DZP: geen alcohol

geplaatst in: Day Zero Project, Gezondheid | 6

Hoewel het behalen van alle 101 doelen voor mijn Day Zero Project nog heel ver weg is en onhaalbaar lijkt, kan ik er weer één afstrepen. Doel #55. Samen met Joost twee weken lang geen alcohol drinken.

Manlief en ik zijn dol op een rood wijntje ’s avonds. Niet elke avond natuurlijk, maar wel in het weekend. Het weekend dat qua wijntjes vaak loopt van donderdag tot zondag, dat dan weer wel. Het voorstel om even geen alcohol te drinken kwam van Joost. Volgens mij was het net na de kerst: “Zullen we heel de maand januari niet drinken?” Ik dacht dat ik hem verkeerd had verstaan, maar nee: hij meende het. Ik stemde in.

Twee weken geen alcohol

De hele maand januari hebben we niet gehaald, maar de eerste twee weken wel: het doel is behaald. En de afgelopen twee weken hebben we alleen op zaterdag 2 glaasjes gedronken, best netjes toch?

En weet je, het was helemaal niet erg. Ik ben gek op de smaak van rode wijn en vind het gezellig om samen een filmpje te kijken en een wijntje te drinken. Al dan niet met een chipje of nootjes erbij. Maar dat kan ook met thee. Of met een glas spa. Weten we nu.

Verstandig drankgebruik

De jaren van aangeschoten zijn heb ik achter me gelaten. Jaren geleden al. Joost ook. Zeker sinds we Olivia hebben drinken we niet meer zo veel, maar zoals afgelopen zomer, gezellig in de tuin met een aantal buren, dan genieten we beiden van een drankje. Moet kunnen vind ik. Het afgelopen halfjaar heb ik mijn zwangerschap soms als excuus ingezet, dan zei ik dat ik nog 9 maanden in te halen had. Overigens dronk ik niet toen ik zwanger was, laat dat duidelijk zijn. En sinds de geboorte van Olivia ook nooit meer dan 3 glazen, want mijn melk moet ’s ochtends natuurlijk weer schoon zijn.

Lees ook:  Mijn tips voor gemakkelijk(er) kolven

Manlief en ik zijn ‘afgekickt’ en doseren ons drankgebruik voorlopig weer echt tot het weekend (vrijdag en zaterdag). Uiteindelijk is het allemaal troep, waar je lichaam hard voor moet werken om het af te kunnen breken. Hoe lekker het ook is. Overigens zei Joost toen hij het voorstel van de alcoholvrije maand deed, dat hij tijdens een volgende zwangerschap solidair wilde zijn en dus ook 9 maanden niks gaat drinken. Ik ben benieuwd, ik zal hem tegen die tijd nog eens aan deze uitspraak herinneren.

6 Antwoorden

 1. blogsvanmiranda

  Goed hoor, ik dronk ook regelmatig een wijntje of een biertje. Vooral in de zomer als de mannen weerkomen en dan hier in de tuin een biertje deden. Of op Zaterdag bij de voetbal. Nu heb ik al drie weken geen druppel gehad, vanwege medicatie. Die medicatie moet ik heel lang gebruiken en 1 drankje kan wel als lichaam gewend is aan het medicijn maar ik durf dat risico niet te nemen, dus neem gewoon niks.

  • Gwen

   Ja, dat is het: zo gezellig als de mannen een biertje drinken. Hier ook te veel in het ‘gezellig een drankje’ drinken gekomen de afgelopen maanden, dus wel lekker om dat nu te minderen. Dat met die medicijnen is idd verstandig. Je weet nooit hoe het valt, ook al mag 1 drankje wel.

 2. Saskia

  Wat goed zeg! Zelf drink ik eigenlijk heel weinig alcohol. In de zomer wel iets meer een lekker koud wijntje, maar verder bar weinig. En grappig dat je schrijft dat je het eigenlijk helemaal niet mist, thee is indd ook erg lekker! 😀

 3. Sharmayne

  Haha ik drink zelf amper vandaag dacht ik laat ik eens een blikje mee nemen zag er leuk uit moest ik serieus mijn ID laten zien whahaha

 4. kim

  Netjes. Hier wordt ook haast geen druppel meer gedronken. Sjaak drinkt eigenlijk nooit en heeft er een hekel aan en ik mis het niet. Er zal heel sporadisch 1 wijntje of bietje genuttigd worden Door mij. Sjaak wil ook niet dat er door visite doordeweeks gedronken wordt in ons huis laat staan overdag. Dus ook bij ons zal het zich beperken tot een vrijdag of zaterdag avond. Daar is niet alle visite blij mee, maar ik vind het niet erg. Drank heeft bij mij ook geen goede herinneringen en natuurlijk is het iedereen zijn eigen leven en keuze alleen bij ons zul je niet snel dronken weg komen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.