Lief Dagboek #20

geplaatst in: Gezinsleven | 7

Een week met een heerlijk uiteinde: zon! We deden eigenlijk heel veel en toch niets. Lekker veel thuis gespeeld en gerommeld, gewerkt en gerelaxt met z’n drietjes. Stelletje huismussen hè?

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #20Dinsdagochtend begonnen Olivia en ik met een rondje tuincentrum. Natuurlijk moesten we even (lees: lang) bij de konijntjes kijken, maar we gingen voor een mooie pot voor de plant die we het weekend kochten. Een rode Begonia die ik in een glazen pot wilde zetten. Dit zag er niet uit. Er moest dus een witte aardewerken pot komen, net zo één als op onze salontafel staat. Missie geslaagd! Tot slot nam ik ook nog een nieuwe voorraad Scentchips mee. Heerlijk zomerse geuren dit keer.

Tussen de buien door speelde dochterlief buiten. Zonder laarsjes, want niets is leuker dan die uit doen. En dan het liefst mama’s laarzen aan doen. Ach, je kunt maar ergens druk mee zijn, ik vind het vooral erg leuk om naar te kijken.

De laatste twee foto’s zijn alweer van donderdag als ik me goed herinner. Het foto’s maken is er een beetje bij in geschoten in de eerste helft van de week. Ik werkte een grote mand wasgoed weg. Soms blijft een mand met gewassen kleding wel een halve week staan, net zolang tot ‘ie me voldoende irriteert. De was opvouwen, zucht: ik heb er een hekel aan. Olivia speelde heerlijk in de box terwijl ik het eten maakte. Ja, ze vermaakt zich nog steeds prima in de box. Gelukkig.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #20Vrijdag was een erg fijne dag. We waren veel buiten, hoewel ik daar geen foto’s van heb, en Olivia was ontzettend vrolijk. Een beetje roeren met een spatel in mijn waterglas en ‘op stap’ met alle tassen die ze kon vinden. Heerlijk! Overigens drink ik mijn water de laatste tijd met een schijfje citroen erin en hoorde ik opeens een harde hoge gil naast me: Olivia had het citroentje uit mijn glas gehaald en in haar mond gestoken. Geen succes dus, hoewel ze zich snel herstelde en het citroentje in de prullenbak gooide.

Lees ook:  Lief Dagboek #33

’s Avonds aten we zelfgemaakte pizza. Zo lekker! Olivia at voor het eerst een heel stuk mee, normaal moet ze er niet zoveel van hebben, vooral van de tomatensaus. Die plakt en dat is ‘Bah!’. Maar goed, vrijdagavond ging ze pizza er heerlijk. Omdat het nog heerlijk weer was en dochterlief ’s middags lang geslapen had, besloten we om acht uur nog een rondje te gaan fietsen en een ijsje te eten bij de ijssalon. Erg lekker! Ik houd trouwens niet van hoorntjes (Olivia wel) en die leuke schepbakjes, die verzamel ik voor in de zandbak: leuke ‘cupcake’ vormpjes!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #20Manlief had een lang weekend en was maandag ook nog vrij. Oké, hij was/is heel druk met zijn studie, maar toch is fijn om samen te lunchen en met dit heerlijke weer een rondje te fietsen om even naar de speeltuin te lopen met dochterlief. Zo zag onze dag er dus zowel zaterdag als zondag uit: de achterdeur open, Olivia in een korte broek, mijn e-reader onder handbereik en manlief in zijn studieboeken. Buiten, in de tuin.

Zaterdag maakte Joost een heerlijke boterham met mozzarella voor ons als lunch. Het was mijn dag niet zaterdag, want ondanks het heerlijke weer voelde ik me een beetje ‘bleghh’. Ach, dat hoort erbij soms, lekker rustig aan gedaan dus. In mijn geprinte broek die ik een tijdje terug bij Hema kocht. Ik las dit weekend maar liefst twee boeken: Debet van Saskia Noort en Toen ik je Zag van Isa Hoes. Die eerste vond ik echt geweldig, over die tweede heb ik gemengde gevoelens (hier en daar langdradig en ik had andere verwachtingen) maar ik vond het wel leuk om haar/hun verhaal te lezen.

Lees ook:  Lief Dagboek #23

Eind van de middag fietsen Joost en Olivia even naar het winkelcentrum voor wat lekkers voor ’s avonds. Ik smolt toen ik die twee bezig zag op de fiets. En sowieso: die blote beentjes van Olivia, heerlijk! Ze heeft trouwens nog maar 1 kort broekje ontdekten we het weekend, dus ik had een goed excuus om wat dingen bij de H&M te bestellen. Heel vervelend, dat geshop.

Eigenlijk was maandag hetzelfde als zaterdag en zondag: de deur open, de kussens op de loungebank en de parasol uit. Uitgebreid lunchen met z’n drietjes, studeren voor Joost en chillen voor Olivia en mij. Ik kan me vervelendere weken herinneren, hoewel manlief het wel erg zwaar heeft zo vlak voor de deadlines. Op naar een nieuwe, leuke, week!

7 Responses

  1. Healthy Mommy

    Volgens mij best een lekker weekje! Slim om die ijsbakjes te bewaren. Ik heb Debet gehad van mijn moeder toen ik in het ziekenhuis lag.. Moet ik dan eerst de Eetclub nog lezen of is het geen vervolg?

    • Gwen

      Het is officieel een vervolg, mr ik heb de Eetclub een jaar of tien geleden gelezen en wist niet echt meer iets, mr had er geen last van bij Debet. Ze verwijzen terug op wat er toen gebeurd is, mr het is een individueel verhaal. Ik zou dus zeggen: gewoon lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.