Tag: 25 likes and dislikes

geplaatst in: Persoonlijk | 8

Alweer een hele tijd geleden gespot bij Teddlicious en vandaag te lezen op mijn blog: 25 likes and dislikes. Waar ben ik gek op? Word ik blij van? En waar kan ik niet tegen? Aan wat voor dingen heb ik een gruwelijke hekel?

Het bedenken van 25 dingen viel nog even tegen trouwens, zowel voor de likes and dislikes. Er zijn sowieso veel meer dingen dan onderstaande opsomming waar ik blij van word, maar het zijn vooral de kleine, bijna vanzelfsprekende dingen, waar ik blij van word en die zijn als het ‘moet’ moeilijk te benoemen vind ik. Er zullen trouwens ongetwijfeld nog meer dingen zijn die in mijn rijtje van dislikes thuishoren, maar voor nu heb ik de volgende selectie, van 25 dingen in willekeurige volgorde in totaal, gemaakt.

Likes
 1. Zondagochtend met Olivia knuffelen en lezen in ons bed
 2. Mijn favoriete mascara die net in de aanbieding blijkt te zijn.
 3. Mijn gezin, ons huishouden, ons leven zoals het nu is: er kunnen altijd dingen beter, maar ik ben zo blij met waar ik nu sta!
 4. Stokbrood kopen bij de supermarkt en als je de verpakking pakt voelen dat het pas net uit de oven komt.
 5. Met restjes een maaltijd in elkaar flansen die superlekker blijkt te zijn.
 6. Wakker worden om te plassen ’s nachts en ontdekken dat het pas een uur of 2 is (nog uren slapen daarna dus!).
 7. De geur van de verwarming die de woonkamer vult als ik de thermostaat net aandraai ’s ochtends.
 8. ’s Winters een dik dekbed op mijn bed hebben om in weg te kunnen kruipen
 9. Snoepen van het eten dat ik sta te bereiden
 10. De zon op mijn gezicht, het hoeft niet eens perse zomer te zijn, een winterzonnetje is ook goed.
 11. Olivia die aan het spelen is, honderduit ‘kletst’ en niet doorheeft dat ik naar haar zit te kijken.
 12. Mijn blog: de bezoekersaantallen zien stijgen, mijn ei kwijt kunnen, jullie reactie lezen, maakt me heel blij allemaal!
 13. Broodjes bestellen als voorafje in een restaurant en ontdekken dat dit gratis is en je het standaard krijgt.
Lees ook:  Hoe mijn rijgedrag zwanger steeds verandert
Dislikes
 1. Wakker worden om te plassen ’s nachts en zien dat het al bijna wekker-tijd is.
 2. (katten)haren op de grond zien liggen als er net gestofzuigd is.
 3. Mijn telefoon die bijna leeg is als ik de deur uit moet.
 4. Olivia en mezelf warm in moeten pakken om de deur uit te kunnen gaan.
 5. ’s Winters uit de douche stappen (koud!).
 6. Poepluiers, en dan vooral de geur die soms zo blijft hangen als je luier al in een dichtgeknoopt zakje hebt zitten.
 7. Een berg wasgoed van meerdere dagen dat opgevouwen moet worden.
 8. Ramen zemen, ik vind dat echt een rotklus en ben er niet goed in (strepen), dus gelukkig doet Joost dat altijd.
 9. Sneeuw die smelt: die vieze drap buiten, of, nog erger, als die drap vervolgens weer spekglad wordt door de vorst.
 10. Als dingen niet gaan zoals ik het gepland heb.
 11. Een glas water omstoten, omdat dat altijd gebeurd als je eigenlijk geen tijd hebt om het op te ruimen.
 12. De toiletrol die ‘verkeerd om’ hangt, maar gelukkig weet manlief hoe ik het graag zie bij ons in huis (naar je toe).

8 Antwoorden

 1. healthymommy2014

  Jaaa, dat stokbrood is zo herkenbaar; heerlijk!
  Fijn om even stil te staan bij de dingen die je zo fijn vindt, om er vervolgens achter te komen dat het vrij alledaagse dingen zijn! Dat is toch wel een zegen! O, en dat wakker worden om te plassen, hahaha… Goh, helemaal geen last van momenteel (28 weken) zwanger. Heerlijk weer uren terug kruipen in een voorverwarmd bed. Hmm!

  Toiletrol is een discussiepunt in bijna elk huishouden, wij zijn het er inmiddels ook over eens. Mocht even duren. Kattenharen heb ik geen last van maar de frustratie over haren, die ken ik.. Verschrikkelijk. Ik hou van die hond maar die háááren!

 2. Marianne

  Wat een leuke TAG. Ik herken sommige punten maar al te goed. Vooral die kattenharen. Ze blijven altijd op mijn kleren zitten en als ik denk dat ik ze eraf heb gehaald met zo’n roller… dan kom ik op mijn werk, waar we TL licht hebben en dan zit ik er nog helemaal onder! Ik ben altijd bang dat mensen mij als een gekke kattenvrouw zien. Maar ik kan het niet laten om mijn beestjes af en toe te knuffelen.

 3. Misseagles

  Oooh super leuke tag..
  Ook zijn er wel dingen herkenbaar, al vind ik het juist irritant als ik om 2 uur wakker wordt om te plassen want ik kom moeilijk in slaap nu.. maar zal de zwangerschap zijn 😉

 4. Linda

  Leuke tag hoor. Lijkt me inderdaad best moeilijk om 25 van allebei te bedenken. Maar is je wel goed gelukt zo te zien. En juist die kleine dagelijkse dingen zijn fijn om gelukkig van te worden, dan ben je heel vaak gelukkig!

 5. Saskia

  Erg leuke tag en heel herkenbaar dat in de nacht wakker worden en zien dat je nog heel lang mag slapen 🙂

 6. Whitney

  Herkenbaar! De kattenharen, trouwens ik ben er ook van overtuigd dat de toilet rol naar je toe moet staan. Is toch veel makkelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.