Nooit genoeg kinderkleding

geplaatst in: Huishouden, Huisvlijt | 9

Kleren voor dochterlief, ik heb nooit genoeg. Ik kan kleertjes blijven kopen, alles is leuk en alles is ‘nodig’. Of niet, maar gewoon veel te leuk om te laten hangen. Tja, een luxeprobleem, maar kleding heeft Olivia nooit genoeg.

Gelukkig, zelfbeheersing

Het is dat ik mezelf vaak weet te bedwingen en niet dagelijks door allerlei leuke webshops klik, want als ik eenmaal een leuke site open, blijf ik doorklikken. Dochterlief heeft bijvoorbeeld ontzettend veel shirtjes in 2 of 3 variaties. De schuld van de webshops, denk ik. Dat je dus een leuk shirtje ziet en dat het in meerdere kleuren aangeboden wordt. Tja, dan belanden er vaak 2 of 3 in mijn mandje. Gewoon, omdat ik niet kan kiezen.

Mijnlevenalsmama | Nooit genoeg kledingIk schreef al eerder dat ik fan ben van online winkelen en een blik in Olivia’s kledingkast dit weekend leerde mij dat ze momenteel niets heeft dat ik niet online geshopt heb. Best erg eigenlijk, maar ik ben gewoon geen winkelpersoon. Punt uit. Het is handig om online te shoppen, omdat je weet wat bepaalde winkels te bieden hebben. H&M heeft hele leuke basics, jeans, shirtjes en stoere prints en ontzettend fijne rompers. Bij V&D slaag ik altijd als ik zoek op Frendz, want dat merk heeft hele leuke geprinte shirtjes. En natuurlijk Nijntje, zucht, toen Olivia nog een klein Olivia’tje was. En Zara: ik kijk er vaak even rond en zie leuke dingen, maar moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit iets gekocht heb. Wie weet komt dat nog wel.

Vooruit kopen

De maat waar Olivia nu in zit (86/92), daar blijft ze als ik moeders om me heen mag geloven wel een tijdje in. Voorlopig koop ik dus nog niets op de groei, want 92 zit nog ruim genoeg, daar komt dochterlief zeker nog de zomermaanden mee door. Maar voorheen, toen ze sneller van maat wisselde dan ik met mijn ogen kon knipperen (bij wijze van spreken natuurlijk), kocht ik altijd vooruit. Zat Olivia net in maat 62? Dan kocht ik dingen in 68. In 68? Ik kocht 74.

Lees ook:  Tag: Kinderkleding

Op bovenstaande foto is de tweedeling die Joost en ik vanaf het begin af aan hanteren goed zichtbaar. Rechts hangen en liggen de kleren die ze nu past. Links hangen en liggen dingen die nog te groot zijn. Haar zomerjasje dat ik een tijdje terug kocht bijvoorbeeld. Nog net iets te ruim, maar met een maand of anderhalf past ze het absoluut. Hetzelfde geldt voor het stoere spijkerjurkje dat ik als een van de eerste zomerkleren kocht: dat is echt iets voor de zomer en ziet er met een maillot niet leuk uit, dus het hangt links.

Ja, ik durf me zekerheid te zeggen dat Olivia momenteel genoeg kleding heeft, maar toch: als ik nog iets leuks tegenkom koop ik het. En korte broekjes, die hebben we sowieso nog nodig. Een mooi excuus om dan toch nog een shirtje mee te klikken. Stiekem.

Mijnlevenalsmama | Gesponsorde blogpost

 

9 Antwoorden

 1. Linda

  Leuk om haar kledingkast te zien. Dan is onze meid nog wel erg klein, die zit rond maatje 80/86. Online shoppen is inderdaad wel zo leuk en makkelijk.

 2. Bianca

  Dat is zeker een goed gevulde kledingkast, leuk om te zien! Dat vooruit kopen deed ik ook altijd (vooral als er dan ergens sale was), maar mijn dochtertje heeft nu maat 122-128 en dat heeft ze al bijna een jaar. Ik vind het dan moeilijk te voorspellen wanneer ze naar een andere maat gaat, dat zien we dan wel :-) x

  • Gwen

   Ja, ik was zelf verbaasd toen ik de foto zag, hoeveel het eigenlijk wel niet is 🙂

 3. Desiree

  Wat een volle kast, haha. Herkenbaar! Hoewel ik voorlopig niks koop voor onze kleine man. Tijdens onze vakantie hoop ik wat leuke items te kopen.

  • Gwen

   Ja, ik heb wel speciaal gezorgd dat alles gewassen was voor de foto hihi, maar verbaasde mezelf toen ik de foto zag. Oeps 😉

 4. Debbie

  Ohhh het is zo heerlijk om te shoppen, ik moet nu echt niet zo vaak meer in de winkels komen voor baby kleertjes want de kast hangt al aardig vol. Ik shop dus graag in de winkels zelf hiervoor.

 5. Nicole

  Ik vind het nog lastig om te bepalen in welke maat ze zal zitten wanneer.. Heb mn kast al vol met maat 62 en ook al wat 68 omdat ik veel heb gekregen vooral.. Ze heeft nu net maat 56.. Dus lastig lastig.. maar zodra ik het doorheb dan zal ik denk ik ook vaker kopen al doe ik dat liever in de winkel zelf. Ben juist helemaal niet van online shoppen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.