Lief Dagboek #17

geplaatst in: Gezinsleven | 8

Het was me het weekje wel zeg: niet mijn week zullen we maar zeggen. Niet megaveel foto’s gemaakt en donderdag ben ik zelfs ziek thuis gebleven, maar desondanks hebben we ook veel leuke dingen gewoon deze week. Veel qualitytime met dochterlief en ook lekker met z’n drietjes genoten het weekend. Lees je mee? Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #17

Afgelopen donderdag was vriendin en superoppas Suzanne jarig, dus dinsdag ging Olivia aan de slag voor een speciaal kado. Haar handen in de verf is niet leuk meer, maar met een kwast verven des te leuker. Helaas verstopte dochterlief de meeste kleuren onder de kleur bruin, maar, het resultaat was nog steeds erg leuk en krijgt vast een leuk plekje in huis bij onze buren.

Dinsdagmiddag kocht ik twee geprinte broeken bij de Hema (ik kon niet kiezen welke ik leuker vond en vanwege de korting besloot ik ze dus gewoon allebei mee te nemen) en polsbandjes waar we Olivia’s naam en ons telefoonnummer op kunnen zetten. Heel handig voor op vakantie!

Helemaal rechts trouwens twee foto’s van ’s ochtends vroeg: Olivia was al wakker, maar druk aan het lezen in haar favoriete boekje (Ruspje Nooitgenoeg), dus besloot ik, nog voor mijn ontbijt, de douchecabine even te schrobben. Moet ook gebeuren zeg maar.

Onze dochter leeft het liefst op grote voet, in papa’s schoenen wel te verstaan. Stapegek is ze erop: zijn schoenen aan doen en dan tapdansbewegingen maken. Toen Joost woensdagavond een rondje ging hardlopen moesten zijn hardloopschoenen dus ook even getest worden. Helaas voor Olivia ‘tappen’ deze minder luid dan zijn nette schoenen. Tot slot een foto van mijn webcam die in eindelijk heb afgeplakt. Ik wilde dit al een tijdje doen, maar vergat het steeds. Meteen manliefs laptop ook maar gepimpt met een blauw stickertje. Het zijn overigens gewoon sterretjes uit een boekje met meerdere stickertjes van de Hema, maar ze passen precies op de webcam. Ideaal!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #17De foto rechts in het midden is van woensdagochtend, samen ontbijten in het opkomende zonnetje om vervolgens naar het kinderdagverblijf en kantoor te racen op de fiets. Onderin een foto van verse guacomole met tortillachips, want donderdagavond hadden we iets te vieren en hoewel ik me de hele dag niet top voelde, had ik wel heel veel zin in chips. Dat had ik al kind zijnde al: als ik grieperig was, wilde ik het liefst paprikachips eten. Geen idee waarom, want verder was ik helemaal niet dol op paprikachips. Nu wel trouwens.

Lees ook:  Toch nog een fotoshoot + het resultaat!

Vrijdagochtend ontbeet ik weer eens met havermout met appel en kaneel, mmm! Olivia liet de Duplo de afgelopen twee weken een beetje links liggen, maar was vrijdag weer druk aan het bouwen. Een toren bouwen in de schoolbus is een van haar favoriete bouwwerken trouwens.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #17Nog een foto van vrijdag: ’s ochtends wandelden we naar het winkelcentrum voor een rondje bakker, Kruidvat en Lidl. Ik ben dol op de Griekse yoghurt van de Lidl en geen ander merk haalt het bij deze romige emmers, die moesten dus speciaal gehaald worden vrijdag. Net als de extra pure chocolade en Surinaamse scharreleisalade.

Primeur: dochterlief met haar billen in de zandbak! Afgelopen vrijdag voor het eerst, maar na twee minuten was ze het weer zat. Zaterdag echter, was het scheppen terwijl ze in het zand zat helemaal leuk. Inclusief omgeslagen broekspijpen vol zand na de speelsessie. Dat mistte ik dan weer niet, tijdens haar afkeer van zand de afgelopen weken.

