Plog #1: Een rustig thuisdagje

geplaatst in: Gezinsleven, Huishouden, Persoonlijk | 22

Ploggen, een (nieuwe) trend in blogland: een blog in foto’s (pictures, vandaar de naam plog). Net als de weekoverzichten in foto’s, vind ik plogs ook superleuk om te lezen bij anderen. De gewone dingen mee beleven, een feest van herkenning. Of juist niet. Ik ben al meermaals begonnen met het maken van foto’s ’s ochtends om vervolgens nog voor de lunchtijd weer af te haken, want ja: wie zit er nu te wachten op een kijkje in mijn leven? Toen ik vrijdagochtend tijdens het voeden de plog van Shirley las, dacht ik: weetje, ik doe het gewoon!

Mijn plog van afgelopen vrijdag dus, een rustig thuisdagje met Olivia. Na mijn werkdagen op woensdag en donderdag, doe ik op vrijdag vaak een inhaalslag in het huishouden en er moest nog een gekregen lading Duplo uitgezocht en geschrobd worden. Overigens zag ik in de loop van de middag dat ik al bijna 30 foto’s gemaakt had, dus ik heb ervoor gekozen om ze in twee- of drietallen te plaatsen, omdat ik het verslag anders te lang vond worden. Kijk je mee?

Mijnlevenalsmama | Plog #1Schijn bedriegt: Olivia lijkt lekker te liggen slapen, maar in werkelijkheid ligt ze te kletsen en gaat steeds weer zitten. Ze werd wakker toen Joost naar beneden liep (6:15 uur), dus ik heb haar gevoed in bed en net weer teruggelegd. De ene dag valt ze dan weer in slaap tot een uur of 8, de andere dag is ze klaarwakker. Vandaag is ze klaarwakker, dus in plaats van nog een (half)uurtje slapen, besluit ik snel voor Joost (die nog aan het ontbijten is beneden) onder de douche te springen.

Mijnlevenalsmama | Plog #1Even snel het bed afgehaald en alvast nieuw beddengoed klaargelegd. Opmaken doe ik vanmiddag wel. Hup, wasmachine aan. De volle wasmand meteen maar mee naar beneden nemen, dat moet vandaag sowieso nog opgevouwen worden.

Mijnlevenalsmama | Plog #1Verwarming aanzetten, het speeltapijt vast uitrollen en de gordijnen open doen. Inmiddels is het 7:15 uur en stapt Joost de deur uit, ik loop weer naar boven en haal Olivia uit bed. De vaatwasser uit- en inruimen doen we straks wel samen. Dochterlief heeft het afgelopen halfuur lekker met haar knuffeltjes zitten spelen en als ik binnenkom tuurt ze beteuterd naar de grond: haar favoriete knuffel is tussen de spijlen door gevallen (lees: geduwd).

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Kleren uit de kast pakken terwijl Olivia nog in bed staat, slaapzak open, washandje over haar gezicht, schone luier en aankleden. “Dat speldje doe ik zelf wel in mijn haar hoor mama.” Vervolgens gooien we haar speen en knuffel terug in bed en gaan naar beneden.

Lees ook:  Ik kreeg een miskraam ...

