Goede voornemens

geplaatst in: Persoonlijk | 14

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Althans: het begin van een nieuw kalenderjaar biedt een goede ‘stok achter de deur’ om aan goede voornemens te beginnen. De kunst is om je eraan te houden, je jaardoelen te behalen.

Mijnlevenalsmama | Zegeningen tellen

Mijn ervaring met goede voornemens is dat ik ze niet waar maak. Om eerlijk te zijn kan ik me mijn laatste goed voornemen niet herinneren, dus niet waarmaken is een groot woord. Niet maken klinkt beter. Tot nu, want nu heb ik er toch een paar en die wil ik graag met jullie delen. Jullie zijn mijn soort ‘stok achter de deur’, jullie kunnen me helpen herinneren aan mijn goede voornemens. En doe dat alsjeblieft, graag!

 • ’s Middags (als Olivia slaapt) vaker met een boek dan met een laptop op de bank kruipen.
 • Mezelf weer een ‘koffie-in-de-ochtend-tax’ op kantoor opleggen: maximaal 2 kopjes (in plaats van 3, dat valt nog te overzien dus).
 • Toch nog een keer proberen te stoppen met nagelbijten (een voornemen tegen beter weten in).
 • Eens in de week een middagdutje met Olivia mee doen, gewoon even ‘bijtanken’ in bed.
 • De ‘One Line a Day’ en ‘Q&A a Day’ boekjes bijhouden (hierover plaats ik binnenkort een blogje).
 • Een nieuwe categorie starten: ‘Lief Dagboek’, waarin ik elke dinsdag een overzicht (met foto’s) van mijn afgelopen week geef. Ik vind deze wekelijkse posts altijd superleuk om te lezen bij anderen en vind het een mooi online naslagwerk voor onszelf.
 • Mijn zegeningen tellen en meer waarderen, in plaats van altijd maar meer en beter willen (check die foto’s, over zegeningen gesproken!)
 • En last but not least: blijven bloggen, want dat vind ik zo ontzettend fijn om te doen!
Lees ook:  Inhaalslagje

Mijnlevenalsmama | Happy family

Mijnlevenalsmama | Borstvoedingsgeluk

14 Antwoorden

 1. Roos' Blog

  Goede voornemens! Ik heb een aantal dezelfde als jij haha! Het Q&A dagboekje bij houden (vind het zo leuk!) en ook elke week een foto overzicht plaatsen. Hoe ik dat ga doen ben ik nog niet helemaal over uit, maar je ziet t vanzelf verschijnen hihi!

  • Gwen

   Ja en dat is juisg wat je zo snel vergeet. Dat je dingen voor lief neemt en dagen ongemerkt voorbij vliegen, zo zonde!

 2. Jess

  Leuke foto’s. Succes met je voornemens. Ik ben al jaren geleden gestopt daarmee omdat er idd meestal niets van terecht komt. Happy 2014!

 3. Tally 'Metalmommy' Talks

  Succes!! Als jij blijft bloggen, kom ik lezen 🙂

  Ik heb ook heel lang nagels gebeten en opeens was ik het zat… mooie lange nagels sinds die tijd. Ik gun mezelf wel nog de lol van bijten als ze inscheuren of afbreken 🙂
  Veel van dit soort dingen lukken me niet, maar dit dus wel!!

  • Gwen

   Leuk om te horen! Hopelijk heb ik ook nog eens dat gevoel dat ik echt lange nagels wil 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.