voor Olivia gemaakt. Zo ontzettend cool! Joost heeft het vervolgens roze geverfd en ik heb met een sjabloon in het zilver haar naam erop geschilderd. Mocht volgend jaar blijken dat dochterlief niet van roze houdt, dan schuren we hem en krijgt ie een ander kleurtje. Makkelijk zat!

Lees ook:  Morgen ben je jarig lieverd!

Kleine grote meid!

Dat dit stoeltje een plekje in de huiskamer verdiend, moge duidelijk zijn. Maar ja, er moest dus ook nog een tafeltje bij. En nog een stoeltje, voor als er een vriendje of vriendinnetje op bezoek komt. Een leuk verjaardagskado van papa en mama.

Hoewel ons ‘kleine’ meisje pas over ruim 2 weken jarig is, hebben we het meteen een plekje in de woonkamer gegeven. Naast de bank, onder de trap, bij haar speelgoedkisten (en boekenplankje). Olivia was superenthousiast toen ik haar met een boekje aan haar tafeltje zette. En papa en mama? Megatrots natuurlijk! Onze kleine grote meid, wat gaat het toch hard!

Mijnlevenalsmama | Grote meid

Mijnlevenalsmama | Speelhoekje

3 Antwoorden

  1. jess

    Zeker een grote meid! En respect dat dat lampje gewoon netjes op haar tafeltje blijft staan. Vrees dat dat hier geen lang leven beschoren is.

    • Gwen

      Haha, tja – tot nu toe laat ze hem staan. Maar goed – ze kan ook nog niet zelf op het stoeltje gaan zitten en haar armen reiken nog niet tot de muur. Net zoals ze nog niet op het tafeltje kan klimmen – daarna wordt het lampje vast doelwit 😉 Wij hadden voorheen hier een sidetable staan met een lampje en dit geeft fijn licht ’s avonds als we op de bank zitten, eigenlijk is dit kinderlampje dus een beetje eigenbelang – hopelijk vind Olivia het ook tof, een eigen lampje 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.