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Hoppa, het zakje met vieze luier ligt in de prullenbak, tijd voor de vaatwasser. Ik blijf het ontzettend leuk vinden om te zien dat ze het zo leuk vind om dit samen te doen. Ze pakt van alles uit de onderste mand en houdt het omhoog voor mij. “Ajé!”, waarop ik “Dankjewel.” zeg, een keer of twintig (want, bij alles dat ze aangeeft) achter elkaar.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Na het ontbijt (yoghurt voor mij en een peer met cracker voor Olivia), pak ik de twee grote dozen Duplo uit de gang. Mijn schoonmoeder heeft deze via haar werk gekregen en eerder deze week bij ons gebracht. Het irriteerde me al een paar avonden dat het in de hal stond, maar ja: zoiets uitzoeken en schoonmaken kost nu eenmaal tijd. Olivia helpt mee en samen zitten we een goed uur op de grond. Alle Duplostenen die ik wil houden gooi ik in het badje, dan kan het straks boven weken. Poppetjes, dieren en de kleinere onderdelen gaan in de emmer, met de auto’s gaat Olivia meteen aan de haal en alle beschadigde, te vieze en niet-nader-te-specificeren onderdelen verdwijnen in een vuilniszak.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Nog maar een kopje koffie maken. Olivia geniet van een bakje met koekjes en gedroogde abrikozen en ik schrijf een half blogje. Eigenlijk wilde ik nu graag wandelend of op de fiets naar de bakker, maar het regent pijpenstelen. Gelukkig vermaakt dochterlief zich prima met haar speelgoed.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Samen een kopje thee drinken uit het ‘nieuwe’ (en net afgewassen) serviesje dat ook bij het speelgoed van mijn schoonmoeders werk zat. Overal speelgoed, zucht.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Olivia speelt lekker verder beneden, dus ik ga aan de slag met het toilet en de wastafel en douchecabine boven. Omdat we een open trap hebben, hoor ik haar letterlijk en merk het ook direct als ze iets ondeugends doet (dan is het namelijk muisstil beneden). Ideaal, want zo kan ik gewoon mijn klusjes boven in huis doen. Zo, met dank aan Dettol blinkt het weer als een zonnetje. Nog even snel de toilet beneden doen en de was opvouwen. Klaar, tijd voor lunch!

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Inmiddels 12:15 uur. Ik kook twee eitjes voor ons. Olivia eet een boterhammetje met chocopasta en een los ei. Ik eet er een met hummus en een met ei. Mmm! We houden trouwens beiden niet van eigeel. Joost wel. Na het eten leg ik Olivia op bed.

Lees ook:  Tag: Too much information

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Al het speelgoed een beetje aan de kant, even me-time. Ik kijk het tweede gedeelte van About Time (leuke film!), want eerder deze week werd Olivia halverwege de film alweer wakker. Ook doe ik wat voor mijn werk op de laptop en lees wat blogs. Heerlijk, ze slaapt ruim 2 uur.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

De Duplo in bad. Het is echt een hele berg blokken en treinrails, volgens mij hoeven wij nooit meer Duplo te kopen. Even wakker worden en samen naar Nijntje kijken, zo gezellig.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Hup weer naar boven, het bed opmaken, de opgevouwen was in de kasten leggen en een donkere was in de wasmachine. Daarna schrob ik de poppetjes en kleine onderdelen en droog ze af. Ondertussen krijg ik een berichtje van Joost dat hij vroeg thuis is vanavond, fijn! Ik besluit, ondanks dat het inmiddels zonnig is buiten, niet meer te gaan wandelen of fietsen en maak deeg voor kleine broodjes bij de linzensoep.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Papa moet natuurlijk ook even thee drinken met Olivia. De hoeveelheid deeg, die ik op gevoel gemaakt had, was wat weinig, maar de broodjes smaken er niet minder om gelukkig.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Terwijl Joost de weekboodschappen gaat halen, maak ik Olivia ‘slaapklaar’. Ik smeer een dikke laag vaseline op haar beentjes, want die zijn erg droog. Nog even drinken en een verhaaltje voorlezen.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

“Weltrusten klein boeffie, droom maar fijn!” Joost is nog wel even bezig, dus ik rond het Duplo-project af.

Mijnlevenalsmama | Plog #1

Na het opruimen van de boodschappen, ploffen we samen met een wijntje voor mij en een biertje voor manlief op de bank en kijken televisie. “He he, weekend!”

Het is je misschien opgevallen dat ik dit ‘Plog #1′ genoemd heb, want ondanks dat het een intensieve klus is (niet het fotograferen, maar het maken van het uiteindelijke verslag), vond ik het wel superleuk om te doen en ga het zeker nog een keer doen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, zo’n dag uit het leven van een bijna thuismama.

