Quality time met Madaga

geplaatst in: Gezondheid, Huishouden, Samenwerkingen | 1

Hoe belangrijk manlief en ik het vinden dat Olivia, net als wij, gezond eet, is jullie vast niet ontgaan. Geen pakjes en zakjes, niets anders drinken dan water, soms wel vis en vlees terwijl wij het niet eten, geen snoepjes en zoveel mogelijk biologische en onbewerkte producten.

Zelfgemaakte babyhapjes

Inmiddels eet Olivia al geruime tijd alles zelf, van yoghurt tot pannenkoekjes, maar toen ze nog een heel klein meisje van 4 maanden was, kreeg ze groenten- en fruithapjes. Zelfgemaakt uiteraard. Een dag in het weekend stond ik te kokkerellen. Begonnen met wortels, sperziebonen, bruine bonen met appel (haar absolute favoriet) en vervolgens gecombineerd met macaroni, rijst, witvis en bijvoorbeeld bleekselderij of mais. De leukste combinaties (en dus kleurtjes) kwamen tevoorschijn. En dochterlief smulde. Meestal. De porties die ik maakte en invroor werden steeds groter, tot we met 6,5 maand volledig op hele stukken (Rapley) overgestapt zijn.

Ik vond het leuk om zelf combinaties te verzinnen, de boel te pureren en haar vol trots een nieuwe maaltijd voor te schotelen (sperziebonen en aardappel werd me niet in dank afgenomen, dat weigerde ze pertinent), maar toegegeven: het kostte wel veel tijd. Voor iedereen die wel graag verse, zelfgemaakte, E-nummer vrije, gevarieerde en biologische voeding aan zijn baby, dreumes of peuter wil geven, maar geen uren in de keuken wil doorbrengen, is er Madaga.

Madaga, great little foods

“In de keuken van Madaga staan pannen op het vuur waar koks in roeren, want wij zijn niet van het industrieel produceren. Hierdoor smaakt een wortel bij ons naar wortel. En ziet een wortel er trouwens ook gewoon uit als een wortel. Wat wij koken is vers en het blijft ook vers, wel 8 dagen. Dat kan omdat we de zuurstof eruit halen waardoor je ze langer in de koelkast kunt laten liggen. Hetzelfde gebeurt bij verse vis uit de supermarkt.

E-nummers, smaak- en kleurstoffen, conserveermiddelen, en zout: we hebben er niks mee dus gebruiken we ze niet. Wat er bij ons op het label staat is wat erin zit. Het enige wat we verstoppen is de groente in onze pastasauzen en cakejes. O, ja de verpakking is BPA-vrij en recyclebaar. We koken biologisch en gebruiken ook nog een hoop superfoods. We zijn namelijk gek op ingrediënten met hoge concentraties vitaminen en mineralen. Erg handig voor baby’s en peuters die druk bezig zijn met groeien. Daarom vind je in ons menu veel quinoa, olijfolie, linzen, kikkererwten, tofu en broccoli. “

Een geweldig concept als je het mij vraagt! Alles wat ik, en een hoop andere moeders met mij, belangrijk vind als het gaat om voeding van mijn kindje. Olivia heeft het mogen proberen. Een proefmenu met maar liefst 4 (!) heerlijke gerechten: mediterraanse visschotel, tonijn in groentensaus, gierst met aardbeien en drie speculaasbroccolicakejes. Ook kreeg ik er een heel handig mini-koeltasje en koelelement bij. Dat komt erg goed van pas voor de lunchsalades die mee gaan naar kantoor.

