Yoghurt eten

geplaatst in: Huishouden, Opvoeding | 8

Foto’s van een etende Olivia, ik heb er een heleboel. Filmpjes ook trouwens. Dochterlief kan de leukste fratsen uithalen met haar eten. Ze eet het zelfs vaak nog op ook. Gelukkig.

De term ‘Rapley‘ is veelvuldig gebruikt op mijn blog en eerder deze week schreef ik over het bestek dat we geïntroduceerd hebben. Ik schreef dat yoghurt eten met (of zonder) een lepeltje hierbij hoort. Tja, wat kan ik hier nog aan toevoegen, een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Mijnlevenalsmama | Yoghurt eten

Mijnlevenalsmama | Mmm, yoghurt!

8 Antwoorden

 1. Donsjes

  Ik vind het héél interessant, die methode, maar ik denk dat je er ook geduld voor moet hebben. Ik probeer kleine man af en toe beetgare stukjes eten aan te bieden, en meestal gaat dat wel richting mond (zoals alles richting mond gaat), maar hij vindt het vooralsnog geweldig om de boel tot moes te knijpen. Ik heb het daar wat lastig mee, terwijl ik weet dat dat net een stuk van het leerproces is.
  Van die foto’s moet ik even slikken, al mag mijn kleine man best vuil worden, dit associeer ik niet zo met eten 😀

  • Gwen

   Ik was vooraf ook bang voor troep hoor, maar aldoende leert men zeg maar. Het is heel grappig om te zien dat Olivia voorkeuren heeft voor bepaalde structuren en alleen eet als ze echt honger heeft, anders gaat ze er idd mee spelen. Zo’n troepje als op deze foto’s is het hier gelukkig niet elke dag 😉

 2. Jess

  Haha, lekker! Sam probeer ik ook een beetje af te richten. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ook niet zo wild ben van die troep. Hij mag het van mij best proberen met een lepel, maar ik houd dat bakje wel altijd stevig vast. Wordt alsnog een bende, daar niet van.

  • Gwen

   Dat werkte hier eerst ook, mr de laatste weken is het keihard krijsen als wij het bakje of lepeltje vasthouden. Dus hebben ons er maar aan overgegeven 😉

 3. kungslilja

  Whahaha, geweldig! Hier dezelfde methode en soms soortgelijke gevolgen. Helemaal niet erg; die stoel kun je met kind en al onder de douche zetten. 😉

 4. Linda

  Heerlijk die foto’s! En nog mooier: een kindje wat trots is dat ze zelfstandig mag eten 🙂

  Ik vind het zo heerlijk om te zien hoe ons meisje ieder stukje eten weer vastpakt en verwerkt 😀

  Tuurlijk is het even ‘slikken’ als moeder / vader zijnde als zoon of dochterlief er zo’n bende van maakt, maar het gaat echt over. Het wordt beter 🙂

  Ik vind dat je die bende voor lief moet nemen, het feit dat je je kindje zelfstandig (Rapley) kan leren eten weegt hier bovenop het feit dat ik mijn huis spik en span wil hebben. Zodra dochterlief op bed ligt, gaat de grote schoonmaak beginnen en kunnen we daarna voldaan in een schone ruimte op de bank ploffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.