Zo blij, weer zwanger!

geplaatst in: Zwangerschap | 35

Ja, ik ben weer zwanger! Zo ontzettend fijn om dit ruim 2 jaar na de aankondiging van mijn zwangerschap van Olivia weer hardop te mogen zeggen. Al weken moet ik mezelf op mijn tong bijten, met tussendoor toch al wat versprekingen in blogjes, blogreacties en op Instagram, die ik vervolgens weer ‘recht’ moest zetten. Maar nu is dat niet meer nodig. Gelukkig! Vandaag ben ik 11,5 week zwanger van ons tweede wondertje, dat we begin december verwachten. Ons geluk kan niet meer op, zo blij!

Mijnlevenalsmama | Weer zwanger!
Een van mijn slechtste en meest bewogen foto’s die ik ooit gemaakt heb, maar zo lief hoe Olivia’s handje de test van tafel gritst.
Geduld op de proef gesteld

Hoewel ik weet dat ik absoluut niet mag klagen, is mijn (ons) geduld toch aardig op de proef gesteld dit keer. Waar ik bij Olivia binnen 6 weken na ‘de beslissing’ zwanger was, heeft het nu 7 maanden geduurd. Die teleurstelling elke maand, bah! Natuurlijk, 7 maanden is hartstikke gemiddeld, dus nogmaals: ik mag echt niet klagen, maar leuk is anders, want ergens had ik de hoop dat het net zo snel zou gaan als bij Olivia.

Al in de derde week wist ik dat ik zwanger was. Een sterke toeschietreflex tijdens het voeden van Olivia en stekende pijn in mijn stuitje en bilspier: bekkenpijn. Ik herkende dit direct van halverwege mijn zwangerschap van Olivia en heb er tot de dag van vandaag last van, maar doe inmiddels braaf mijn oefeningen weer. Nu maar hopen dat het nog een maand of 6 draagbaar blijft, die bekkenpijn.

Ondanks de bevestiging die ik meteen van mijn lichaam kreeg, heb ik 12 (!) zwangerschapstesten gedaan. Verdeeld over 3 weken. Ja echt, ik weet hoe bizar dat klinkt, maar ik was zo onzeker. Ik was namelijk in de 5e en 6e maand ook zwanger, met dezelfde symptonen in de 3e week, een licht positieve zwangerschapstest voor mijn menstruatiedag en een nog even lichte test op mijn menstruatiedag. Twee keer een foute innesteling (technisch gesproken een vroege miskraam), twee keer blijdschap gevolgd door teleurstelling en een menstruatie die ‘gewoon’ twee dagen te laat op gang komt. Vandaar dus mijn onzekerheid. Maar dit keer bleven de testen positief, werden zelfs steeds donkerder en met 7 weken en 4 dagen zagen we het hartje flink kloppen op de echo. Wat een opluchting!

Lees ook:  Bleef je maar altijd klein ...
Moe en misselijk 

Misschien is het jullie opgevallen dat er de laatste weken niet meer elke dag een blogje online stond. Heel stiekem ben ik van 7 blogjes in de week naar 5 gekropen, ik geloof zelfs dat ik één week niet verder ben gekomen dan 4 blogjes online zetten. De oorzaak? Vermoeidheid. Mijn god, dat was ik even vergeten. Net als die extreem misselijke vlagen. Mooi trucje van de natuur om je te doen laten vergeten hoe erg dat ook alweer was. Want ja: bij Olivia was ik ook misselijk. Maar zo misselijk? Volgens manlief wel, alleen ik ben het vergeten. Gelukkig maar, want ik heb meermaals gedacht dat ik de dag niet door kon komen. En mezelf verrast, want dat ging prima. Soort van.

Sinds vorige week gaat het weer iets beter en hoewel ik bij vlagen soms nog wel misselijk ben, voel ik me minder belabberd dan in week 7, 8 en 9. Op naar het tweede trimester!

 

35 Antwoorden

 1. Geertje

  Ik kom nu voor het eerst op jouw blog… en wat een leuk nieuws gelijk! Gefeliciteerd! Geniet er van!

  • Gwen

   Ja, absoluut! Zat toevallig gisteravond te kijken, mr kon nog niet kiezen hihi 🙂

 2. Jess

  Ik wist het al een poosje natuurlijk maar nogmaals gefeliciteerd. Hier eindelijk minder misselijk maar herken het enorm haha. Fijne zwangerschap meid. Fijn om het nu te kunnen delen.

