Keukenmachinegeluk

geplaatst in: Huishouden | 3

Daar staat ie dan, mijn nieuwe keukenliefde. Ja echt, ik kan niet meer zonder. Buiten dat ie prachtig staat op ons aanrecht (vind ik althans), neemt hij me ook een heleboel werk uit handen.

Mijnlevenalsmama | Keukenmachinegeluk

Wishlist

Vorige week was het zover: onze keukenmachine werd afgeleverd. Ik wilde al een tijdje zo’n ding, een van mijn vriendinnen was/is er namelijk laaiend enthousiast over. Maar ja, we hadden al een blender, soep maakte ik met de staafmixer en guacamole en hummus (en toen dochterlief nog klein was, haar fruithapjes) gingen in de foodprocessor. Tot dat ding het begaf. En de blender een maand of twee geleden. Nog iets geprobeerd met de (verlopen) garantie van de blender, maar tevergeefs.

Zo’n keukenmachine stond dus als heel lang op mijn wishlist, maar goedkoop zijn ze niet. Het toeval wil dat ik minder ben gaan werken en Olivia een dag minder naar het kinderdagverblijf gaat. Mijn jaarinkomen is dus gedaald en dat werkt belastingtechnisch in ons voordeel. Tijd voor een keukenmachine!

Lunchsalade maken, zo gepiept

Verschillende schijven voor het snijden van fruit en groenten en raspen van wortels en kaas. Een deeghaak, dubbele mixer, foodprocessor, losse blender en sapcentrifuge. Blijer kun je me niet maken!

Joost en ik hadden eerst een andere machine besteld trouwens, een rode van Moulinex. Leek op papier ideaal, maar … de foodprocessor bleek een onderdeel dat je los moest kopen (misleidende tekst op de website trouwens) en de kleur, tja: rood was toch erg aanwezig in ons huis met voornamelijk aardetinten. Retour dus. Vervolgens deze van Phillips besteld, een schot in de roos! Toevalligerwijs dezelfde als waar mijn vriendin zo laaiend enthousiast over is, maar dat wist ik vooraf niet.

Lees ook:  Een overvol hoofd

Mijnlevenalsmama | Keukenmachine

Groenten snijden voor onze lunchsalades? Nog geen vijf minuutjes werk! Brooddeeg maken om broodjes te bakken? Hoppa, alles in de bak gieten en op het knopje ‘brood’ drukken. Datzelfde geldt voor het maken van guacamole (gaat sneller dan in de foodprocessor, omdat deze machine veel krachtiger is), raspen van Padano-kaas, maken van beslag voor muffins of het pureren van aardappels of bananen. Die laatste voor bananenpannenkoekjes natuurlijk.

Overigens gooide ik na het vermalen van de bananen de rest van de ingrediënten erbij, en verwisselde de messen voor een mixer: beslag in 1 minuut! Ideaal! De blender is ook heel erg prima, wij genieten weer dagelijkse van een (groene) smoothie, mmm!  Ik zou niet meer zonder kunnen! En ja, ik ben van het maken van vers eten en bakken, dus ik gebruik hem dagelijks, mijn keukenmachine.

3 Antwoorden

  1. Whitney

    Zeker ideaal, hou ook van vers alleen tijd te kort. Denk met dit apparaat niet. Misschien maar eens over nadenken.

    • Gwen

      Ja echt, superideaal! Misschien een leuk kerstkado-idee? Ook handig voor het maken van babyhapjes trouwens 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.