22 Antwoorden

 1. Misseagles

  Vind het heel erg leuk! Ben van plan een plog te maken over vandaag dus binnenkort te zien.. 😉
  Zie ik trouwen avocado’s in de koelkast? Want die kun je beter eruit laten…. Klein tipje maar!

  • Gwen

   Leuk, ben benieuwd! Ja klopt haha, normaal liggen ze op de fruitschaal, mr ze waren al redelijk rijp en we eten ze morgen pas, dus in de koelkast gelegd nu. Normaal liggen ze juist op de fruitschaal half onder de bananen om sneller rijp te worden 😉

 2. Desiree

  Leuk om te lezen. Heb ook al een aantal keer een begin gemaakt maar ook ik haak halverwege de dag af.. Toch maar eens volhouden!

 3. Sharmayne

  Leuk om een keer te zien.

  Mag ik je tippen over vaseline?.. Op een droge huid moet je geen vaseline smeren vaseline sluit juist de huid af en een droge huid moet kunnen blijven ademen. Als ze zo droog is kan je kokosolie of een ander smeerseltje gebruiken ik hou zelf niet van kokos haha. Ik heb NAIF voor mijn schuurpapier velletje kind. Blijft lekker soepel en zacht en dat is werkelijk een wonder.

  • Gwen

   We smeren altijd kokosolie, gebruikt niks anders. Alleen het ‘rare’ is dat op haar bovenbenen vaseline dus werkt. Een of twee dagen en dan weer terug op kokos. Op het kdv worden haar beentjes droger dan normaal, geen idee waarom precies.

 4. Roos' Blog

  Zo leuk om te lezen een plog! En wat grappig dat jullie beiden niet van eigeel houden. Ayden lust juist het witte gedeelte niet, volgens mij vindt hij dat te glibberig hihi!

 5. Linda

  Leuk hoor, moet je zeker vaker doen als je niet vergeet foto’s te maken. Een open trap is inderdaad erg handig. Duplo die ik zelf altijd in een kussensloop in de wasmachine of in de vaatwasser. Ideaal.

  • Gwen

   Ja, dat adviseerde een vriendinnetje me ook al, maar uiteindelijk was ik te bang voor deuken in de trommel (de wasmachine is nog redelijk nieuw), dus heb ik het maar met de hand gedaan hihi.

 6. marijana

  Super leuk om te lezen en te kijken 🙂
  Dank voor de tips voor de droge benen/knieen. Ik dacht dat Stenn de enige was met dit ‘probleem’.
  Mooie grote koelkast heb je!

  • Gwen

   Ja, misschien komt het doordat ze slaapt op haar buik/knieen, doet Stenn dat ook? Anyway, wij smeren altijd kokosolie als bodylotion, alleen vaseline op haar knieen en bovenbeentjes werkt op een of andere manier beter. Dikke laag, pyjama aan en de volgende dag voelt haar huidje lekker zacht.

 7. Nicole

  Hoi wat een leuke manier om je dag te laten zien! Ik zie dat je Thuisblijfmoeder bent, en zou je hier graag over willen interviewen voor onze rubriek Thuisblijfmoeders. In deze rubriek vertellen vrouwen waarom ze kozen voor fulltime moederen.

  Als je wilt meedoen, mail ik je graag onze vragen.

  Je kunt me bereiken op tbm@thuisblijfmoeders.nl

 8. mamoesjka

  Leuk! ik kom net voor het eerst op je blog kijken.. ik zag je berichtje in de Facebook groep.
  Ik ga nog even verder lezen 🙂

 9. Saskia

  Wat leuk om een plog van jullie te zien! Senna heeft dezelfde tandenborstel 🙂 ben benieuwd naar nog meer plogs!

 10. Tamar

  Ja heel luek ik Ben dol op plogs en ik volg je blog al een tijdje supper luek om een kijkje mee te nemen

  • Gwen

   Wat leuk dat je nu een keer reageert (hoewel lezen en volgen in stilte ook prima is hihi). Ik ga zeker nog eens ploggen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.