Lees ook:  Peuterpuber
Mijnlevenalsmama | Madaga testen
Dochterlief neemt haar taak van proefpersoon uiterst serieus

Mijnlevenalsmama | Madaga

Olivia’s ervaring met Madaga

De eerste avond kreeg ze tonijn in groentensaus. Hierbij heb ik wat zoete aardappels gebakken, komkommer gesneden en kreeg Olivia een speculaasbroccolicakeje. Joost en ik aten soep met stokbrood, achteraf niet zo handig want als Olivia stokbrood ziet of ruikt is dat het enige dat ze op haar bordje wil. Ze at dus brood, wat aardappels, twee cakejes en dronk haar rode bieten smoothie, maar de tonijn in groentensaus werd amper aangeraakt. Zonde, want het rook superlekker dus aan de geur (en ongetwijfeld ook smaak, maar ja wij eten geen vis en vlees) lag het niet. Nee, het was de structuur: gepureerd, plakkerig. Nu is dit een maaltijd voor 6+ maanden en ik weet zeker dat Olivia het rond die leeftijd wel had gegeten, maar inmiddels eet ze alles zelf, geeft voorkeur aan hele stukken (door die Rapleymethode die wij hanteren) en is dit hapje toch wat moeilijk om met de hand (bij gebrek aan lepeltechniek) te eten. Helaas. Een techniek die ik zelf nog niet beheers, is het opentrekken van de plastic verpakking. Die zit zo goed vacuüm getrokken, dat het best moeilijk ging en spetterde. Maar oefening baart kunst, de tweede keer deed ik het preventief in de gootsteen.

Gisteravond stond de mediterraanse visschotel op het menu en hoewel Olivia niet megadol is op vis (dat was al zo toen ik het nog fijnpureerde tussen aardappel en bleekselderij en dat is het nog als ze een stuk vis op haar bordje krijgt), ging dit er goed in. Het kliederen met de ‘bal’ couscous was ook erg leuk. Als toetje maakte ik, zoals Madaga adviseert op haar verpakking, de gierstpap met aardbeien lauwwarm en voerde hem aan Olivia. Als het om toetjes gaat mogen we haar nog voeren, maar tijdens het ‘echte’ eten komt mijn lepel niet eens in de buurt van haar mond. Olivia smulde ervan!

Lees ook:  #veganchallenge - update

Mijnlevenalsmama | Speculaascakeje

Olivia’s absolute favoriet is het speculaasbroccolicakje, ze kreeg het 3e cakeje dus bij haar ontbijt vrijdagochtend. Haar voorkeur verbaasde ons niets, want Olivia is een ‘structuureter’. Alles met een broodachtige structuur wordt sowieso goedgekeurd. Plakkerige dingen, zoals aardappelpuree of te veel appelstroop op haar boterham, vindt ze niks. Ik heb het cakeje ook geproefd en geef dochterlief gelijk: echt heerlijk! Ze lijken wat droog als je ze doormidden breekt, maar als je ze proeft is dat helemaal niet zo. Laat je dus niet leiden door het droge gevoel dat je erbij krijgt, ik denk dat de broccoli gewoon voor een drogere structuur zorgt dan je verwacht van een cakeje. En de broccoli? Die proef je niet: gewoon heerlijke, stevige, speculaascakejes. Met groenten (gelukkig) en zonder suiker, dat dan weer wel.

Madaga bestaat 2 jaar!

Madaga bestaat deze maand alweer 2 jaar en trakteert op quality time, zodat thuis niet voelt als werk. Zo kun je bovenstaand proefmenu (bestemd voor 12+ maanden, maar ze hebben ook proefmenu’s voor bijvoorbeeld 6+ maanden) al voor slechts 10 euro proberen en is de bezorging gratis. Ideaal voor werkende moeders, want Madaga bezorgt op woensdagavond of op zaterdag.

De allerleukste traktaties van Madaga? Een jaar lang gratis weekmenu’s voor je kindje of een jaar lang gratis elke twee weken een schoonmaker, mijn persoonlijke favoriet. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is voor 10 euro eten bestellen, het gratis laten bezorgen, verwarmen en je kindje ermee te verwennen. Zo simpel kan het zijn.

Mijnlevenalsmama | Gesponsorde blogpost

Een Antwoord

  1. Ik moet zeggen, die cakejes klinken heerlijk (en gezond)! Ik ga zeker eens op de site kijken wat voor lekkere maaltijden ze nog meer hebben!

    Ik ga van de week toch weer een poging wagen aan jou gezonde appelkaneel muffins :). Ik weet ondertussen wat ik fout had gedaan :p en als die lukken kan ik me misschien ook ooit aan speculaasbrocolli cakejes wagen 😉

Laat een reactie achter