Zaterdagavond hadden we dus de verjaardag van Suzanne, maar daarvoor moest er nog even gespeeld worden met de stapelbakken. Deze leuke roze zijn van karton maar echt onwijs stevig. Olivia kreeg ze van een vriendin van me en het is echt een van haar en ons favoriete speelgoedstuk. Zo vrolijk en zo leuk!

Zondagochtend hingen we lekker een uur in bed met z’n drietjes en keken onder andere Nijntje op Joost zijn telefoon. Zo lief om naar die twee te kijken, ik word er helemaal warm van van binnen. Zelfs weer als ik naar deze foto kijk! ’s Middags bleven man- en dochterlief thuis en ging ik met mijn broertje en zusje en aanhang richting Hilversum. Mijn oma gaf een borrel ter ere van het samenwonen met haar nieuwe vriend en haar aankomende verjaardag. Onwijs leuk om de hele familie weer even te zien en bij te kletsen en jammer om daar alleen heen te gaan, maar het viel precies tijdens Olivia’s slaapje (en de kampioenswedstrijd van Ajax), dus niet handig om met z’n drietjes te gaan. Zondagavond hingen we lekker op de bank en keken Ontvoerd en Divorce. Jammer dat de zomerperiode er straks weer aan komt en de leuke televisieprogramma’s van de buis verdwijnen. Voor zoiets als Netflix kijken we te weinig tv, dus dat vind ik zonde van het geld. Dat wordt dus veel in de tuin hangen en lezen tijdens zwoele zomeravonden.

Lees ook:  Lief Dagboek #4

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #17

Tot slot maandag. Ik belde eindelijk de orthopeed voor een laatste controle van Olivia’s heupjes. Alweer bijna een jaar geleden werd ze ‘genezen’ verklaard van haar heupdysplasie en als ze goed zou lopen moesten we nog een keer een foto laten maken en op controle komen bij de orthopeed. Olivia loopt nu een ruime maand ontzettend snel en stabiel, maar ik bleef het maken van een afspraak voor me uitschuiven. Ben ergens bang om te horen dat het niet meer goed staat en we weer een behandelingstraject in moeten, maar ja: uitstellen heeft geen zin. De afspraak staat gepland!

Al ongeveer twee jaar drinken wij niets anders dan thee, koffie, spa rood  of water en ik mis de frisdrank absoluut niet. Een groot glas spa met citroen erin: ik ben er dol op.

Van mijn oma gaf de (achter)kleinkinderen een leuk bedrag ter ere van haar verjaardag, dus Joost en ik besloten Olivia nu al met een kinderkeukentje te verrassen. Het originele plan was om het Ikea-keukentje te kopen en een beetje te pimpen, maar toen ik gistermiddag online ging zoeken naar houten keukentjes kwam ik zoveel leuks (en duurs) tegen, dat we gisteravond spontaan besloten eens flink uit te pakken. Ik ben zo benieuwd wat ze ervan vindt! Tot slot aten we risotto, dat ik eind van de middag alvast voorbereidde. Joost weet pas als hij in de bus hierheen zit, hoe laat hij thuis is, dus als ik dan nog alles klaar moet zetten is de risotto nooit een halfuur later klaar. Op deze manier staat het eten op tafel als manlief binnenkomt, ideaal!

8 Responses

  1. Petra

    Hier zijn beide kids ook dol op onze schoenen. Een lol dat ze dan hebben. Ben trouwens ook benieuwd naar het keukentje.

  2. Nicole

    Ooh goed dat die Griekse yoghurt je zo bevalt vd lidl want heb hem toevallig gisteren gekocht. Ga hem vandaag proberen!

  3. Rowi

    Heel leuk om je blogs te lezen! En leuk om te lezen dat Olivia der favoriete boekje rupsje nooit genoeg is, dat is ook altijd mijn favoriete kinderboek geweest en dat is al z’n 16/15 mijn ouders lazen hem zoveel voor dat ik op school net alsof deed dat ik kon lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.