Natuurlijke verzorgingsproducten

geplaatst in: Gezondheid, Samenwerkingen | 9

Dochterlief heeft een gevoelige huid. Niet alleen bij het minste of geringste rode billetjes, maar ook snel droge benen of kleine pukkeltjes. Dat heeft ze van haar vader geërfd helaas, die gevoelige huid. Die pukkeltjes heeft ze vast van mij, want na al die jaren heb ik ze nog steeds. Helaas.

Gele flessen en andere troep

Ja, ook ik ben gezwicht voor het hele assortiment Zwitsal toen ik nog zwanger was. Die geur, heerlijk! Inmiddels gebruiken we alleen de haarlotion nog, de shampoo, wasemulsie en andere dingen zijn binnen 3 maanden na de geboorte van dochterlief door ons zelf opgemaakt of weggegooid. Haar huidje kan er niet tegen. Droge beentjes werden nog droger en haar haar leek elke dag vetter te worden van de shampoo.

Na Zwitsal zijn we overgestapt op Neutral, maar dat is minder neutraal dan je denkt als je naar de ingrediëntenlijst kijkt. Kruidvat Pure & Natural Baby werkt tot nu toe het beste. Van Weleda heb ik alleen de billencreme geprobeerd. Dit is echt heerlijk, maar kokosolie werkt ook. Kokosolie? Ja, kokosolie. Gewoon, harde pure kokosolie die je ook op brood kunt smeren of in baksels kunt verwerken. Wellicht ten overvloede: we hebben twee potten in huis. Een op Olivia’s kamer en een in het keukenkastje. Wel zo fris.

Mijnlevenalsmama | Natuurlijke verzorging

Alleen natuurlijke ingrediënten

De afgelopen twee weken hebben Olivia en wij wasgel en crème van NAIF getest. Na tiendaagse behandeling van dochterliefs huid met antibioticacrème tegen de krentenbaard, kon haar huidje wel een oppepper gebruiken. Het pakketje om te reviewen kwam dus precies op het juiste moment.

Lees ook:  Winnaars DIY-pakketjes

De ingredientenlijst  van NAIF is geweldig. Alleen maar natuurlijke producten, ik houd er van!  Geen parabenen, geen SLS en geen synthetische toevoegingen. Wat wel? Een heerlijke geur, goed smeerbare vette crème en een wasgel die je huid lekker zacht maakt.

Een en al lof

Hoewel ik fan blijf van een theelepel kokosolie in Olivia’s badje en wat kokosolie op haar droge plekjes ’s avonds, biedt NAIF een aangename afwisseling. De wasgel zal nog wel een tijdje meegaan, want Olivia gaat niet elke dag in bad en er gaat al helemaal niet in elk badje wasspul. Gewoon water reinigt ook. Ik kreeg trouwens ook een proeftube shampoo meegeleverd. Die ruikt net zo lekker als de rest en schuimt goed, maar hebben we pas één keer gebruikt. Hoe vies het ook lijkt: Olivia’s haar wassen we amper. Ja, we maken het nat met water, op die manier krijg je etensresten er ook prima uit namelijk. Alleen als het echt stinkt of vettig oogt, gaat er een beetje shampoo in.

De vette crème daarentegen, ik kan maar 1 nadeel bedenken: de tube is te klein. Het is een fijne crème die gemakkelijk smeert. Dat vond ik bij de tube crème van Zwitsal nogal een nadeel: zo dik dat je het niet lekker uitgesmeerd kreeg. De crème ruikt lekker fris. Zelfs toen ik van de week een keer ’s nachts Olivia’s kamertje in liep omdat ze huilend wakker werd, rook ik de geur nog. Lekker! Dochterliefs huid voelt, als we haar ’s avonds na het wassen of badderen insmeren, ’s ochtends nog steeds lekker zacht. Kleine kanttekening: ik wissel een beetje af tussen NAIF en kokosolie en echt waar: als je kindje een droge huid heeft, werkt een theelepeltje pure kokosolie in bad als een tierelier. Daar kan naar mijn idee geen ander product tegenop.

