Lief Dagboek #14

geplaatst in: Gezinsleven | 6

Het lijkt wel alsof de weken voorbij schieten, weer tijd voor een nieuwe Lief Dagboek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me laatst afvroeg of ik hier nog wel mee door wilde blijven gaan. Het kost best wat tijd elke keer om zo’n fotodagboek in elkaar te zetten. Maar ja, als ik dan bezig ben, vind ik het toch weer zo leuk, dat ik zeker nog even doorga. Kijk je mee naar onze week?

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #14Olivia en haar hobbelpaard: in korte tijd een onafscheidelijk duo geworden. Meermaals per dag staat dochterlief naast het paard te trappelen en wil ze dat ik haar erin til. Er zelf in klimmen gaat nog niet helaas.

Ik ontbijt eigenlijk altijd met yoghurt met havervlokken, fruit en wat noten en zaden, maar afgelopen dinsdag had ik daar totaal geen zin in. Olivia is een zomertijdmens volgens mij, want van zondag tot en met dinsdag sliep ze tot half negen, waar ze normaal rond 7 uur al wakker wordt. Heerlijk! Ik stond dinsdag dus rond half tien bananenpannenkoekjes te bakken als ontbijt. Mmm, met walnoten en honing.

’s Middags stond er dus een ‘gewone’ boterham op het menu en tussendoor poetste Olivia en ik wat in de woonkamer. Zelfs het keukenopstapje werd flink onder handen genomen. Woensdag en donderdag werkte ik en waar we normaal makkelijk eten op onze werkdagen, toverde ik woensdag Mexicaanse rijst (met een vegaburger en gewokte groenten) op tafel. Rijst laten koken in passata en bouillon met een boel knoflook, komijn, chili, peper, zout en wat kardemon erbij. Ontzettend simpel en erg lekker!

Vrijdagochtend verraste ik mezelf met een mooie bos bloemen. De Albert Heijn hier heeft af en toe grote bossen voor 5 euro staan. Daar houd ik van! 20 euro voor een bosje bloemen vind ik persoonlijk wat veel, vooral omdat het vaak maar een week staat en de katten hier op slinkse wijze ook van bloemen meegenieten.

Lees ook:  Lief Dagboek #34

Lief Dagboek #14Vrijdagavond maakte ik patatjes door een heleboel aardappels te schillen, te snijden en deze vervolgens met wat zout, komijn, chili en kokosolie een uur in de oven te zetten. Ontzettend lekker en totaal niet ongezond. ’s Ochtends vroeg met je zonnebril op door het huis rennen en dansen is hier heel normaal trouwens. Ik doe net zo hard mee.

Zaterdag hebben we, vooral Joost, hard gewerkt in de tuin. Alle tegels zijn met de hogedrukreiniger gedaan, we kochten planten en de zandbak is in elkaar geschroefd. Deze kreeg Olivia van mijn ouders voor haar verjaardag, maar heeft nog de hele winter in de verpakking in de schuur gestaan. Binnenkort deel ik in de blogje meer foto’s van de tuin en onze plannen hiermee, want we gaan een en ander veranderen van de zomer.

Toen we plantjes gingen kopen spotte ik roze tuinhandschoenen. Je begrijpt: die MOESTEN mee naar huis. ‘Gelukkig’ waren ze ook echt nodig want onze oude tuinhandschoenen heb ik de hele winter op een pot vol aarde laten liggen en waren dus geschimmeld. Oeps.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #14

Zaterdagavond bakte ik weer eens ouderwetse pannenkoeken. Volkorenmeel, eieren en rijstmelk. Simpel en erg lekker! Olivia zit momenteel in fase waarin ze heel weinig eet, maar ze smaakten Joost en mij erg goed.

Zondag kwam mijn nicht gezellig met haar twee kindjes op de koffie. Mijn achternichtje is 2 maanden ouder dan Olivia en mijn achterneefje is ruim 4 maanden. Het was al even geleden dat ik een klein kindje vast had, zo raar om opeens weer een nekje te moeten ondersteunen. Zo zie je maar hoe snel je gewend raakt aan een grote ‘baby’! ’s Middags vulden we de zandbak en heb ik samen met dochterlief ’taartjes gebakken’. Grappig detail: toen Olivia en ik vanachter het raam keken hoe Joost de zandzakken leeggooide, riep Olivia “Bah, bah!”. Uiteindelijk viel het mee gelukkig en hoewel ze nog niet met haar billen in het zand wilde zitten, speelde ze wel lekker in haar zandbak. Het is vast een kwestie van wennen.

Lees ook:  Zwangerschapsshoot

Bovenstaand klapstoeltje kocht ik een tijdje geleden bij de Zeeman. Een ware hit, want Olivia wil er steeds op zitten als ze hem ziet staan in de schuur. En laarzen, tja, die zijn er toch om uit te doen? Net als schoenen. Zondagavond hing Joost een schuifhor bij de achterdeur, onwijs fijn want we zitten al twee jaar met veel muggen in huis na een dag met de deur open- en dicht. Ik pakte het pakketje sapjes van Healthy People in voor de winnaar en kroop met een kop thee op de bank. Verschil moet er zijn.

Maandag kwamen Saskia en Senna weer langs, zo gezellig! Nu Olivia loopt lijkt het verschil opeens weer een stukje kleiner, hoewel ze natuurlijk een jaar schelen. Op naar weer een nieuwe, rustige, week.

 

6 Antwoorden

  1. marijana

    Waar heb je die schuifhor gekocht? Hebben wij ook dringend nodig!! 🙂

    • Gwen

      Dit is er 1 vd Karwei, van Bruynzeel. Het is een model dat eigenlijk voor schuifdeuren is, maar onze deuren hebben een onmogelijk maat, dus veel standaardhorren passen niet. Overigens is dit er 1 met losse lamellen zeg maar, niet zo’n schuifding in 1 geheel. Dat wilde ik niet omdat Olivia daar vast tegenaan gaat lopen en de katten dan zelf ook niet in- en uit kunnen lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.