 3. Alida

  Gefeliciteerd! Ik hoop dat je een goede zwangerschap mag hebben. Ik had al zo’n donkerbruin vermoeden na wat dingen te hebben gelezen. Je bleef maar ontkennen, maar stiekem wist ik wel beter! 😉

 4. Meike

  Wauw. Gefeliciteerd! Hopelijk voel je je snel fitter. Geniet ervan. Ik ben benieuwd naar je verhalen.

 5. Linda

  Gefeliciteerd, dus toch laatst goed gegokt op instagram 😉 Fijn dat alles zo goed gaat, op de vermoeidheid na.

 6. Manon

  Jeeeeeeeej! Gefeliciteerd 😀 Wat leuk dat we zo dicht bij elkaar zitten met onze zwangerschappen! Geniet ervan ondanks de moeheid (zegt iemand die dit vanuit bed typt haha).

 7. Judith

  Wat een geweldig nieuws. Gefeliciteerd met je 2e zwangerschap! Ik hoop dat de vermoeidheid snel achterwege is :)

 8. Lianne

  Gefeliciteerd! Wat leuk! Misschien duurde het nu wat langer omdat je nog borstvoeding geeft. Geniet ervan en doe lekker rustig aan!

  • Gwen

   Het is een keer in mijn hoofd opgekomen, mr sinds Olivia negen maanden is, is mn cyclus weer normaal, dus denk niet dat dat het is. Denk eerder aan de niche (ooit onder ‘Second opinion’ over geblogt) of gewoon een paar maandje pech, het is uiteindelijk heel gemiddeld een halfjaar. Heb nog wel een bv en zwanger (worden) blogje gepland staan trouwens 😉

 9. Myrna

  Gefeliciteerd! Zo leuk om de belevingen vanaf het bijna begin mee te krijgen!

 10. Esther

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Ondanks de vermoeidheid en andere kwaaltjes, geniet van het zwanger zijn! Het zal wel wat drukker zijn dit keer aangezien je nu al een kleintje hebt rondlopen :-)

 11. Sabine

  Gefeliciteerd! Wat een super leuk nieuws! Stiekem had ik al een vermoeden. Een paar weken geleden schreef je in je weekoverzicht iets in de trant van ‘we hadden wat te vieren’. Geen idee of je daadwerkelijk iets zwangerschapsgerelateerd aan het vieren was, maar daardoor dacht ik wel ‘zou het?’ Leuk!

  • Gwen

   Ja haha, dat was die bak tortilla chips met guacamole op een gewone woensdag geloof ik 😉

 12. Petra

  Jaaa wat een mooi nieuws! Van harte gefeliciteerd. Sterkte met de kwaaltjes, want hoe licht ze ook zijn… ze zijn vervelend! (Maar voor een goed doel. Op naar een goede verdere zwangerschap!)

 13. Francesca Vonk

  Wat fantastisch! Gefeliciteerd! Ik ben zelf 27 weken onderweg van de tweede. Ik herken die onzekerheid.. ik had dat meer met wel/geen iesprong… zoveel LH stickies gebruikt, niet normaal. Maar ja, onzeker is onzeker 🙂 Heel erg gefeliciteerd en hou vol! Je bent alweer bijna in trimester 2 met hopelijk minder misselijkheid en meer energie. Sterkte met de bekkenpijn ook, ik loop sinds deze week bij de bekkenfysio. Had ik bij de eerste minder last van, dus is dit voor mij nieuw..

  Succes!

 14. Nicky

  Super gefeliciteerd met jullie tweede zwangerschap! Fijn dat het nu wat beter met de misselijkheid gaat en hopelijk kun je van je zwangerschap genieten. Gefeliciteerd!

 15. Nancy

  Gefeliciteerd!!!
  En ook al duurde het helemaal niet zo heel lang, zoals je al zegt, twee keer ‘vals alarm’ is wel erg vervelend!

 16. Arcadia

  Gefeliciteerd! Wat verdrietig dat je twee keer een vroege miskraam moest krijgen. Veel plezier deze zwangerschap en hopelijk lukt het naast de kwaaltjes ook te genieten.

 17. sonja

  Ah nog zo herkenbaar die kwalen.. Ondanks dat heerlijke genieten, moet vast geweldig zijn; opnieuw zwanger!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.