Tag: Too much information

geplaatst in: Persoonlijk | 3

Ik blijf fan van tags, dus toen ik een tijdje terug door Joyce getagd werd voor de TMI-tag, werd ik hier op voorhand al blij van. De vragen zijn een tijdje in mijn conceptblogjes blijven hangen, maar hier is ‘ie dan: de too-much-information-tag. Mijn antwoord op 50 persoonlijke vragen, waardoor jullie me nog weer iets beter leren ‘kennen’.

 1. Wat draag je? Simpel: een legging, lang hemdje en een dunne off-shoulder sweater. En mijn pantoffels, natuurlijk.
 2. Ben je wel eens verliefd geweest? Ja zeker, meermaals zelfs. Maar momenteel nog altijd op manlief en natuurlijk op Olivia! Moederliefde is immers verliefdheid in het driedubbel kwadraat.
 3. Heb je wel eens een vervelende break-up gehad? Ja, want hoewel ik degene was die het uitmaakte heb ik met de jongen in kwestie best een tijd een relatie gehad, dus blijft een break-up naar. Ik ben trouwens niet van plan ooit nog een break-up mee te maken!
 4. Hoe lang ben je? Redelijk gemiddeld: 168 centimeter.
 5. Hoeveel weeg je? Mijn gewicht schommelt het laatste jaar tussen 65 en 67 kilo. Voorheen (pre-pregnancy) schommelde het tussen 68 en 71 kilo, dus ik heb niets te klagen.
 6. Heb je tattoo’s? Ja, ik heb er 3. Een vlindertje op mijn onderbuik, een bloemetje op mijn rechterpols en ‘Olivia’ op mijn linkerzij. Het vlindertje liet ik zetten toen ik net 18 was en op kamers ging. Ik vond een ontzettend mooi gedetailleerd plaatje in het boek bij de tattooshop en het ‘vliegen’ leek me symbolisch mooi bij uit huis gaan. Op mijn eigen benen staan. Het bloemetje op mijn pols zit er inmiddels 3 jaar, wederom: ik wilde iets op die pols en vond een mooi plaatje op internet.
 7. Heb je piercings? Ik heb rechts twee gaatjes bovenin aan de rand van mijn oorschelp, onder elkaar, maar vergeet die knopjes vaak in te doen. In mijn linkeroor heb ik een extra gaatje in het midden van mijn schelp en ik heb een tongpiercing gehad, maar die is er inmiddels al 5 jaar uit.
 8. OTP? (het perfecte koppel) Joost en ik natuurlijk!
 9. Favoriete fictieve TV koppel: Hailey en Nathan uit One Tree Hill, hoewel ik Brooke en Julian uit dezelfde serie ook ontzettend lief vind, Hailey en Nathan hebben zoveel meegemaakt en blijven toch (met ups en downs) zo gelukkig samen. Vind ik mooi.
 10. Wat is je favoriete serie? Grey’s Anatomy, maar 24, One Tree Hill, The Blacklist en 90210 zijn ook top.
 11. Wat is je favoriete band? Coldplay. En The Script, maar goed: de vraag vraagt om slechts één antwoord.
 12. Wat mis je? Een geldboom in de achtertuin. Dan zouden we alles kunnen kopen wat we leuk vinden, hoewel ik ook wel weet dat dat uiteindelijk alleen maar saai wordt. Toch?
 13. Wat is je favoriete liedje? Fix You van Coldplay
 14. Hoe oud ben je? 29, sinds januari.
 15. Sterrenbeeld: een Steenbok.
 16. Kwaliteit of eigenschap die ik zoek in een partner: het lukt me niet om er maar één te kiezen, maar eerlijkheid, eigenwijsheid en humor vind ik alle drie belangrijk. Gelukkig (lees: uiteraard) heeft Joost alle drie!
 17. Wat is je favoriete quote? ‘What I love most about my home is who I share it with’, die dan ook op twee plekken in ons huis hangt.

