Lief Dagboek #15

geplaatst in: Gezinsleven | 2

Het was een slechte week. Op fotogebied dan. Het is nu zondagavond en ik maak een begin aan dit blogje en zie tot mijn verbazing/teleurstelling maar een stuk of tien foto’s op min mobiel staan. Terwijl we wel veel ondernomen hebben deze week. Goed, een keer minder foto’s dan normaal dus, maar geen minder leuk overzicht. Lees mee!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #15

Dinsdag aten we voor het eerst groenten ‘vis’ sticks. Olivia is dol op gewone vissticks en stiekem vinden Joost en ik als we deze voor haar in de oven doen, die krokante korst telkens zo lekker ruiken. De groentensticks zijn net zo krokant en dus vegetarisch. Zeker voor herhaling vatbaar, vond ook Olivia.

Een zonnetje vraagt om kleurige nagels. Van de winter deed ik een keer rood en grijs om en om, maar dat stond me bij nader inzien echt niet. Twee pastelkleurtjes matchen veel beter en nu ik dit schrijf, zit de lak er nog op. Wonderbaarlijk, want meestal bijt ik het eraf. Ja echt. Ik slik het overigens niet door hoor, de schilfertjes belanden in de prullenbak. Een nare gewoonte, ik weet het.

De onderste foto nam ik toen ik een potje aan het handballen was met Olivia. Zo lief, ze pakt de bal, gooit hem weg en loopt er achteraan, terwijl ze de hele tijd “Bal” zegt. Vervolgens gooit ze hem mijn kant op en is het de bedoeling dat ik hem weer naar haar gooi. We kunnen hier serieus een uur zoet mee zijn samen, genieten!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #15De volgorde van deze foto’s klopt niet helemaal, dus ik begin voor de gelegenheid rechts. Na ons balspel dinsdag heb ik dochterlief in bed gelegd en na ruim twee uur slaap (en dus twee uur me-time) dronken we samen een smoothie. Ik ben zo gek op dit meisje, kan uren naar haar kijken. Gewoon zo, zittend op de traptrede (een van haar favoriete plekjes), mijn kleine grote stoere ‘baby’.

Lees ook:  Lief Dagboek #8

In het midden twee foto’s van donderdag. Toen kocht ik deze leuke smoothiebekers bij de Xenos. Ik heb ze al vaker voorbij zien komen op Instagram en was mijn plastic smoothiebekers een beetje zat. Glas is altijd beter dan plastic natuurlijk. Ze drinken heerlijk, deze ‘mokken’. Lekker robuust, ik houd ervan. Deze week genoten Joost en ik op ons werk weer van de rauwkost waarvan ik gisteren een recept postte. Blijft een topper!

Bovenin een foto van mijn nieuwe e-reader. Deze kocht ik zaterdag, nadat ik begin deze week besloot mijn boeken op Marktplaats te zetten. Vroeger had ik een obsessie voor het hebben van een bepaald boek. Ik wilde het niet lenen, ik wilde het kopen. Vervolgens las ik het 1x en verdween het in de boekenkast. Deze week irriteerde ik me aan de volle boekenkast en plaatste dus een aantal foto’s op Marktplaats. Inmiddels heb ik ruim de helft al verkocht, dus dat ruimt lekker op.

Ik kocht dus een e-reader. De Kobo Glo, echt een megafijn ding. Op de onderste foto zie je mijn grote liefdes samen de BCC in lopen. Dat was wel even wennen trouwens: Olivia wilde niet getild worden, dus in de winkel moesten we echt opletten. Op een of andere manier is ze nu sneller drie paden verder dan toen ze nog kroop. Ook al was dat speed-kruipen.

Zaterdagavond en zondag heb ik bij elkaar al een half boek gelezen, heerlijk om me weer zo op lezen te storten! ’s Middags hadden we een verjaardagsfeestje van ons overbuurjongetje. Dochterlief keek even de kat uit de boom en stapte toen de hele kamer door en voegde zich bij andere, oudere, kindjes. Maakt me echt een trotse moeder als ik haar zo observeer vanaf de andere kant van de kamer.

Lees ook:  Lief Dagboek #18

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #15

Zondagavond schreef ik een aantal blogjes en keken we Divorce. Ik geniet echt van die serie. Direct daarna doken Joost en ik in bed: ik ben echt doodmoe de laatste tijd, niet zo fijn. Maar goed, het trekt wel weer weg, voorlopig ga ik gewoon zoveel mogelijk bijtijds naar bed en gelukkig vind Joost dat ook geen probleem. Samen naar bed is toch gezelliger dan alleen.

Maandagochtend fietst ik met dochterlief naar het winkelcentrum om brood te halen en geld te storten bij de bank. Ik houd niet cashgeld in mijn portemonnee, dus het verdiende boekengeld moest digitaal gemaakt worden. ’s Middags speelde Olivia lekker met de Little People en haar Duplo en maakte ik een grote pan paprikasoep voor in de diepvries. Een heerlijk dagje en een goed begin van weer een nieuwe week! Een week met onder andere een bedrijfsuitje van mijn werk en dus een oppasmiddag en -avond van oma. Spannend! Vooral voor papa en mama natuurlijk.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.