Trakteren!

geplaatst in: Gezinsleven, Huisvlijt | 7

Daar stonden Joost en ik afgelopen woensdagavond. Op zijn verjaardag notabene, doodmoe door het kiezendrama van Olivia ook nog eens.  Maar goed, dochterlief werd 1 en dus moest er op het kinderdagverblijf getrakteerd worden.

Gezonde traktatie

‘Een gezonde traktatie’ werd me met klem verzocht. Dat is wel aan mij besteed. Snoepgoed krijgt Olivia nog niet namelijk. Andere ouders voldoen aan bovenstaand verzoek door kleine kadootjes te trakteren. Ik vind namelijk nogal eens kleinigheidjes in Olivia’s bakje op het kinderdagverblijf. Bellenblaas, een knuffeltje, een fluitje. Op zich heel leuk, maar uiteindelijk belanden die prullaria hier na verloop van tijd in de prullenbak. Olivia is sowieso nog iets te klein voor deze kleinigheidjes. Mijn plan was het maken van rupsjes. Rupsjes van groenten.

Beetje geïmproviseerd

De enige maar was: hoe ga ik dit heelhuids op het kinderdagverblijf krijgen? Olivia en ik reizen tegenwoordig op de fiets namelijk en ik heb wel een mand voorop, maar dan nog …

traktatie_mijnlevenalsmama

Zo’n grote schaal met rupsjes. Zucht. Woensdagavond besloten manlief en ik maar een beetje te gaan improviseren. Het werden nog steeds rupsjes, maar dan in een bloempot. Een soort van rupsbloemen zullen we maar zeggen. De pot was goed te vervoeren en de rupsen zijn donderdagochtend heelhuids in ‘de klas’ gearriveerd.

Een echte dreumes

Samen met de traktatie, had ik ook mijn camera achtergelaten. Met het verzoek of de leidsters een aantal leuke foto’s konden maken. Resultaat: een stuk of 20 foto’s van een stralende dreumes met verjaardagsmuts op en nog een filmpje van Olivia in actie op de xylofoon ook, geweldig!

Lees ook:  Lief Dagboek september '15

Daar zit ze dan, bij de grote kindjes aan tafel, heel wijs het verhaaltje van de juf te volgen. Vervolgens kreeg onze dreumes haar feestmuts (die ze gewoon op liet zitten) op, werd er gezongen en kreeg ze ook nog een leuk boekje kado. Dochterlief had dondersgoed door dat alle aandacht op haar gericht was. Ze genoot! Je begrijpt: mijn moederhart maakte een vreugdesprong toen ik de foto’s zag!

Mijnlevenalsmama | Feestmuts

Mijnlevenalsmama | Boekje uitpakken

Mijnlevenalsmama | Boekje kado

7 Antwoorden

 1. esrayd

  Volg je blog al een tijdje, gefeliciteerd met Olivia. Wij krijgen deze maand ook een babymeisje en hoop dat het bloggen mij ook lukt. Word iig elke dag happy als ik over Olivia lees, je schrijft met veel liefde en trots.

  • Gwen

   Ahh wat leuk om te lezen, zo’n compliment! Heel veel succes nog met de laatste loodjes, je wordt straks overladen met zoveel verliefde gevoelens voor je meisje, het bloggen erover lukt je vast! Ik ga jouw blog ook volgen, ben benieuwd!

 2. Jess

  Wat een leuk idee die rupsjes! Ah, die foto’s zijn echt vertederend. Kleine madame! Ze heeft het zo te horen erg naar haar zin gehad op het kdv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.