Nieuwe website!

geplaatst in: Persoonlijk | 17

Het is zover: ik ben over naar mijn eigen domein. Na weken (wat zeg ik: maanden) stoeien met verschillende templates en kleuren die nog niet naar mijn zin waren, ben ik nu ontzettend tevreden. Mijnlevenalsmama.nl is een feit!

Meer tijd dan ik dacht

Al met al is er meer tijd in gaan zitten dan ik verwacht had, mede omdat ik zo’n 250 blogjes na moest lopen en uitgelichte afbeeldingen in moest stellen. Dat had ik dus nooit gedaan, wist ik veel?! WordPress liet in dit oude template automatisch een foto zien op de homepage. En de interne links naar andere berichten zijn ook niet automatisch overgegaan, dus ook dat ben ik nog aan het nalopen. In ieder geval: het resultaat mag er zijn. Vind ik.

Huishoudelijke zaken

Bij overgang naar een nieuwe domein horen wat huishoudelijke mededelingen:

 • Iedereen die zich nu met zijn e-mailadres of via WordPress ‘volgen’ op mijn blog geabonneerd heeft, moet dit op mijn nieuwe blog nogmaals doen. Ik ga een plugin op deze site installeren waardoor je automatisch op mijn nieuwe site terecht komt, maar om meldingen te blijven ontvangen als ik iets nieuws plaats, moet je je opnieuw aanmelden. Je vindt het venster waar je je je e-mailadres in kunt vullen aan de rechterkant op mijn site. Het kan niet missen!
 • Als je mijn blogjes leest via Facebook verandert er niets, daar worden ze gewoon weer geplaatst.
 • Voor Bloglovin’ (waar ik trouwens in korte tijd hard gegroeid ben qua aantal volgers, zo leuk! DZP Doel #4. 75 followers op Bloglovin’ krijgen, check!) geldt dat ik nu ik live ben met mijn nieuwe site en een verzoekje bij hen heb neergelegd om mijn volgers om te zetten. Dit duurt ongeveer een dag, dus vanaf morgen kun je mijn blog weer lezen in je feed op Bloglovin’.
Lees ook:  Lieve Quinn #7

Dat was het, volgens mij ben ik nu niets vergeten en klopt alles op mijn nieuwe site. Maar, mocht je ergens tegenaan lopen of een probleem in de lay-out tegenkomen, laat het me dan even via de mail (gwen@mijnlevenalsmama.nl) weten. Wie weet (hopelijk) kan ik dat dan snel oplossen.

17 Antwoorden

 1. Nicole

  Moet zeggen dat ik die blauw kleur moeilijk te lezen vind als daar een tekst in staat (zie onderaan je blog) maar voor de rest ziet t er leuk uit 🙂
  Gefeliciteerd met je eigen domein!

  • Gwen

   Thx voor de feedback, maar … ik heb geen blauw onderaan staan als ik kijk op mijn laptop of pc? Alleen in de banner bovenin. Bedoel je die? Die tekst daarin is wit en idd niet megagoed leesbaar, maar dat is dan ook het submenu dus vind ik prima als het niet prominent aanwezig is.

  • Gwen

   Ik heb ontdekt wat je bedoelt 🙂 Het is de afbeeldingen die ik bij Lief Dagboek heb en die als related post onderaan staat. Gelukkig zit het niet in het template 🙂 Ik ga de tekst in die afbeelding wit maken, dan is het goed zichtbaar.

 2. Arcadia

  Leuk een nieuwe site, logisch dat daar even flink wat tijd in gaat zitten. Veel plezier met je eigen domeinnaam!

 3. Petra

  Gefeliciteerd met je eigen domein! Ziet er goed uit. Zou het zelf ook graag willen maar het ontbreekt even aan tijd om het goed uit te zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.