Lees ook:  Kadootje voor de baby + winactie

Zoals je kunt opmaken uit bovenstaand stukje: ik ben fan. Natuurlijke producten die doen wat ze beloven. Helaas betaal je voor dergelijke merken ook iets meer. De wasgel kost bijvoorbeeld € 9,95 en de (jammer genoeg kleinere tube) crème € 14,95, maar daar krijg je dan wel een baby met fluweelzachte, lekker ruikende en gifvrije huid voor terug. En dat is onbetaalbaar.

Mijnlevenalsmama | Gesponsorde blogpost

9 Antwoorden

 1. Whitney

  Ik gebruik eigenlijk niets van Zwitsal. Weleda voor in bad en als olie. Ga eens kijken op de producten van Neutral, wat er allemaal in zit.

 2. Happy Lioness

  Hier heeft dochterlief ook een droge huid. Ze gaat dus al niet vaak in bad en meestal met alleen water. Ik smeer me een ongeluk met diverse cremes en hoewel het niet erger wordt, wordt het ook niet beter. Ik denk dat ik Naif maar eens ga aanschaffen.

 3. Nicky

  Lastig als je een kindje met gevoelige huid hebt, is altijd zoeken wat wel en niet kan.
  Zwitsel heb ik nooit voor mijn kids gebruikt en mijn kids zijn ouder. Fijn dat jullie tevreden zijn met dit product en dat het daadwerkijklijk doet wat het beloofd.

 4. marijana

  Stenn heeft ook van die droge beentjes. Ik dacht ook altijd doordat hij veel op zn knieen speelt. De kokosolie ga ik zeker eens proberen. Thnx voor de tip!!

 5. Misseagles

  Hier iemand die dus wel zwitsal gebruikt en net een lading voorraad billendoekjes in huis had gehaald voordat Fay werd opgenomen. Nu in het ziekenhuis heeft ze enorme uitslag op de billetjes dus gebruiken ze de zwitsal niet meer..
  Denk dat ik straks door mn schoonmoeder maar wat laat maken.. iets in de trant van kokosvet

 6. Roos' Blog

  Ik lees overal alleen maar positieve revieuws over Naïf! Gelukkig is Ayden gezegend met een gaaf, gehydrateerd huidje, ik hoop alleen dat hij papa’s zonne allergie niet nog krijgt..
  Wij wassen Ayden zijn haar ook amper hoor! Ik denk in het eerste jaar maar zo’n 5x. En ook in bad zit vaker niet dan wel een wasgel. Toen ik nog zwanger was had ik alles van Zwitsal gekocht, en ik gebruik nog steeds dezelfde flessen, haha!

 7. lortjee

  Je kunt soms maar beter niks gebruiken dan een of ander troepje, ja. Naif is zo te zien lekker bezig in mama blogland 🙂 maar eens hoor, vele malen beter dan het gele plukje haar.

 8. firbromamas

  Ik moet zeggen tot nu toe heeft onze kleine meid geen last van Zwitsal in haar badje maar ik ben er wel heel erg alert op want ik heb als baby en jaren erna nog onder de eczeem gezeten. Wel heeft ze af en toe rode billetjes dus ga de kokosolie zeker proberen heb dat al standaard in huis voor mijn eigen beautyrituelen dus dat komt mooi uit!

 9. Joyce

  Ik gebruik alleen natuurlijke producten voor mijn dochtertje maar ook voor mezelf. Kokosolie is hier in huis niet aan te slepen, wat een wondermiddel! In eerste instantie gebruikte ik een stuk zeep (aleppo olijfzeep of rode mardin zeep) maar ben overgestapt naar ook pure (vloeibare) olijfoliezeep zonder sls, parabenen etc voor mijn dochtertje. Ik was er mijn eigen lichaam en mijn haar ook mee. Ruikt heerlijk en droogt niet uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.