Shoplog: Eerste zomerkleding

geplaatst in: Gezinsleven, Samenwerkingen | 9

Hoewel dochterlief met de meeste kleding nog in maat 80 zit, ben ik al druk met het inkopen van maat 86 en zelfs 92. Ja, ik koop op de gok en heb gemerkt dat de meeste seizoensgebonden kleding niet echt seizoensgebonden is. Zo draagt Olivia momenteel gewoon nog zomershirtjes die ze eind van de zomer al droeg, maar dan over een rompertje met lange mouwen of met een cardiganvestje erover. Hetzelfde geldt voor leggings: die zijn echt niet alleen voor in de zomer, die dragen dochterlief en ik gewoon het hele jaar.

Eerste zomerkleding

De eerste aankoop van Olivia’s zomergarderobe is een feit. Twee weken geleden ontving ik een cadeaubon van Nummer Zestien, dé webshop voor merkkleding voor het hele gezin. Ik ben vooral fan van de Nummer Zestien Babykleding. Merken zoals Z8, Mexx en Babyface: zulke leuke kleertjes!

Ik besloot mijn shoptegoed te besteden in de sale, want: meer kleding voor minder geld. Dochterlief is verwend met twee shirtjes en een spijkerjurkje. Het gele shirtje is van Mexx (maat 86), het roze van Babyface (maat 92). Net als het spijkerjurkje (ook maat 92). Die laatste twee zal Olivia waarschijnlijk pas in de tweede helft van de zomer dragen, hoewel ik een ‘oversized’ (lees: te groot) shirtje op een legging vaak ook heel erg leuk vind.

Mijnlevenalsmama | Shoplog zomerkleren

Een prettige bijkomstigheid van mijn bestelling was trouwens de snelle levertijd. Ik bestelde mijn spulletjes vlak voor de kerst: maandag einde van de middag. En ik ontving het vrijdag, de dag na kerst, al. Ideaal!

Lees ook:  Tag: Fashionista - de mama editie

Voorraadje aanleggen

Met deze eerste zomeraankopen heb ik mezelf het startsein voor het aanleggen van een voorraadje in maat 92 gegeven. Immers, de voorraad 86 is al redelijk op peil en wat ik net al typte: ik vind oversized shirtjes leuker dan te krappe of korte shirtjes. Er zijn dus inmiddels al een paar leggings, twee vestjes, wat longsleeves en T-shirtjes met mijn eigen H&M-bestelling ‘mee geklikt’. Nu nog een zomerjas, nog meer shirtjes, een leuke jeans en en en. En rompers. De laatste maat rompers (maat 86) die ik ga bestellen, denk ik, daarna gaan we over op ondergoed, want dat hoort bij grote meisjes. Zucht, wat vliegt de tijd.

Mijnlevenalsmama | Gesponsorde blogpost

9 Antwoorden

 1. joyfromjoyce

  Je bent er vroeg bij! Ik kijk pas als het zover is, Aron droeg vorig jaar namelijk al zijn korte broeken van het jaar daarvoor nog. En shirt zijn er genoeg haha. Het gemak van een jongetje

  • Gwen

   Ik merk met broeken ook dat ze daar nu langer mee kan doen, het ‘een-maat-uitgroeien’ gaat veel langzamer nu, gelukkig 😉 Zo draagt Olivia nu een H&M-jeans met zo’n elastiekenband die je kunt verstellen aan de binnenkant. Hij staat nu op het kleinste gaatje, kan nog 3 gaatjes groter en hij is onderaan ongeveer 3 of 4cm omgeslagen. Ik gok dus eigenlijk dat ze die broek volgend jaar herfst nog aan kan 🙂 Leggings enzo slijten wel sneller en die gooi ik in de droger (luiheid), dus die gaan minder lang mee.

 2. Misseagles

  Fijn dat het nu dan al kan.. zulke kleding kopen! Vooral ook omdat je wel een beetje weet welke maat ze gaat krijgen.. Hier durf ik nog niet teveel grotere maten te kopen omdat ze nog niet geboren is en wie weet welke maat ze nodig heeft in de zomer? Ze groeit nu enorm goed, bovengemiddeld..
  Van NummerZestien had ik ook al gehoord op een andere blog, zal daar toch eens gaan kijken als het zover is straks in maart 😉

  • Gwen

   Zeker in het begin gaat het heel snel, voor je het weet zit je in maat 74 (ja echt!). Olivia is van oktober en we zijn in mei overgestapt met sommige dingen van 68 op 74. Maar ja, ze draagt nu soms nog een maatje 74! Het ligt er dus echt aan hoe iets valt en inmiddels heb ik daar ‘ervaring’ mee met de meeste winkels/merken. Zeeman koop ik bijv. altijd een maat te groot.

   • Misseagles

    Ja en geloof dat t ook scheelt hoe je kindje groeit, ken namelijk iemand met een kindje van half jaar die nog in 62/68 past! En idd, ligt ook aan het ‘merk’, dat zie ik nu al als ik de kleertjes in dezelfde maat vergelijk van andere merken…

 3. Desiree

  Wat een leuke kleding! Kende de webshop nog niet, maar ga zo eens even rondneuzen in de sale. Ik koop ook altijd kleding in voren. Hayden heeft nu maat 80 en ben nu langzaamaan kleding in maat 86 aan het verzamelen.

 4. blogsvanmiranda

  Leuke kleding. Ik doe dit ook regelmatig, vooruit kopen. Al vind ik het momenteel voor mijn zoontje een stuk lastiger want die groeit mega hard en heb ik een plank vol liggen met 110/116. Alles wat ik krijg pak ik ook aan, en vanuit daar kijk ik altijd wat ze nog echt nodig hebben.

 5. Nicky

  Hahahah, je hebt jezelf het startsein gegeven 🙂
  Je bent er wel lekker vroeg bij. Veel zomerkleding in de maat 86 zou ik niet kopen, moet je net zien dat ze tussen nu en de zomer flink gaat groeien. Het jurkje is echt heel leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.