Lief Dagboek #16

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Zo, een heerlijk lang weekend achter de rug met z’n drietjes: ik houd ervan! De Paasdagen hebben we vooral in en om het huis doorgebracht, zo heeft Joost onze tuinbank geschuurd, heeft Olivia veel in de tuin gespeeld en heb ik zitten lezen in het zonnetje. Iets met verschil moet er zijn, hoewel ik ook mijn steentje heb bijgedragen en een berg was heb weggewerkt bijvoorbeeld.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #16Zodra Olivia en ik ’s ochtends beneden komen, is het eerste dat zij doet haar luierzakje in de prullenbak gooien. Dat is al maanden haar taak en vervolgens gaan we de vaatwasser uitruimen en maak ik het ontbijt. Hoezo gewoontemensen? Afgelopen dinsdag was Olivia een beetje ondeugend en liep met het luierzakje de hele huiskamer door, luid schaterend omdat ze dondersgoed door had dat dat niet de bedoeling was. Ik bedoel: het zakje kan scheuren. Met haar ochtendboodschap erin, nee dankje!

’s Ochtends ben ik met Olivia langs een vriendinnetje geweest om bij te kletsen en thee te drinken. Erg gezellig en dochterlief vermaakte zich goed met het in- en uitpakken van de luiertas. De speeltjes die ik meegenomen had bleven links liggen. Ideaal zo’n makkelijk kind! Na haar slaapjes ’s middags speelden we nog even in de tuin en kropen op de bank met Nijntje. Van het een op andere moment kan Olivia haar puzzel blindelings maken trouwens. Eerst kostte sommige figuren nog wat moeite, maar nu is het binnen twee minuten gepiept. Dat moest na het eten even aan papa geshowd worden natuurlijk.

Deze week op mijn werk stond in het teken van het klaarmaken van onze WK-actie. Naast een online poule voor klanten en prospects heb ik speelschema’s op A2-formaat besteld met ons logo erop. Deze posters moesten alle 500 gevouwen worden en met een brief in enveloppen gestoken worden. Best een tijdrovend klusje, maar met hulp van mijn lieve collega’s konden alle brieven donderdagmiddag verstuurd worden. Nu hopen dat de actie leuk ontvangen wordt door onze relaties!

Lees ook:  Lief Dagboek #23

Die schoentjes rechtsboven spotte ik tijdens mijn lunchpauze in het winkelcentrum waarboven ik werk. Echt superleuk, maar helaas ook erg duur, dus Olivia krijgt ze niet. 45 euro voor schoentjes die snel een kale neus krijgen en vies worden van het buitenspelen vind ik niet nodig. Hoe leuk ze ook zijn.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #16Donderdagavond aten we makkelijk: spaghetti met zelfgemaakte saus van heel veel groenten. Blijf heerlijk, ik ben echt dol op pasta. Ook werden we donderdag op kantoor verwend en kregen een grote paashaas, heerlijk! Stiekem is ‘ie al voor meer dan de helft op en is er maar één schuldige aan te wijzen. Oeps.

Vrijdag stond in het teken van een bedrijfsuitje van mijn werk. De foto rechts in de collage hierboven kreeg ik van mijn schoonmoeder. Zij paste op, terwijl wij in Tuk Tuks het platteland van Utrecht verkenden en daarna genoten van een pizza. Een erg geslaagde dag, zowel voor ons als voor oma en Olivia!

Zaterdagochtend mochten we de auto van de buren lenen en konden we dus eindelijk het huis van mijn ouders in het dorp waar mama burgemeester is, bekijken. Ze huren hier een huis en wonen hier doordeweeks, terwijl mijn broertjes in mijn ouderlijk huis vertoeven (die gaan voorlopig de deur dus nog niet uit en geef ze eens ongelijk). Het was erg leuk om dat huis een keer te zien en Olivia heeft ze heerlijk vermaakt in de grote tuin, inclusief klimrek met schommel.

’s Middags deed Joost de weekboodschappen en zat ik lekker de lezen in het zonnetje met uitzicht op dochterlief die zich vermaakte bij de zandbak.

Lees ook:  Lief Dagboek #36

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #16

De tuin bij mijn ouders dus: een paradijs voor kleine dreumesmeisjes. Rond een uur of half een reden we weer naar huis, Olivia was doodmoe (getuige de rode wangetjes terwijl ze bij mijn vader op schoot van haar cracker zit te snoepen) en viel direct in slaap in de auto. Het jammere van zo’n hazenslaapje van drie kwartier in de auto, is dat ze dan thuis geen middagdutje meer doet. Weg momentje voor onszelf.

Zondagochtend begon natuurlijk met paasbrood en warme croissantjes en vervolgens hadden we dus een rommeldagje. We aten zelfs met de televisie aan, dat gebeurt hier sinds we ouders zijn echt nooit, omdat manlief graag voetbal wilde kijken. Na het eten werkte ik een berg was weg en kropen we op de bank. Ik met mijn laptop en Joost met zijn nieuwe portable Playstation. Heerlijk burgerlijk en saai, maar oh zo fijn om even een momentje voor onszelf te hebben.

Paasmaandag zag er niet veel anders uit trouwens: rommelen in huis (een schoonmaakrondje bijvoorbeeld), een beetje lezen, laptoppen en gezellig met Olivia spelen. Op naar een nieuwe week!

 

 

4 Responses

  1. Jenny

    Ah die mini DC-tjes zijn superleuk, maar inderdaad zonde van het vele geld, ze groeien er zo weer uit per slot van rekening.

  2. Saskia

    Die schoentjes zijn schattig, maar niet goedkoop indd. Leuk om Olivia zo lief bij de zandbak te zien spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.