Lief Dagboek #13

geplaatst in: Gezinsleven | 8

Wat een heerlijk week zeg! Olivia’s eerste stapjes, heerlijk weer, met als klap op de vuurpijl natuurlijk het weekend en meer leuke dingen. Kijk mee naar onze week!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #13

Maandagavond fröbelde ik havermoutmuffins in elkaar omdat Joost en ik trek hadden in iets lekkers. Ik deed maar wat: een banaan, havermout, scheutje rijstmelk, kaneel, backing soda, boekweitmeel, eieren, appelciderazijn (voor extra luchtigheid) en kokosrasp. Ze waren lekker, maar niet geweldig. Ik moet dus nog wat sleutelen aan mijn improvisatierecept.

Dinsdag bedacht Olivia dat ze het keukenopstapje wel kon pakken, open klappen en dan beter mee kon kijken tijdens het kokkerellen. Best inventief, maar dat betekent dus: nog beter opletten. Dochterlief zit opeens in een klimfase. Wat ik stond te maken dinsdagmiddag heeft alles te maken met de dressing die je linksonder ziet. Binnenkort deel ik dus weer eens een receptje op mijn blog!

Ik was dinsdagmiddag weer druk met onze stofzuiger trouwens: als alles goed gaat ontvangen we in de loop van de week eindelijk een nieuw exemplaar. Eerst zien, dan geloven. Tot slot kwam tegen het eind van de middag de TNT langs met een fleurig ingepakt pakje dat mij heel blij ging maken …
Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #13

Ik heb namelijk een spiegereflexcamera gewonnen! Gewonnen! Een tijd geleden plaatste Shirley een winactie op haar blog omdat ze een Canon EOS 100D weg mocht geven. Die heb ik dus nu! Zo blij! Dat wordt een stuk meer foto’s van Olivia maken en mooiere foto’s, zoals die van gisteren, op mijn blog. Zo nu en dan, want mijn telefoon heb ik nu eenmaal nog steeds vaker in de buurt liggen dan de camera.

Lekker nog even spelen met Little People woensdagochtend terwijl ik het ontbijt maak, want we hoeven niet zo te haasten: Olivia speelt vandaag een dagje bij haar (en mijn) grote vriendin Suzanne in plaats van op het kinderdagverblijf. Zoals ik al eerder schreef zijn die twee gek op elkaar, dus moet er af en toe qualitytime ingepland worden.

Lees ook:  Lief Dagboek #45

Op mijn werk hebben we een bak paaseitjes staan. Heel erg slecht. En verleidelijk. En lekker. Die foto linksonder is trouwens van vrijdag, dochterlief droeg voor het eerst een van de shirtjes die ik een tijdje terug via Bofashion bestelde.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #13Bij Suzanne, lekker veel kletsen, goed oefenen met lopen, knuffelen en kleuren. Vooral het in- en uit het plastic halen van de potloden is favoriet.

Vrijdagmiddag sliep Olivia heerlijk 2,5 uur. Dus ik hing languit op de bank met mijn laptop. Zo fijn! Op vrijdag slaapt ze trouwens vaker zo lang, moe van twee dagen kinderdagverblijf waarschijnlijk. Die onderste foto is van ’s ochtends vroeg. Omdat het zulk heerlijk weer was, liepen we om half 9 al richting het winkelcentrum om vers brood te halen. En ja, toen dutte ze al weg in het zonnetje. Lekker boeffie!

Vrijdag haalde ik de maxicosi van zolder, omdat mijn vader afgelopen zondag jarig was en ik met de auto van de buurman (zo lief dat we die af en toe mogen lenen!) met Olivia heen- en weer wilde. Maar ja, we hebben nog geen autostoeltje gekocht en twee maanden geleden pastte ze nog prima in de maxicosi. En nog, zo blijkt. Dochterlief heeft nog ongeveer 1,5 cm ruimte boven haar hoofd en daar gaat het om: de nek moet steun krijgen en het hoofdje mag niet uitsteken. Het blijft de meest veilig manier van vervoer: achterwaarts. Ik was dus ook erg blij dat dit nog paste en ook Olivia vond het prima. Gelukkig.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #13Tot slot het weekend. Zaterdag maakte ik voor het eerst twee staartjes bij Olivia en dat staat echt superlief. En blijft ook goed zitten trouwens. ’s Middags fietsten we een stuk met z’n drietjes en aten een ijsje. Het eerste ijsje van het jaar voor ons. Ik nam, na lang twijfelen, mango en pistache, mmm! Olivia moest er niets van weten: dat koude ijs. Wel smikkelde ze een heel hoorntje op, ook lekker. Joost maakte vervolgens het avondeten (wraps met een vulling van kidneybonen, courgette, tomaat en veel kruiden) en ik vouwde een heleboel was op. Altijd fijn als dat weer gebeurd is.

Lees ook:  Lief Dagboek #31

Zondag was mijn vader jarig, dus ging ik ’s ochtends met dochterlief richting Brabant, zodat Joost aan zijn paper voor school kon werken. Een hele tijd geleden maakte mijn broertje een hobbelpaard uit hout. Onwijs mooi, stevig en gedetailleerd. Het stond nog steeds bij mijn ouders, maar vandaag kon ik het meenemen met de auto. Olivia vindt het prachtig! Eind van de middag kwam een bevriend stelletje uit de straat langs en hebben we heel de middag in de tuin gezeten. Hun zoontje, Oliver, is precies 6 maanden ouder dan Olivia en ze kunnen echt zo leuk spelen ‘samen’.

Ik maakte een boel prachtige foto’s van ze met mijn nieuwe camera, maar vanwege zijn privacy plaats ik die niet natuurlijk. We noemen ze trouwens altijd Ol en Ol, ons stelletje boefjes! Benieuwd hoe die over een paar jaar met elkaar om gaan. Dat geldt trouwens voor meer kindjes in de staat: er zijn er een heel stel die nu tussen de 0 en 2 zijn zeg maar, die dus allemaal ‘gezamenlijk’ opgroeien, zoals ik dat vroeger ook deed met mijn vriendinnen uit de buurt. Lijkt me zo leuk strakjes! We sloten de dag met z’n zessen af met patatjes. Kortom: een heerlijk week weer!

8 Antwoorden

 1. Nicole

  Gaaf zeg zo’n camera winnen!
  Hopelijk deel je binnenkort wel wat kiekjes die je daarmee gemaakt hebt 🙂
  Ben benieuwd hoe je het vind zo’n camera.. 🙂

  • Gwen

   Die van gisteren met het bukken en staan in de tuin zijn toevallig ermee gemaakt en binnenkort komen er meer, een buiten spelende Olivia bijvoorbeeld. Ik ben echt nog ah proberen steeds, blijf schieten haha.

 2. Healthy Mommy

  Heerlijk als de was is gedaan.. Beetje jammer dat er 3 dagen later weer een berg ligt. Never ending story. Wat schattig die staartjes bij Olivia. O en een camera winnen… Damn. Dat geluk heb ik nou nooit.

  • Gwen

   Ik normaal ook niet 😉 Mr tien x niks winnen en dan 1x zoiets, daar doe ik het voor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.