Tag: Mooie mama-dingen

geplaatst in: Persoonlijk | 5

Afgelopen weekend las ik de ‘Mooie mama-dingen tag’ bij Shirley. Zij heeft de vragen zelf bedacht en ik vind ze echt superleuk, dus nam de tag over, want het moederschap: het is het mooiste dat er is!

Het eerste wat je dacht toen je je kindje voor het eerst vasthield

Wat is ze mooi! En zacht. En die wangetjes, zo lief, zo bol. Ik bleef maar over haar wangen en hoofdje strelen, terwijl ze mijn tepel zocht om te drinken. Olivia is om 12:15 geboren en lag om 12:55 op mijn borst. In de uitslaapkamer. Ik wist vooraf aan mijn keizersnede dat ze eerst met een verpleegkundige en Joost naar onze kraamsuite zou gaan, daar gewogen zou worden en vervolgens op Joost zijn blote borst zou liggen. Nadat ik gehecht was, kwamen ze met z’n drietjes weer naar beneden en werd Olivia bij mij gelegd. Ruim twee uur lang hebben we zo gelegen, Olivia en ik. Met Joost op een stoel naast het bed. Het enige dat manlief en ik bleven herhalen was hoe mooi ze was en dat we nu eindelijk echt papa en mama waren.

Mijnlevenalsmama | Mooie mama-dingen

Het mooiste eerste moment samen

Dat moment. Die ontlading, die warmte op mijn borst, dat warme gevoel dat door mijn lichaam stroomde. Verder was onze kraamweek een groot sprookjes. Met z’n drietjes in bed, lekker eten, knuffelen, tussendoor slapen en niet te veel bezoek. Cocoonen ten top!

Het eerste moment als ouders

Nadat mijn ruggenprik uitgewerkt was, werden Olivia en ik teruggereden naar onze kraamsuite, op de voet gevolgd door Joost. Ik moest 3 dagen in het ziekenhuis blijven, maar mocht gelukkig na 2 dagen naar huis. Ons eerste moment als ouders was toen we rond een uur of half vier op de kraamsuite waren. De verpleegkundigen lieten ons al snel alleen en kwamen elke twee uur even checken hoe het ging. Hoewel ik alleen maar kon liggen, hadden we het gevoel alsof we dit al jaren deden. Olivia knuffelen, Joost haar verschonen, naar haar staren, laten drinken en elkaar knuffelen. Zo fijn!

Lees ook:  Tag: Zomerse dilemma's

De mooie dagelijkse dingen

Behalve verschonen (poep van je eigen kind stinkt gewoon, ook al zeggen ‘ze’ vooraf van niet) en een ziek kindje (maar dat is niet dagelijks gelukkig), kan ik niets bedenken dat niet mooi is. Haar glimlach, geklets, zoals ze door het huis banjert en me nadoet. De blijdschap als manlief ’s avonds thuiskomt, de kusjes die we krijgen, haar armpjes die ze naar me uitstrekt. Oké, het gejengel (om niets, zoals peuterpubers doen) zou ik prima kunnen missen.

Het mooiste om te doen samen

Aan tafel met Olivia is altijd een feestje. Ze propt eten naar binnen of smeert het uit, lacht ontzettend lief en timmert met haar bestek op tafel. Of ze doet haar mond open en doet ‘huhuh’ omdat ze iets van ons bord wil, als we dat vervolgens trouwens geven schudt ze keihard ‘nee’. Maar het allermooiste blijft een dikke knuffel en de voeding die ze nog altijd krijgt bij het wakker worden en voor het slapen.

Onze mooiste vakantie als gezin

Afgelopen zomer zijn we naar Gran Canaria geweest. Een heerlijk ontspannen babyvakantie. Zon, lekker eten, elkaar en veel lezen en bijslapen. Ideaal! Komende zomer blijven we lekker in de buurt. Drie weken vrij met z’n drietjes en een weekje naar Terschelling. Nu hopen dat het lekker weer is die week!

Ik vind mijn kindje op haar mooist als zij

Lacht! Dochterlief heeft zo’n ontzettend ondeugende glimlach. Ze lijkt momenteel elke dag groter en wijzer, maar die lach, wauw!

Mijnlevenalsmama | Dreumesmeisje

Dit had ik voor geen goud willen missen

De borstvoeding. Cliché, maar het is zo’n fijn moment. Zo uniek en zo van ons samen. Nog steeds. Het oogcontact dat we dan hebben, haar kriebelende handjes in mijn zij of nek. Echt onwijs fijn!

Lees ook:  Meest waardevolle momenten met kids

De mooie momenten waar ik me op verheug

De eerste keer dat Olivia “Ik hou van jou” zegt lijkt me echt prachtig. Verder vind ik het momenteel zo snel gaan en is ze echt totaal baby-af en helemaal peuter, dat ik stiekem wil dat vandaag vandaag blijft. Hoewel, het voeren van echte gesprekken lijkt me ook heerlijk. En dat ze dan tussendoor nog even bij me komt knuffelen. Maar die zelfstandigheid die elke dag groeit, zucht, loslaten. Moeilijk.

5 Antwoorden

  1. Nicole

    Ja deze tag had ik ook gelezen bij haar en ik krijg gewoon happy kriebels in mijn buik als ik haar antwoorden lees en nu ook bij die van jou. Sowieso omdat ik dan denk aan onze momenten.. Wel heel anders als bij jullie, maar dat maakt het juist ook zo speciaal natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.