Tag: 10 dingen die je nog niet over mij wist

geplaatst in: Persoonlijk | 12

Deze tag zag ik een tijdje geleden voorbij komen bij Teddlicious. Ik heb erg gelachen om haar lijstje en besloot zelf ook tien (opvallende) dingen te bedenken om met jullie te delen.Β Dit bleek niet eens gemakkelijk: ik bleef steken op 6. Maar, het is gelukt: een lijst met 10 dingen die je nog niet over mij wist.

 • Ik slaap met oordopjes en een oogkapje (en nog val ik moeilijk in slaap en slaap heel licht, helaas).
 • Ik heb een lichte vorm van OCD denk ik: alles moet recht staan, of in een bepaalde schuine hoek, de vaatwasser moet op een bepaalde manier ingericht worden etc. Als dingen niet op mijn manier staan en ik dat zie, dan MOET ik het aanpassen. Soms probeer ik dat gevoel te onderdrukken en loop weg, maar uiteindelijk loop ik bijna direct weer terug om het te herstellen. Een voorbeeld: de opgestapelde plastic bakjes in de keukenkast: de dekseltjes moeten met de lipjes dezelfde kant op en de kleinere bakjes moet op de grotere bakjes, de shampoofles in de douche moet precies tussen de voegen staan en zo kan ik nog wel tien dingen noemen (dat is bijna een eigen blogje waard).
 • Geluid van de televisie of (auto)radio moet op een mooi getal staan: 8, 10, 12, 15, 18, 20, 22, 25 etc. Ik check ook wel eens met de afstandbediening of manlief het geluid wel op de goede stand heeft gezet. Toch ook weer een beetje OCD geloof ik.
 • Ik zeg soms gedag tegen dingen. Een kledingstuk dat zijn beste tijd gehad heeft en in de kledingcontainer gaat krijgt een mondeling bedankje bijvoorbeeld. Vroeger was het nog erger: mijn trouwde fiets stond dagelijks de hele dat op het station op mij te wachten en kreeg elke dag een soort luchtkusje in stilte als ik hem daar liet staan. Joost pest me hier nog mee.
 • Thee en koffie drink ik bijna koud. Of lauwwarm, net hoe je het wilt noemen, dan kun je het in 1x wegklokken, heerlijk!
 • Ik ga naar het toilet voor ik in bed stap, maar altijd, ALTIJD als ik bijna in slaap val, bedenk ik me dat ik nog een keer moet en stap dus weer uit bed.
 • Ik heb in mijn studententijd ruim een halfjaar, samen met een toenmalige beste vriendin, bijna fulltime donateurs voor de Cliniclowns op straat geworven. Ja inderdaad: we benaderden bijna alleen maar mannen en ontfutselden ze met valse beloften en een te grote glimlach een donateurschap, maar ik durf te wedden dat de Cliniclowns nog steeds een aantal van ‘onze’ donateurs hebben.
 • Als Joost en ik ieder een eigen bakje chips nemen, eet ik heel beschaafd en langzaam mijn bakje leeg, terwijl Joost hem al lang op heeft. Toen ik nog thuis woonde, was ik degene die snel at en was mijn broertje degene die toen nog een jaloersmakende laag in zijn bakje had zitten.
 • Ik fiets belachelijk hard. Wandel ook hard trouwens. Als manlief en ik samen gaan wandelen met Olivia, moet ik mijn pas altijd inhouden en klaag dan tegen Joost dat hij niet doorloopt. Zijn antwoord is steevast dat we geen haast hebben. Daar heeft ‘ie een punt.
 • Als ik thuiskom, laad ik direct mijn tas uit – de dingen die er niet standaard in zitten worden meteen weer opgeruimd, dat geldt ook voor de luiertas en onze koffers na een vakantie. Ook al is het drie uur ’s nachts: hij MOET uitgeruimd worden, ook de toilettas.
Lees ook:  Tag: Je weet dat je mama bent als ...

12 Antwoorden

 1. vanessa

  Leuk om te lezen! Ik slaap ook met oordopjes. Eerst was dit tegen het gesnurk van mijn vriend, maar nu kan ik niets meer verdragen van geluid.

  • Gwen

   Hier begon het precies zo inderdaad! Inmiddels vervang ik die dopjes ook elke twee weken, omdat er na een tijdje weer meer geluid doorkomt heb ik het idee. Als manlief mijn kan op ligt, laat ik hem ook altijd omdraaien, want dan hoor ik zijn ademhaling alsof het gesnurk is πŸ˜‰ Ik was bang dat als Olivia geboren zou zijn, ik haar met oordopjes niet zou horen, maar niets is minder waar: ik gebruik ze nog steeds en hoor haar ’s nachts prima gelukkig πŸ™‚

 2. DjeauOui

  Leuk om te lezen! Mss moet ik ook maar eens een lijstje maken!
  Had ik maar wat meer van je OCD. Dan was het vast een pak ordelijker thuis! πŸ™‚

  • Gwen

   Haha! Ja, dat opgeruimde is wel fijn dan, maar het kan ook heel vermoeiend zijn om ALLES op jouw manier te moeten doen en terug te lopen naar de bank als het kussentje niet recht ligt hoor πŸ˜‰

 3. Bee

  Ik slaap ook met oordopjes (vriend snurkt loeihard) en wanneer ik kan uitslapen doe ik ook een ooglapje op zodra het klaar wordt. Vereiste ooit in ons eigen huis: rolluiken!

  • Gwen

   Het erge is dus dat er verduisterende gordijnen hebben en de kamer echt wel donker is, mr toch wil ik mijn oogkapje op, geeft extra ‘rust’ ofzo haha.

 4. Nicky

  Leuk om je zo wat beter te leren kennen. Ik durf het niet om met oordopjes te slapen, angst dat er iets gebeurt en dat ik het dan niet hoor. Zoiets vergeef ik mezelf dus nooit. Manlief slaapt best wel diep en ik dus niet. Ik vind het wel een soort van geruststellende gevoel dat ik een lichtslaper ben.

  • Gwen

   Ik dacht ook echt dat ik moest stoppen met de oordopjes als Olivia geboren zou zijn, maar ik probeerde het 1 nachtje met de babyfoon op zijn hardst en hoorde haar direct. Inmiddels staat de babyfoon op zijn zachtst, heb ik mijn oordopjes in en hoor ik haar nog. Zonder de oordopjes val ik echt amper in slaap, ben er nu zo aan gewend haha. Manlief ook een diepe slaper hier trouwens.

 5. Whitney

  Dit is zo grappig! Ik weet ook zeker dat ik OCD heb! Dat met de vaatwasser, heb ik ook. Spullen uit de tassen ruimen. Hihihi, heerlijk ben niet alleen πŸ™‚

  • Gwen

   πŸ™‚ Toen we nog geen vaatwasser hadden moet het druiprek ook op een bepaalde manier ingericht worden haha, ik ging alles verplaatsen als Joost het anders zette. Gelukkig nam hij mijn manier snel over πŸ˜›

   • Whitney

    Hahaha heel komisch dit. Hamed zegt doe jij het dan maar hoor. Boodschappen wegzetten durft hij niet meer.

 6. twinkelbella

  Heel erg leuk om te lezen! En koffie en thee lauw drinken doe ik ook altijd precies om dezelfde reden. Leuk om te lezen dat jij dit ook doet, vaak vinden mensen het raar haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.