  Mijnlevenalsmama | Favoriete quote

 18. Wat is je favoriete acteur? Geen idee eerlijk gezegd, ik kijk films vanwege het verhaal, niet de acteurs.
 19. Wat is je favoriete kleur? Roze en dat was het al voor Olivia geboren werd.
 20. Harde muziek of zachte muziek? Zachte, heel raar maar sinds mijn zwangerschap kan ik hele harde muziek niet meer zo goed handelen. Gewoon gemiddeld volume dus. Hoewel het geluid wel altijd op een ‘mooi’ getal moet staan, zoals 8, 10, 12, 15, 18, 20 en tja, hoger dus eigenlijk niet meer.
 21. Waar ga je naartoe als je verdrietig bent? Nergens specifieks. Gewoon thuis, in de armen van Joost of onder de douche. Onder de douche? Ja, want daar kan ik ongegeneerd huilen terwijl niemand me hoort. Als de katten of Olivia me horen huilen komen ze me troosten of Olivia zou er wakker van kunnen worden. Nee, dan dus liever even een momentje zittend onder douche. Tja.
 22. Hoe lang douche je? In dat geval, wat pas 3x is voorgekomen in dit huis geloof ik, lang. Een kwartier ofzo. Normaliter maximaal 5 minuten, heel soms haal ik de 8 minuten denk ik. Dochterlief wordt wakker als Joost in de badkamer bezig is door de weeks, dus dan duik ik snel onder de douche. Met een jengelende dreumes op de achtergrond.
 23. Hoe lang doe je erover om je klaar te maken in de ochtend? Die jengelende dreumes weer … Of werk-haast, maximaal 20 minuutjes dus.
 24. Ben je ooit in een fysiek gevecht geraakt? Gelukkig niet.
 25. Wat is een turn-on? Een onverwachte aanraking. Van manlief wel te verstaan.
 26. Wat vind je een afknapper? Mensen die uit hun mond stinken. Of vieze tanden hebben, maar dan stink je eigenlijk ook automatisch al uit je mond.
 27. Wat is de reden waarom je een YouTube kanaal bent gestart? Niet van toepassing, omdat ik geen YouTube kanaal heb. Ik blog omdat ik schrijven leuk vind, dus (voorlopig) geen filmpjes hier.
 28. Heb je angsten? Natuurlijk, wie niet. Qua grote angsten lijkt het me verschrikkelijk als er iets met Olivia gebeurd. Of we ons huis kwijtraken. Qua kleine angsten zijn spinnen de boosdoener. Letterlijk kleine angsten, want ook een ienieminie spinnetje doet mij gillen en bezorgt me hartkloppingen.
 29. Wat heeft je voor het laatst aan het huilen gemaakt? Een vriendin kreeg deze week ontzettend naar nieuws, dat mij heel erg raakte en waarbij de tranen in mijn ogen sprongen en over mijn wangen rolden, maar waar ik verder niet over uit wil wijden.
 30. Wat was de laatste keer dat je zei dat je van iemand houdt? Vanmiddag nog, tegen Olivia voor haar middagslaapje. En waarschijnlijk herhaal ik het straks nog een keer en vanavond nog eens en dan zeg ik het ook nog tegen Joost. Er wordt wat afgehouden hier in huis.
 31. Wat is de betekenis achter de naam van je YouTube kanaal? Wederom, niet van toepassing.
 32. Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen? Morgen naar huis van Simone van der Vlugt.
 33. Wat is de laatste serie die je hebt gezien? Grey’s Anatomy, ik had afgelopen zondag opeens tijd om de laatste 3 afleveringen te kijken. Zo fijn!
 34. Wie is de laatste persoon waarmee je hebt gepraat? Mondeling met Olivia, via Whatsapp met een vriendinnetje.
 35. Wat is de relatie tussen jou en de laatste persoon die je een bericht hebt gestuurd? Dat is dus die vriendin waarmee ik net nog appte.
 36. Wat is je favoriete eten? Pasta, voor praktisch alle soorten kun je me ’s nachts wakker maken.
 37. Waar wil je nog graag naar toe? Ooit zou ik nog wel naar New York willen. En Los Angeles, maar ja: beiden is ver vliegen en manlief is geen fan van vliegen. Ik weet dus niet of het ooit nog gebeurd, want ik ben wel zo’n ‘muts’ die dan met het hele gezin wil.
 38. De laatste plaats waar je was? Thuis, net zoals nu.
 39. Heb je een crush? Ja, na al die jaren nog steeds vlagen van verliefdheid hier in huis. En ik ben dolverliefd op Olivia. Dus.
 40. Wat was de laatste keer dat je iemand hebt gekust? Het wordt bijna saai, maar dat was ook Olivia. Ongeveer 5 minuten geleden nog, maar het liefst kus ik haar de hele dag door.
 41. Wat was de laatste keer dat je je beledigd voelde? Dat is ongeveer een maand geleden denk ik, door een vriendin die iets zij wat niet klopte.
 42. Wat is je favoriete smaak in snoepjes? Ik ben meer een chips- dan snoepjesmens, maar zoete drop is altijd goed.
 43. Welke instrumenten speel je? Geen, muzikaliteit is echt niets voor mij. Ik heb het ook nooit geprobeerd, heb er niets mee.
 44. Wat is je favoriete sieraad? Mijn trouwring. Ik hecht verder weinig aan sieraden en koop vooral wat ik mooi vind.
 45. Wat is de laatste sport die je hebt gedaan? Dat moet paardrijden geweest zijn. Oh nee, daarna hebben Joost en ik een tijd heel actief gefitnest, maar met de verhuizing en tegelijkertijd zwangerschap (en misselijkheid) zijn we hiermee gestopt.
 46. Wat is het laatste liedje dat je hebt gezongen? ‘Nijntje, lief klein konijntje’, best erg eigenlijk, maar ja: je bent moeder of je bent het niet.
 47. Wat is je favoriete openingszin? Die heb ik niet, nooit gehad ook.
 48. Heb je die openingzin wel eens gebruikt? Niet dus, maar de zin waarmee ik de conversatie met manlief ooit begon is best legendarisch te noemen. Hij droeg namelijk een bepaald shirt met tekst en ik vroeg hem of het klopte wat erop stond.
 49. Wat is de laatste keer dat je hebt gechillt? Vanmiddag nog, toen Olivia haar dutje deed. Ik heb mezelf aangeleerd de hele dag van alles te doen, behalve als ze slaapt. Dan is het me-time. Lekker laptoppen enzo. Dat wordt nog wennen als ze straks niet meer slaapt. Zucht.
 50. Aan wie geef je de tag door? Dat is dus het nadeel van die tags, je moet ze doorgeven. Niet dat ik dat erg vind, maar ik heb nogal de neiging mensen te selecteren die hem al ingevuld hebben. Dit keer tag ik graag Lori en Roos, maar als je het leuk vindt mag je hem overnemen natuurlijk!

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.