Lekkere sapjes + winactie

geplaatst in: Gezondheid, Samenwerkingen | 6

Zoals ik al vaker heb geschreven, krijgt Olivia alleen water te drinken. Geen diksap. Wel rijstmelk, op het kinderdagverblijf. En smoothies: zelfgemaakte fruit- en groentensapjes. Ze is er dol op. En wij ook. Vandaag deel ik wat lekkere combinaties die dreumesproof zijn en heb ik een kleine winactie van Healthy People voor jullie.

Lekkere smoothies

Olivia’s absolute favoriet is een smoothie van een banaan met ongeveer 120 ml rijstmelk, maar dit kan uiteraard ook met gewone melk of met water. Met water wordt hij een stuk minder romig trouwens, maar het belangrijkste is dat je de banaan drinkbaar maakt. De uitgebreide versie van deze smoothie met een kwart mango (of grote hand mangostukjes uit de diepvries), appel of grote peer erbij vindt dochterlief ook heerlijk. Maar toch iets minder dan met alleen banaan, aan de snelheid waarmee ze haar beker leegdrinkt te zien.

Eigenlijk ben ik een hele makkelijke smoothie-kok: ik gebruik een blender en geen slowjuicer, wat het geheel nog veel gezonder zou maken. En, wat op de fruitschaal of in de koelkast of diepvries ligt, kan erin. Zolang er maar een banaan in zit voor de romigheid, dikte en het mengen van fruit en groenten. Een rode paprika? Die kan prima met een banaan, handje frambozen en ongeveer 100 ml water. Twee stengels bleekselderij, een banaan en een kwart mango met zo’n 100 ml water doen het ook goed. Of een appel, halve banaan en 2 wortels en circa 50 ml water. Maar meestal is het ‘gewoon’ anderhalve banaan, 2 wortels, sap van 1 citroen en ongeveer 250 ml water voor Olivia en mij samen. De overige hoeveelheden zijn per persoon trouwens, dus toegespitst op alleen dochterliefs smoothie. Die ze elke dag krijgt.

Lees ook:  Arm kind

Kant-en-klaar babyjuice

Van Healthy People kreeg ik een setje babyjuice toegestuurd. Deze productlijn is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4 maanden tot 2 jaar, maar ik weet uit ervaring dat het ook geschikt is voor dames en heren tot een jaar of dertig. Of ouder. De sapjes zijn biologisch en bevatten geen onnodige toevoegingen, zoals suiker, smaakstoffen, smaakversterkers of zout. Gewoon puur natuur.

Mijnlevenalsmama | Healthy People

Het water bleef dit keer in de kraan: Olivia en ik probeerden de sapjes van Healty People. Het blijft elke keer weer leuk om dochterlief iets nieuws te laten proberen en hoewel voor een glaasje puur appelsap bijna 10 appels nodig zijn en het voor het lichaam dus voelt alsof het die 10 appels moet verwerken, drinken we dat soms gewoon. Met mate. Healthy People biedt op hun website trouwens ook een handig drinkadvies voor verschillende leeftijden. Het heeft niet mijn voorkeur, omdat van mij een sapje niet elke dag hoeft, maar het is een prima richtlijn.

Kritisch testpanel

Dat Olivia een uitgesproken mening heeft over wat ze wel of niet wil eten, laat ik vaak genoeg doorschemeren in mijn blogjes. Het heeft vast alles te maken met zelf laten ontdekken, maar het is niet altijd even handig.

Van Healthy People kregen wij alle drie de smaken babyjuice: Appelsap, Banaan & Fruitsap en Venkelthee met Appelsap. De eerst werd geweigerd, pertinent. Geen idee waarom, maar na het eerste drupje duwde ze de beker weg. Onvermurwbaar. Ik heb me over deze smaak ontfermd en kan maar één conclusie trekken: heerlijk! Appelsap zoals appelsap hoort te zijn: zoet, maar net niet te zoet. Banaan & Fruitsap daarentegen viel erg in de smaak. Olivia dronk er 2 bekers van (1 ’s ochtends en 1 na haar middagslaapje). Een pakje bevat trouwens de hoeveelheid voor ongeveer 3 dreumesbekertjes vind ik. En tot slot: Venkelthee met Appelsap. Ook al zo lekker! Een soort icetea met een vleugje citroen (althans, dat proefde ik erin, hoewel dat niet bij de ingrediënten staat) en het zoete van appeltjes. Ook deze smaak viel in de smaak bij dochterlief.

Lees ook:  Bath Time #9

Ik ben dus verrast en zou het zeker nog eens kopen voor Olivia (en mezelf)! Het zijn echt lekkere sapjes in een handig pakje en ontzettend dreumesproof. Gewoon, voor af en toe.

Winactie: drie smaken babyjuice

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf (en je kindje natuurlijk) ook verrast worden door puur sap zonder toevoegingen? Dat komt goed uit, want ik mag 1 setje babyjuice weggeven. Het setje bestaat uit drie pakjes in de bovengenoemde smaken.

Wat moet je hiervoor doen?

 • Like mijn blog op Facebook
 • Like Healthy People op Facebook
 • Laat hieronder in een reactie weten waarom jij deze sapjes graag wilt winnen.

De winactie loopt t/m donderdag 3 april, heel veel succes!

Mijnlevenalsmama | Gesponsorde blogpost

 

6 Antwoorden

 1. Jess

  Wat geinig dat ze sapjes voor kiddo’s hebben. Wist ik helemaal niet. Wij kregen ook een doos maar met hele andere producten. Gewoon voor grote mensen, zeg maar ;-)

  • Gwen

   Nee, wist ik ook niet. Tot ik ze ontving hihi. De grote pakken kende ik al wel, vooral die met kokos, mmm!

 2. Maggie

  Jammer dat je alleen mee kunt doen als je FB hebt – dat heb ik niet 😉 Anders had ik meedoen zeker leuk gevonden. Kon ik mijn broertje van 4, die meestal chocomel drinkt, eens iets goeds laten proeven 😉

  • Gwen

   Ik neem je er gewoon in mee 🙂 Wel belangrijk dat ‘ie een keer iets gezonders probeert 😉

 3. vodi

  oe dit ziet er heerlijk uit. mijn kindjes zijn gek op fruit en sap dus wil dit wel graag proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.