Lief Dagboek #12

geplaatst in: Gezinsleven | 5

Een overload aan foto’s deze week vanwege de plog van gisteren, maar het is dinsdag en dinsdag betekent een nieuwe ‘Lief Dagboek’. De week waarin ik live ging met mijn nieuwe site en er dus een ‘last’ van mijn schouders viel. Wekenlang ben ik aan het finetunen geweest en toen was het zover. Zo fijn! En een week waarin Joost ziek was, iets minder fijn (maar wel fijn om hem zoveel om ons heen te hebben!).

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #12

Dinsdag zouden Olivia en ik op de koffie gaan bij Liesje en Thirza, maar helaas deed de afvoer daar niet wat hij moest doen, dus verplaatsten we onze date. De bloemen die ik maandagmiddag had gekocht om aan Lies te geven, moest ik dus noodgedwongen zelf houden. Ontzettend vervelend, zucht. Ze staan trouwens nog, verbazend genoeg. Als alternatief liepen Olivia en ik eind van de ochtend een groot rondje met de duwfiets. Het kan haar niet hard genoeg gaan, waardoor een rondje door de wijk bijna een fitnessronde voor mama wordt.

’s Avonds maakte ik falafel volgens het recept van Suzanne, het was echt heerlijk! Meestal koop ik een pakje bij de natuurwinkel (zonder troep erin) dat je met water aan moet maken, maar zelf maken wint het toch echt. De middelste foto ontving ik woensdagochtend van Joost, terwijl ik beneden mijn ontbijt naar binnen aan het werken was. Hij bleef ziek (een griepje) thuis en Olivia en hij knuffelen en speelden nog wat, alvorens ik haar heb aangekleed en we op de fiets naar het kinderdagverblijf en mijn werk stapten.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #12

Vrijdagochtend sliepen we een beetje uit omdat Olivia niet wakker werd van Joost die zich ging douchen om te werken. Helaas was hij nog steeds niet lekker. Je dochter die op je hoofd gaat zitten draagt niet bij aan sneller beter worden, maar grappig is het wel. Vooral voor mij als fotografe. Vervolgens een ontbijtje met Griekse yoghurt met honing en walnoten, mijn absolute favoriet op het moment.

Lees ook:  Olivia een Olivia en Quinn een Quinn

Dochterlief past na 17 maanden eindelijk in de Nikes die ze kreeg van onze buren. Maatje 18,5. Ja, ze heeft kleine voetjes. Net als haar vader en moeder (respectievelijk 42 en 38, dus aan de kleinere kant van het gemiddelde). ’s Middags wandelden Olivia en ik naar het winkelcentrum en werd ze (weer) verwend met een halve krentenbol bij de bakker. Inmiddels is dochterlief zo geconditioneerd dat ze bij de kassa weet dat we een stukje brood krijgt. Met als gevolg dat als ze het vergeten, ik met een huilende dreumes buiten sta. Deze mama is dus zo brutaal om het te vragen als ze het neigen te vergeten. Erg he?!

We aten taco’s vrijdag. De laatste keer dat Joost en ik dat aten was toen we nog vlees aten, dus dat is minimaal 4 jaar geleden. In een van onze vegetarische kookboeken vond manlief een recept met bonen, tomatenblokjes, courgette, paprika en een boel kruiden (met komijn, chili, kardemon en knofloofpoeder kun je heel goed een Mexicaanse kruidenmix maken). Samen met tomaat, cottage cheese, gesneden avocado en sla was het echt om te smullen. Grote kans dat we dit een volgende keer op tafel zetten als we eters krijgen.
Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #12Zaterdag heb ik de hele dag foto’s gemaakt voor de plog, maar geprobeerd voor dit weekoverzicht andere foto’s te gebruiken. De stofzuiger was er weer. Deze ging twee weken geleden voor de tweede keer in een halfjaar tijd kapot (Philips nota bene), maar we hebben nog garantie. Een lang verhaal, met een staartje, want we zijn nog niet tevreden. Ik wijd hier later nog een apart blogje aan want de frustraties van deze onthande huisvrouw zitten hoog. Tja, je kunt je maar ergens druk om maken.

Lees ook:  Plog #1: Een rustig thuisdagje

Olivia heeft een ritsenfetisj. Echt waar, alles maar dan ook alles met een rits wordt aan een uitgebreide inspectie onderworpen. Zo ook papa’s trainingsbroek. Zichzelf wassen kan ze trouwens ook, ideaal zo’n kind!Β Dat staartje, ik blijf het geweldig vinden om naar te kijken. Zo groot, zo wijs. Zoals je ziet staat de box nog bij ons in huis. Sterker nog: Olivia speelt er nog regelmatig in. Met plezier. Onderin een foto van een makkelijk ontbijtje van anderhalve boterham en een halve banaan.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #12

Zaterdagmiddag heb ik mijn kledingkast uitgezocht. Opruimen was niet nodig, want ik houd hem altijd ontzettend netjes, maar ik was benieuwd wat ik nog nodig zou hebben voor het voorjaar en de zomer. Meer dan ik dacht, want ik hem 2 broeken, 4 blazers en een stuk of 6 shirtjes en 2 jurkjes weg moeten doen. Te groot. Ja echt, een luxeprobleem natuurlijk (zeker na een zwangerschap), maar het is jammer dat een jurkje dat altijd erg leuk was opeens een soepjurk lijkt. ’s Avonds ben ik meteen achter de laptop geschoven om wat nieuwe dingen bij de H&M te bestellen.

Zondag maakte ik bananenpannenkoekjes voor lunch. Blijven een hit hier! En kijk Olivia nu lekker van haar smoothie genieten aan haar tafeltje, zo lief! Tot slot maakte ik een grote pan preisoep, dus staan er weer vier bakjes in de diepvries. Ideaal voor de snelle gezonde maaltijd! Op naar weer een nieuwe, hopelijk droge en zonnige week!

5 Antwoorden

 1. Healthy Mommy

  Een overload aan foto’s kan niet, haha! πŸ˜‰ Altijd leuk om te zien! Ik zit al de hele week webshop na webshop af te struinen en knikker mijn mandje vol om hem vervolgens weer weg te klikken. Zaterdag is het shop time. Kijk enorm uit naar weer kleren aan zonder deze buik. Ik weet het, ik ga de buik missen al voel ik dat nu nog even niet zo als ik uit bed stap of voor de honderdste keer mijn veter strik of mijn spijkerbroeken niet meer dichtkrijg omdat er dan één behoorlijk begint te protesteren! Ben benieuwd naar jouw online aankoopjes! πŸ™‚

  • Gwen

   Hahaha, ja daar hebben ze dus positiebroeken hoor πŸ˜‰ Ik vervloekte die buik ook de laatste 8 weken ofzo en de mijne was zeker groter dan de jouwe. Maar echt, ik miste hem zo daarna! πŸ™‚ En nog hihi, zo gezellig!

 2. Nicky

  Mooie blog zus. Lieve foto’s! Oeeelala, nieuwe kleren! Heb je je oude spullen al weg gedaan? Anders wil ikzelf wel snuffelen tussen jouw soep jurkjes πŸ™‚ Xxxx

  • Gwen

   Ik heb ze nog, maar zijn niet echt jouw stijl volgens mij. 2 wijdere (dezelfde in grijs en zwart) met spaghettibandjes van dik katoen en 1tje die ik echt al jaaaaaaaaren heb. Nog gekocht voor eindpresentatie op HBO πŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.