Tag: Mommy’s life

geplaatst in: Persoonlijk | 8

Van Joyce kreeg ik vorige week de Mommy Tag, een onwijs leuke vragenlijst met 20 vragen over het moederschap. Zucht, het moederschap: laat dat nou precies zijn waar ik graag over blog. Vandaag neem ik jullie dus mee in mijn leven als mama.

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik combineer het: twee dagen werken en de rest ben ik heerlijk thuisblijfmama. Ik ben ontzettend dankbaar dat we dit zo hebben kunnen regelen thuis. Na de geboorte van Olivia zijn Joost en ik beiden 4 dagen gaan werken, maar ik merkte al snel dat dit niets meer voor mij was: bijna-fulltime werken. Gelukkig bood Joost aan weer 5 dagen te gaan werken en vond ik een nieuwe job in de buurt (mijn reistijd van twee uur per dag maakte de werkdagen nog erger). Had ik al gezegd dat ik onwijs dankbaar ben voor deze verdeling?!

2. Zou je het anders willen?

Nee dus. In de tweede helft van mijn verlof, toen Olivia dus net geboren was, riep ik heel hard dat ik stiekem helemaal niet meer wilde werken. Ik zag vooral heel erg tegen de vier dagen werken op. De afwisseling nu vind ik perfect. Op dinsdag kijk ik uit naar mijn werkdag op woensdag. Nou ja, meestal dan. En woensdagavond ben ik blij dat ik alleen nog maar de donderdag hoef te werken en dan weer weekend heb. Perfect dus!

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Ik haar eigen bedje, vanaf het begin af aan. Het bedje heeft 8 weken op onze kamer gestaan en toen is Olivia naar haar eigen kamertje verhuisd. Achteraf had ik wel een co-sleeper willen hebben, zelfs nu nog (Olivia slaapt nog steeds maar de helft van de week door), maar ja: ik wist niet eens van het bestaan van co-sleepers af. Wie weet voor de tweede.

4. De beste aankoop voor je kindje?

Ik denk de babykamer en de wandelwagen. Beiden een rib uit ons lijf, omdat we alles perse nieuw wilden hebben (en een maand na de geboorte dachten: waarom ook alweer, maar dat terzijde), maar beiden worden dagelijks gebruikt en zijn onwijs fijn. We hebben trouwens een babykamer (commode, bedje en kast) van TWF en een platinum zilveren (best donker) Easywalker wandelwagen. Een onwijs fijn ding, niet zo laag en robuust.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Drie. Heel vroeger dacht ik altijd twee, twee jongetjes, want ik dacht dat ik geen meisjesmama was. Dat ben ik wel. Inmiddels lijkt drie ons onwijs gezellig. Ik hoop dat het ons gegeven is!

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Eerlijk? Geen. Sinds Olivia geboren is, zijn we 2x weggeweest zonder haar. Een tijdje geleden naar een feestje ter ere van mijn moeders burgermeesterschap en afgelopen weekend tijdens een bedrijfsuitje van mijn werk. That’s it. Joost en ik zijn geen uitgaansmensen, niet meer althans, dus met een avondje samen bankhangen en een leuke film met wat lekkers maak je ons net zo blij als met een avondje uit. Blijer zelfs, want we zijn huismussen.

Lees ook:  Tag: Loedermoeder

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Momenteel rondbanjeren en ‘dreutelen’. Sinds Olivia loopt is alles op loophoogte leuk en rondrennen nog leuker.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Ongetwijfeld, maar ik weet niet meer wat. Het voedingskussen heb ik minder gebruikt dat ik voor ogen had, want eerlijk gezegd heb ik alleen de eerste drie weken van de borstvoeding gebruikt. De weken dat ik minder mobiel was door de keizersnede. Ermee slapen tijdens mijn zwangerschap was een drama: ik had steeds ruzie met het formaat van het kussen. Twee kleine kussentjes van de bank ondersteunden mijn benen en buik ook voldoende.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Dit verschilt bij dochterlief bijna per week. De ene week is ze dol op gebakken aardappels en de andere week gaan er alleen gestoomde worteltjes in. Soms is een worstje favoriet, dan weer een visstick. Bananen zijn helemaal een apart verhaal: in de smoothie altijd goed, gesneden in plakjes de ene dag in 2 minuten op en de andere dag wordt de banaan geen blik waardig gegund.

