De leukste thuis?!

geplaatst in: Relatie | 4

Joost en ik hebben het regelmatig over wie de leukste is in huis. Van ons twee bedoel ik dan. Want Olivia steek er met kop en schouders bovenuit. Ze heeft mijn humor, vandaar. Of Joost zijn humor (zijn woorden).

Onze ‘discussies’ over de hoeveelheid humor vinden vooral ’s avonds plaats, tijdens het tandenpoetsen. Joost heeft er namelijk een handje van zijn (slechte) grapjes en dansjes tevoorschijn te halen als hij moe is. En toegegeven, ik doe mee. Maar ja, twee mensen met een tandenborstel in hun mond die de meest flauwe grappen, woordspelingen en dansjes uitvoeren in de badkamer, zegt weinig over wie de leukste van ons twee is.

Gevat en op het juiste moment

Dat ben ik. Joost en ik zijn het erover eens: ik weet vaak op het juiste moment een gevatte, grappige, opmerking te maken. Soms een beetje een grove opmerking, maar daar kunnen we beiden op zijn tijd om lachen. En we kwetsen er niemand mee, het is een een-op-een-momentje.

Mijnlevenalsmama | De leukste thuis

Joost probeert de eer van mijn goede humor naar zich toe te trekken trouwens, hij beweert (ook en vooral vaak naar anderen toe) dat ik zo grappig ben geworden door hem. Ik laat hem maar in die waan.

Niet mijn humor

Joost is echt niet grappig. Vind ik. Meestal. Hoe vaak hij me niet een ‘leuk filmpje’ laat zien, waarbij hij, voor hij op play gedrukt heeft, al drie keer van het lachen van de bank is gerold, dat naar mijn mening echt niet leuk is. Zucht. Te vaak. Gisteravond nog.

Lees ook:  Morgen ben je jarig lieverd!

Voor de 600e keer de man die met zijn rolstoel vast komt te zitten in de rails van de trambaan. Whoehoe, zo leuk. NOT. Gelukkig voor Joost wordt zijn humor door anderen wel gewaardeerd. En gelukkig voor mij heeft hij ook minder flauwe humor en maakt hij me toch regelmatig aan het lachen.

Geen winnaar

Het blijft een welles-nietus-spelletje, want behalve grappig zijn Joost en ik ook ontzettend koppig. Geen van beiden zou dus ooit toegeven dat de ander leuker is. Alhoewel, ik meen wel eens gehoord te hebben van manlief dat ik inderdaad de leukste ben. Hij ontkent deze opmerking. Natuurlijk, dat is die koppigheid.

De ‘discussie’ duurt dus voort. Maar dat is niet erg, dat houdt het leuk. Zo leuk zelfs dat we allebei nieuwe grapjes en dansjes inzetten. In privésfeer, met als enige jury elkaar. Oh en Olivia, die om alles (mee)schatert en regelmatig uit het niets de gekste gezichten trekt. Onze dreumes, met stip de leukste thuis!

4 Antwoorden

 1. Jess

  Hihi, wat een strijd! Wij hebben een paar jaar geleden al besloten dat ik de grappigste ben van ons twee. Vriendlief heeft wel een droog gevoel voor humor hoor, maar ik ben van de grappen en grollen 😉 Moet ook wel na een paar jaar voor de klas staan op een middelbare school. Mijn humor was mijn redding bij het in toom houden van die pubers haha. Maar zonder dollen, ik lig regelmatig in een deuk om de flauwe grapjes van mijn vriend. En om die stomme voetbalfilmpjes lig ik ook dubbel.

  • Gwen

   Haha, ja Joost zegt het ook wel eens (dat ik echt de grappigste ben), maar een paar dagen later gaat hij de discussie weer aan. Mannen 😉

 2. Corina

  Gert-Jan is erg grappig en heeft leuke opmerkingen maar naar mijn idee altijd op het verkeerde moment! En hij weet ook niet van ophouden. Merlijn heeft dat niet van een vreemde ook hij kan ontzettend leuk uit de hoek komen net als zijn vader, we liggen hier dus ook regelmatig in een deuk. Ik ben niet zo gevat als die twee maar kan weer héél leuk verhalen vertalen zegt mijn lieve echtgenoot! 😉 Met beeld en geluid. Gert-Jan en ik kunnen samen echt gieren van de lach tot tranen toe. Ik om hem en hij om mij. Wij houden elkaar in balans zeg maar, alhoewel als je dit aan Gert-Jan zou vragen hij denkt ongetwijfeld de leukste thuis te zijn! 🙂

 3. Esmiralda

  Dat je lol met elkaar hebt is dan toch het leukste van alles… Mijn man is ook echt een grapjas. ! ik ben meer van de droge humor.. ik kan op de meest ”zo niet goede ‘momenten een droge grap/opmerking maken.. en dan lig ik natuurlijk zelf slap van het lachen…Mijn man die mij inmiddels door en door kent, snapt het en weet dat ik een grapje maak.. en vind mijn droge humor ”gelukkig” leuk !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.