Kinderkeukentje

geplaatst in: Huisvlijt | 17

Ik schreef het al in mijn weekoverzicht twee weken geleden: Olivia zou ‘zomaar’ een keukentje van ons krijgen. Al maanden is ze druk in de weer in de keuken op het kinderdagverblijf en onze pannen krijgen heel wat te verduren als bezigheidstherapie terwijl ik eten kook. Van Olivia die erin roert op de grond wel te verstaan. En nu heeft ze haar eigen keuken. Met pannen!

Ikea-keukentje gepasseerd

Het plan is al sinds dochterlief geboren is, om rond haar tweede verjaardag een keukentje voor haar te kopen. Ik heb altijd aan het Ikea-keukentje gedacht: niet te duur, neutraal qua kleurstelling (ja, zo ben ik, het staat immers in mijn woonkamer) en van hout. Ik houd van houten speelgoed. En manlief ook. Dat keukentje zou ik al dan niet pimpen met cadeaupapier of behang en Olivia zou hier heel wat uurtjes in kunnen koken en bakken.

Mijnlevenalsmama | Kinderkeukentje

Mijnlevenalsmama | PannensetTotdat mijn oma een gulle gift deed. Joost en ik besloten flink uit te pakken en op zoek te gaan naar een minder standaard keukentje. We kwamen uit bij Kidcraft. Normaliter zou ik zo’n duur keukentje niet eens overwegen, maar goed: als er geld is moet het rollen en Olivia heeft er momenteel mee plezier van in de keuken dan wanneer het op haar spaarrekening zou staan. Overgrootoma bedankt!

Goedkopere winkel blijkt niet altijd de beste keus

Hollands als ik ben, ging ik op zoek naar een webshop met de laagste prijs voor dit keukentje. Dat heb ik geweten: twee hele weken hebben we erop gewacht, maar sinds afgelopen vrijdag kan dochterlief lekker bakken en koken. En dat doet ze ook! Sterker nog: ze is zaterdag de hele dag druk in de weer geweest met pannen en lepels. Niet alleen leuk voor haar, ook wij vermaken ons erg goed. Niets leuker dan kijken naar de kletsende dreumes die met een brede glimlach op haar gezicht aan het kokkerellen is.

Lees ook:  Grote meid!

Mijnlevenalsmama | Koken kinderkeukentje

Buiten dat is het keukentje zelf ook een lust om naar te kijken vind ik. Past echt perfect bij de stijl van ons huis en is lief en stoer tegelijk. Vind ik. De pannensetjes kocht ik overigens los via een andere webshop (het houten setje) en de Hema (het metalen setje inclusief ovenhandschoen en pannenlap). Om het helemaal af te maken kocht ik ook nog een roze handdoek bij de Zeeman voor aan het handdoekrekje. Kortom: mevrouw is ontzettend verwend, maar soms mag dat gewoon!

17 Antwoorden

 1. Linda

  Heerlijk om soms zomaar je kind te verwennen. Lief ook van je oma. Het is echt een gaaf keukentje! Helemaal af.

 2. Jess

  Wat schattig!!! Ik had altijd de hoop dat Sam zoiets ook leuk zou vinden maar helaas is hij noet van het koken, vrees ik. Jammer voor mama haha.

  • Gwen

   Wie weet komt er nu een meisje, dan kun je over ongeveer twee jaar je hart ophalen 😉

 3. Nicole

  Heel mooi dat keukentje. Zoals je zegt.. als je het geld ervoor hebt (gekregen) dan kun je het ook beter nu lekker uitgeven vooral als ze er zoveel plezier aan heeft!

 4. Ilse

  Vanaf welke leeftijd begon ze een beetje interesse te tonen in het keukentje/koken?
  Hier ook een Olivia en misschien dat we zoiets wel voor haar 1e verjaardag kunnen kopen en het dan later ‘uitpakken’

 5. marijana

  Geweldig mooi keukentje!!!
  Met een meisje kan je dan toch meer ‘uitpakken’ heb ik t idee. Lekker knallen al dat roze!! Mooi….
  Wij hebben de gewone ikea variant. Ook mooi 🙂

  • Gwen

   Ja he, ik dacht eerst dat dat wel meeviel en ik ook niet zoveel roze in huis wilde, maar stiekem word ik er zelf zo vrolijk van: dat roze overal 😉

 6. Mama's Jungle

  Helemaal verliefd op dat keukentje, ik zie mijn kleine meid er al helemaal in staan, lijkt me ook zo leuk. ik hoop ook dat ze dat leuk gaat vinden later hihi

 7. Tamara

  Wat super leuk! Leuk zo eens anders en moderner. Hopelijk hier over 1,5 jaar ook eentje. Ik was er in ieder geval vroeger al dol op.

 8. Esra

  Wauw! Krijgt ze er dan ook echte producten bij als macaroni, komkommers en meer? Met het doel dat ze het gaat opeten of dat het gewoon erg leerzaam is om er mee te spelen.

  • Gwen

   Klinkt goed! Van mij mag dat keukentje nog wel een paar jaar blijven staan 🙂

 9. Nancy

  Wat een mooi keukentje! Wij hebben wel de Ikea-variant, E. heeft deze voor haar 2e verjaardag gekregen, is nu bijna 4 en speelt er dus al bijna 2 jaar bijna dagelijks mee! En ook alle kinderen die hier op bezoek komen (meisjes én jongens) duiken meteen de keuken in! Ik ben heel blij dat we toen voor een houten keukentje hebben gekozen ipv dat stomme plastic! Veel plezier ermee!

  • Gwen

   Wat leuk zeg, dat ze er nog steeds mee speelt! Hopelijk blijft Olivia het ook nog jaren doen, staat veel te gezellig in huis 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.