Wandelen of fietsen

geplaatst in: Ontspanning | 12

De winter van 2013/2014, ik houd ervan! Geen sneeuw, geen ijs, weinig regen en heel veel blauwe luchten en zon. De meteorologische lente is zelfs al begonnen, zo fijn. Ik hoop dus heel hard dat maart ons net zoveel zon en blauwe luchten gunt als februari.

Mijnlevenalsmama | Frisse neus halenElke dag even de deur uit

Ik schreef al eerder dat Olivia en ik vaak een frisse neus halen op mijn niet-werkdagen. De ene keer op de fiets, de andere keer met de wandelwagen. En sinds kort: wandelend aan de hand naar het speeltuintje naast ons huis. Vooral dat laatste wordt steeds leuker, Olivia loopt steeds zelfverzekerder en ik kan niet wachten tot ze los voor me uit wankelt.

Hoewel ik het eerst geen issue vond om een dag niet naar buiten te gaan, zit dat me tegenwoordig dwars. Ik ‘verplicht’ mezelf dus om de deur uit te gaan, omdat ik me anders schuldig voel dat Olivia heel de dag binnen is. Raar, maar waar. Maar, van een dag binnen zitten is nog nooit iemand slechter geworden, dus als het regent blijven we lekker binnen.

Mijnlevenalsmama | ZonneschaduwDubio: wandelwagen of fiets?

Gewoon een rondje wandelen langs het water voor ons huis, of een rondje fietsen om uit te waaien, prima. Maar vooral voor kleine boodschapjes zit ik vaak een halfuur in dubio: gaan we wandelen of met de fiets? Ja echt, een halfuur. Minimaal. Het winkelcentrum zit hier op een kwartiertje loopafstand, maar met een aantal omzwervingen door een andere wijk (een wat leukere route) doe je er al gauw twintig minuten over. Het stelt niets voor natuurlijk, maar soms heb ik niet zo’n zin om te wandelen. Aan de andere kant: met de fiets is handig om langs de Albert Heijn te gaan, omdat ik Olivia dan in het karretje zet. Maar naar het Kruidvat of de Hema? Dan moet ik haar tillen. En dat is zwaar.

Lees ook:  DZP: een week zingen

Het wordt waarschijnlijk gemakkelijker als ze echt goed losloopt, hoewel: dan heeft dochterlief vast voorkeur voor andere gangpaden en producten dan ik. Standaard met de wandelwagen dan maar?

12 Antwoorden

 1. Healthy Mommy

  Héérlijk om elke dag naar buiten te gaan! Enne, ik ben het helemaal met je eens v.w.b. winter 2013/2014. Had niet beter mijn zwangerschap kunnen plannen… Geen hitte én geen gladheid/sneeuw. Dat helpt wel enorm mee aan actief kunnen zijn 😉

  • Gwen

   Nou inderdaad! Ik zat hoogzwanger in september 2012 in de stikhitte, dat was een stuk minder. Met een boel vocht en tintelende pijnlijke handen daardoor 🙁

 2. Linda

  Herkenbaar, het is hier ook lopend te doen, naar dan wel met een flinke brug ertussen. Tegenwoordig heb ik een fietskar die je ook als wandelwagen kan gebruiken. Loskoppelen en klaar, beide kinderen zitten er al in. Je bent alleen wel iets breder, dus dat is even wennen.

 3. Mcdid

  Ja lastig. Ik had altijd snel lopende kindjes, dus met acht maanden kon ik ze al laten lopen aan mijn hand. Ik heb wel veel de buggy meegenomen altijd, maar had dan ook geen fiets. Je hebt toch een buggydrager? Dat is toch de perfecte middenweg?

  • Gwen

   Weet je dat ik daar nog nooit aan gedacht heb?! Sowieso heb ik de buggydrager misschien twee keer gebruikt en bedacht ik me vorige week dat ik hem er beter af kon halen haha. Maar echt: daar kan ik gewoon mee door het winkelcentrum wandelen, duh! 😉 Vanochtend heb ik Olivia ook aan de hand mee de Blokker in genomen, maar halverwege is ze het zat en zakt op de grond en verzet geen stap meer, dan moet ik haar dus alsnog tillen. Zwaar. Ideaal, die vroeglopende kindjes, maar ach: het komt hier ooit ook een keer.

 4. marijana

  Ik herken je gevoel; ik voel me ook schuldig als we een hele dag binnen zitten met Stenn (hoe fijn ook). Dus vaak even naar buiten, al is t maar voor een kleine boodschap hier achter bij de winkel. Soms ga ik dan zelfs om 1630u nog een half uurtje wandelen en ben daar achteraf heel blij om.
  Ik hou van dit winterzonnetje!!

 5. blogsvanmiranda

  Heerlijk om naar buiten te gaan. Hier zorg ik er ook voor dat we op vrije dagen even naar buiten gaan maar soms is een dagje binnen zitten in pyama ook erg fijn,

 6. DjeauOui

  Puur genieten die frisse lucht! Olivia heeft geluk met zo’n lieve mama!

 7. Dennis

  Haha deze winter is tot nu toe erg lekker idd. Maar vergeet niet; maart heeft een staart en april doet wat ie wil. Kan nog alle kanten op.

 8. mamavanjenthe

  Jammer hè? soms zouden ze gewoon bij de Hema en zo karretjes moeten hebben whaha maar dat past nooit in die winkel. Kom amper met mijn kinderwagen/Maxi Cosi ergens doorheen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.