Mijnlevenalsmama | Mommy's life

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee, tot een halfjaar geleden hadden we een auto via mijn werk. Een klein autootje, waar we prima met z’n drietjes in pasten. Inclusief kinderwagen en boodschappen. Nu stellen we het al een halfjaar zonder auto en dat gaat prima, maar als er weer een auto komt, is dat inderdaad een gezinsauto. Een station, waar meerdere kindjes op de achterbank kunnen en een kinderwagen in de achterbak, zonder gekantelde stoelen.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ongeveer 2,5 kilo lichter dan voor ik zwanger werd en dat is het al ruim een jaar, mooi meegenomen dus!

12. Wat is je droomvakantie met kids?

Ergens waar het zonnetje schijnt en we de hele dag buiten kunnen leven. Ik denk zelf dat het met wat grotere kindjes het leukst is op een camping, omdat ik zelf goede herinneringen aan onze kampeervakanties heb. Nu manlief nog overtuigen.

13. En je droomvakantie zonder kids?

Niet. Ik moet er niet aan denken zonder dochterlief op vakantie te gaan. Niets een een nachtje weg als het aan mij ligt.

Lees ook:  Lieve Olivia #2

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Alles en tegelijkertijd ook niets. Ik kan me mijn leven voor de geboorte van Olivia niet meer herinneren als ik heel eerlijk ben. Dus ja: alles is veranderd. En toch: niets. Mijn leven voelt alsof ik het al jaren zo leidt, alsof het nooit anders geweest is. En het mooie is: ik zou ook nooit meer anders willen.

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

Naar Olivia kijk! Een blik is genoeg voor een overweldigend warm en verliefd gevoel.

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Ik ben niet merkvast, behalve bij luiers: ik zweer bij die van het Kruidvat. Maar goed, de vraag gaan over leukste kinderspullen. Dan ga ik voor kleding, want kleren maken de man. H&M, absoluut!

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Wederom: niet merkvast, behalve mijn mascara, dat moet een bepaald type van L’oreal zijn. En BB-crème, onmisbaar als mama zijnde. Het verdoezelt de wallen en zelfs zonder mascara (dat ik zeker niet dagelijks draag) straalt je gezicht toch. Overigens maakt het merk BB-crème me eerlijk gezegd ook niet uit.

18. A-merk of huismerk?

Huismerk of budgetmerk, alleen met thee (Clipper) ben ik gehecht aan mijn A-merk, brood heb ik liever van de bakker dan de supermarkt en voor Olivia wil ik koekjes van Goodies in plaats van andere kinderkoekjes.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja, ik heb altijd al moeder willen worden, maar had geen bepaalde leeftijd voor ogen. Later, toen ik net met Joost samen was wist ik dat hij de vader van mijn kind(eren) moest worden en hoopte ik voor mijn 30e twee kindjes te hebben. We zullen zien of dat lukt.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Cliché, maar dat is de onvoorwaardelijke liefde. De lachjes, het geklets, twee armpjes om je heen. De pretoogjes van Olivia als we haar ’s ochtends uit bed halen en de nog grotere pretoogjes als ze daarna bij ons mag komen kroelen in bed. Onbetaalbaar, moederliefde!

Tot slot, draag ik deze tag graag over aan newborn mommy Sanne en aan Rianne. Veel plezier met invullen meiden, ik ben benieuwd naar de antwoorden!

8 Responses

 1. Petra

  Leuk om je antwoorden te lezen. Ik heb hem ook ingevuld. Bij de laatste vraag heb ik nagenoeg hetzelfde ingevuld.

 2. FibroMama

  Wat een leuke vragen en al even leuke antwoorden. Ik vind het grappig dat iedereen zweert bij kruitvat luiers. De newborn waren inderdaad wel goed maar de grotere maten zijn echt ondingen vind ik. Ze lekker constant door dus ik heb een vermoeden dat ze gewoon niet goed op het lijfje van ons draakje aansluiten ofzo. Wij houden het mooi bij luiers van de DA die zitten tot nu toe prima.

  • Gwen

   Ja, Olivia is best stevig, dus ze zitten echt goed om haar beentjes enzo, maar het verschilt idd echt per figuur geloof ik. Ik vond juist die Newborn wat minder omdat ze zo stug waren haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.