Lief Dagboek #19

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Another week, another diary. Een week met vooral veel regen. En wind. Maar, ook een week met de kaarsjes weer aan en veel lekker eten. Zowel uit onze keuken als die van Olivia. Kijk mee! Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #19Allemaal foto’s van dinsdag. Lekker spelen met de kopjes en schoteltjes, terwijl ik nog even langzaam wakker wordt in de stoel. Dochterlief had een ‘vroege’ week: elke dag klaarwakker tussen zes en half zeven. Niet heel fijn. In de loop van de ochtend besloot ik de keukenkastjes schoon te maken en opeens hoorde ik Olivia achter mij hard lachen. Ze was op het krukje geklommen en keek zo trots. Ik ook, apetrots op onze kleine grote meid!

’s Middags bouwde ik een tent tussen de bank en de stoel. Dat was leuk. Voor vijf minuten. Vervolgens liep ze weer op haar sokken naar buiten, richting de zandbak. Hoppa, schoenen aan en gaan. Zo ging het dinsdag zo’n beetje heel de dag. Binnen, buiten, binnen, buiten. ’s Avonds aten we homemade patatjes uit de oven met wortels en notengehakt. Dat is een instant-pakje van de natuurwinkel waar je alleen water bij hoeft te doen. Vrij van troep en rare conserveermiddelen. Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #19Olivia heeft sinds kort de gewoonte hoekjes van onze plintje los te frunniken en weg te gooien. Meestal weet ik dat laatste te voorkomen en plak de plintjes met dubbelzijdig tape weer op, maar een hoekje bij de trap was al een tijd kaal en afgelopen dinsdag irriteerde dat me opeens mateloos. Hup, verstekbak en zaag uit de schuur en even zagen in ons reserveplintje. Het ziet er weer mooi uit onder aan de trap.

Lees ook:  Plog #3: Weekendje weg

Woensdag was mijn werkdag en niets is lekkerder dan voor het slapen gaan nog even uitgebreid te knuffelen met z’n drietjes op ons bed. En zelfgemaakte appelflapjes, omdat ik zo’n zin had in iets zoets. Joost had een griepje te pakken en was de halve week thuis. Dat is heerlijk thuiskomen, want normaal haal ik Olivia op en zorg er thuis voor dat het eten op tafel staat als manlief thuis komt. Nu had hij dat laatste al gedaan. Nog even lostrappen met zijn pet en hup, Olivia naar bed.

’s Avonds keken wij weer eens The Blacklist. We liepen al een paar afleveringen achter, maar zijn nu weer helemaal bij. Blijft een geweldige serie! Vrijdag kwam Olivia’s keukentje binnen. Ik schrijf hier deze week een apart blogje over, want echt: het is zo’n leuk keukentje. Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #19Manlief ziek betekent veel knuffelen en met een dekentje hangen op de bank. Ik ook afgelopen vrijdag. Gewoon omdat het kan. Gelukkig voelde Joost zich tussen de middag redelijk en heeft hij het keukentje in elkaar gezet. Olivia vindt het echt superleuk! ’s Avonds aten we lekker patatjes. Zaterdag bracht ik met dochterlief door omdat Joost nog niet fit was en dus sliep hij veel en studeerde ’s middags.

’s Ochtends hebben we samen gekleurd en ontving ik deze leuke tas die ik won via de blog van Linda. Met bestek in glazen roeren is trouwens een nieuwe bezigheid van Olivia tijdens het uitruimen van de vaatwasser. Gelukkig doet ze het heel zachtjes en hebben we stevige glazen.

Lees ook:  Wanneer doe je de box weg?

’s Middags kwamen mijn ouders en zusje even langs en ’s avonds keken Joost en ik naar The Blacklist en spiekte ik via een second screen op mijn laptop naar het Songfestival en typte alvast een deel van dit blogje.

Op zondag, moederdag, verraste Olivia ons met wakker worden om 05:15. Klaarwakker. Dat was dus even iets minder, maar we hingen nog even lekker in bed met z’n drietjes en ik kreeg ontbijt op bed. Hoewel, dat is eigenlijk niet speciaal, want dat krijg ik elk weekend. Lucky me! ’s Middags besloot ik met Olivia mee te slapen en kwam mijn schoonmoeder even langs. Eigenlijk deden we zondag niet zoveel, heerlijk. Hoewel, Joost wel: die studeerde. De doorzetter!

4 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.