Slechte eter?!

geplaatst in: Opvoeding | 4

Zucht, in tegenstelling tot wat ik eerder schreef ben ik nu genoodzaakt hardop het volgende te ‘zeggen’: Olivia is een slechte eter. Momenteel dan, het is vast van tijdelijke aard.

Favoriet geen favoriet meer

Zoete aardappels, dochterlief kon er geen genoeg van krijgen. Gebakken of gestoomd, het maakte haar niet uit. Tot een week of drie geleden: de zoete aardappel bleef links liggen. Net als de gehaktbal. En de wortels. Inmiddels behoren de wortels weer tot haar favorieten, net als vissticks en gebakken aardappels. Maar iets anders? Nee, dat niet. Spruitjes bijvoorbeeld: Olivia smulde ervan. Maar nu even niet.

Mijnlevenalsmama | KopjessoepBrood, dat gaat er altijd in. Het liefst met (suikervrije) chocoladepasta, maar pindakaas of vegetarische paté en jam kan ook. Smoothies met banaan en rijstmelk: topper. Totdat manlief er op zondag wat ananas doorheen doet, dan drinkt ze haar beker een stuk minder snel leeg. Kieskeurig, dat is misschien het juiste woord voor het eetgedrag van ons moppie momenteel.

Spelen met eten, dat wel

Afgelopen dinsdag maakte Olivia ‘kopjessoep’. Het was heerlijk! Spelen met bakjes en pannen uit mama’s keuken is natuurlijk het leukste dat er is. Net zoals vliegtuigje spelen, met de spruitjes die je niet wilt eten, richting je vaders mond.

Tja, het is vast een fase. Het komt wel weer goed. We blijven gewoon van alles aanbieden en ze eet ook heus wel, maar niet veel. Ach, ze heeft nog wat reserves en kan het hebben, dus druk maken doe ik niet, maar irritant is het wel. Even een slechte eter hebben.

Lees ook:  Sokkendrama

 

4 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.