Wintertijd

geplaatst in: Gezinsleven | 2

Een kort blogje vandaag, want deze mama is moe. Ik was al moe en een slopende avond en hele vroege ochtend helpen dan niet. Geen idee hoe het kwam, maar afgelopen week sliep ik slecht. Druk hoofd, storm in de lucht, mijn cyclus? Ik heb werkelijk geen idee. Uren lag ik te wachten op de slaap, manlief snurkend naast me. Olivia slapend in haar kamertje. Ik klaarwakker. Tja, dat heb je soms.

Klaarwakker en huilend

Donderdag ging het al beter en vrijdag sliep ik echt heerlijk, maar ja, gisteravond rond een uur of elf (wij zaten nog aan een kopje thee en wilden daarna naar bed gaan) werd Olivia wakker. Klaarwakker. Huilend ook. Niet te troosten. Een nare droom? Tandjes? Ik denk het wel, die tandjes bedoel ik. Ze kwijlt weer heel veel de laatste dagen en zit steeds met haar handje in haar mond.

Het duurde bijna 2 uur, toen viel ze al drinkend in slaap en sliep verder in haar eigen bedje. Ook wij vielen heerlijk in slaap. Tot 6:15 (nieuwe tijd). Olivia wordt meestal wakker rond 7:00, dus die 6:15 was prima (haar 7:15 dus), maar … Normaal slaapt ze na het drinken weer verder. Meestal tot een uur of 9. Zo niet vanochtend: wederom klaarwakker. Gelukkig zonder verdriet, maar toch: wakker is wakker. En dat vond ik vroeg, erg vroeg. Wintertijd-vroeg.

Ontregeld dagje

Ook de rest van de zondag verliep anders dan anders. Waar dochterlief normaal gesproken 2 of soms 1x slaapt, heeft ze vandaag 3x geslapen. Hazenslaapjes. Ze was de hele dag jammerig, moe, hangerig. Niks was goed en ze heeft zich verschillende keren dramatisch op de grond laten glijden. Krijsend. Gezelligheid.

Lees ook:  Dagje Oud-Valkeveen

Haar laatste slaapje was een goede, maar Joost en ik hebben haar om kwart voor zes (ze sliep toen anderhalf uur) maar wakker gemaakt hebben voor het avondeten. Gelukkig vond ze het niet erg en was meteen vrolijk. Ze is dus wat later naar bed gegaan, na een warme douche saampjes.

Wintertijd-jetlag

Geen idee of het verstandig was: om 20:00 naar bed, wat dus eigenlijk voor Olivia al 21:00 uur was. Maar ja, bij een dag waarbij alle regelmatig vanaf zes uur ’s ochtends verdwenen is, maakt dat uur (door de drie slaapjes) vast niks uit. Ze is heerlijk gaan slapen en vooralsnog (ik schrijf dit zondagavond) niet huilend wakker geworden. Hopelijk is dochterlief morgen van haar wintertijd-jetlag af, dan kom ik ook weer een beetje aan mijn rust toe.

Ps. Je kunt nog t/m vrijdag 8 november meedoen met de winactie voor een van de doe-het-zelf-pakketjes van Lizl.nl. Kijk hier wat je  precies moet doen.

2 Antwoorden

  1. Jess

    Ai sterkte meid! Hier was het gisteren ook vrij dramatisch maar vandaag is het gelukkig een stuk beter. Stomme wintertijd ook!

  2. yazylicious

    Mijn zoontje is inmiddels alweer bijna 3 en werd zondag pas om half tien wintertijd wakker. Echt absurd laat, helemaal omdat de klok terug ging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.