DZP: Olivia leren lopen

geplaatst in: Day Zero Project, Opvoeding | 16

We hebben er precies 17,5 maand op moeten wachten, maar afgelopen week was het moment eindelijk daar: dochterlief loopt! En hoe! Ze rent nog net niet, maar bang? Nee absoluut niet!

Olivia lijkt op haar ouders: ze wil zekerheid. Ze liep allang hele stukken aan 1 pink, langs van alles, stond stevig op haar benen en vaak per ongeluk los, maar zodra we onze pink losmaakten uit haar houdgreep, liet ze zich door haar knieën zakken en kroop vervolgens vrolijk verder. Tot afgelopen dinsdag:na wat aanmoediging van mijn kant zette ze haar eerste stapjes. Meteen een stuk of 8, met een grote glimlach. Doel #25 van mijn Day Zero Project is behaald: Olivia loopt!

En ze heeft de smaak te pakken, vooral gisteren in de achtertuin samen met het overbuurjongentje. Van de driewieler naar de loopfiets, naar het klapstoeltje, naar binnen, het hobbelpaard en weer terug naar de driewieler. Apetrots! Zowel Olivia als wij.

Mijnlevenalsmama | Olivia loopt

Mijnlevenalsmama | Olivia loopt

16 Antwoorden

 1. Roos

  De knappert! Fijn dat ze het nu door heeft! Nou Ayden houdt het nog even bij een pinkie, of het gordijn, of mijn jurkje hihi. Met zo af en toe een paar stapjes los. Komt vanzelf hihi!

  • Gwen

   Ja joh, hij weet dat ie het kan, dus komt goed. Olivia loopt buiten trouwens sowieso en binnen vindt ze kruipen fijner haha, of minder vies 😉

 2. Nicky

  Wat goed zeg!!!!!!! Voor ieder ouder een fijne moment wanneer het dan zover is. Moet zeggen dat het nu een top sport wordt om haar stil te krijgen, succes met constant achter haar aanrennen 🙂

 3. marijana

  Jippie wat leuk!! Wat kan je je dan toch trots voelen hè? Groot gelijk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.