Hoera, Joost is jarig!

geplaatst in: Huisvlijt | 3

Hoewel hij het zelf helemaal niet leuk vindt om weer een jaar ouder te worden (en de twintigerjaren achter zich te laten), horen bij een verjaardag toch kadootjes. Van mij krijgt hij een nieuwe koptelefoon. Zo’n grote, van Sony. Die wilde hij graag. Maar het mooiste kado, vindt hij vast dat van Olivia.

Mijnlevenalsmama | Hoera, Joost is jarig!Eerste échte werkje

Een paar weken geleden heeft dochterlief voor het eerst geverfd op het kinderdagverblijf. Een paar witte vegen vingerverf in een blauwe wolk (het thema was regen). Het eerste échte werkje hangt aan de vitrinekast. Voorheen ‘verfde’ Olivia ook mee met de groep, maar waren het haar handjes en/of voetjes die in de verf gedoopt waren en op het papier stonden. Ook leuk, maar toch anders dan een eigen meesterwerk. Vooral Joost was helemaal ontroerd van haar eerste echte werkje, dus ik wist wat me te doen stond voor zijn verjaardag.

Kliedercanvas

Bij de Action kocht ik een klein canvasdoek en waterverf in een tube. Ook kocht ik penselen om achteraf, over Olivia’s meesterwerk heen, een tekst met ‘Gefeliciteerd’ ofzoiets te verven. ’s Ochtends bedacht ik me. Ik had nog stickers liggen die ik gebruikte om mijn flesjes moedermelk in de diepvries te labelen. Ik knipte de letters ‘Hoera papa 30’ uit de stickers en plakte deze op het canvas. Daarna mocht Olivia los met de verf. Ik heb hier en daar wat bijgestuurd, want alle letters moesten langs de randjes natuurlijk wel onder gekliederd zijn.

Toen Olivia uitgekliederd was (dat was al na 5 minuten helaas, zelfs de voorbereiding duurder langer), heb ik de boel schoongemaakt en met een pincet de stickers van het canvas afgehaald. Dat ging gelukkig soepel. Mijn eerst ingeving was dat de verf eerst droog moest zijn, maar ik ben blij dat ik niet gewacht heb, dan zaten de stickers namelijk muurvast geplakt volgens mij. Dat de ‘3’ nog even verschoof, is dankzij mijn herstelactie met Type-ex (bijna) niet meer te zien gelukkig.

Lees ook:  Het drama dat een kapotte telefoon hebben heet
Mijnlevenalsmama | Kado voor papa
Van Olivia voor papa, die er superblij mee is!

3 Antwoorden

  1. jess

    Gefeliciteerd Joost! Maarten is al ’33’ dus hij zou graag met je willen ruilen haha 😉 Mooi kunstwerkje hoor. Lijkt me wel een toestand maar het resultaat mag er zijn. eet ze trouwens die verf niet op? Vermoed dat Sam dat gelijk zou gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.