Lief Dagboek #21

geplaatst in: Gezinsleven | 6

Een ontzettend leuke week, want deze week bracht ik eindelijk het nieuws dat ik zwanger ben naar buiten. Zo fijn om hier nu over te kunnen ‘praten’ online, want het lezen van blogjes van mede-zwangeren en daar niet eerlijk op kunnen reageren of zelf niet ongeremd kunnen bloggen, is best irritant. Verder was het wat minder zonnig dan afgelopen weekend, maar waren we toch lekker veel buiten. Kijk je mee?

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #21

Naar die Dikkie Dik boeken heb ik lang gezocht. Althans: niet specifiek naar Dikkie Dik boeken, maar ik wilde (net als bij Olivia) een 9-maanden dagboek en een eerstejaarboek van de dezelfde lijn. Het aantal beschikbare 9-maandenboeken is een stuk minder dan twee jaar geleden, je komt overal die van Pauline Oud tegen en die vind ik niet zo leuk. Ik wilde dus iets anders. Uiteindelijk zag ik het Dikkie Dik 9-maandenboek voor 5 euro bij zo’n boekenvoordeelwinkel liggen en het eerstejaardag was ik online al tegengekomen. Direct erbij besteld dus.

Dinsdag was een heerlijk zonnige dag. Olivia was een groot deel van de dag bezig met een bak water en met zand en ik keek ernaar. En las, onder het genot van een groot glas verse sinaasappelsap, die me een lamme hand bezorgde tijdens het persen. Die foto in het midden maakte ik met mijn camera en ik maakte daar deze foto van en appte die naar Joost. Die lach, zo ontzettend lief. Intens gelukkig word ik als ik hiernaar kijk.

Die buikfoto is van afgelopen donderdag. Ik was toen 11 weken en 4 dagen zwanger en echt: mijn buik is inmiddels vergelijkbaar met die bij Olivia’s zwangerschap rond 19 weken. De rek zit er nog goed in zullen we maar zeggen. Stiekem vind ik dit wel ontzettend leuk, want de twee weken hiervoor wat het geen ‘rolletje’ meer, maar ook nog geen bolletje. Kortom: het leek net alsof ik veel te veel had gegeten. Naar altijd die tussenperiode.

Lees ook:  Plog #5: Vrije vrijdag en me-time met Netflix

Tot slot: veel lol met een grote doos. In deze doos zat alvast een (kraam)kadootje voor een vriendin, in de doos die later deze week afgeleverd werd (en waar Olivia ook mee aan de wandel ging), zat een autostoel. Dochterlief heeft tot en met 18 maanden in de maxicosi gezeten. Het paste nog prima qua lengte en de houding vond ze ook wel best. Ze zit er natuurlijk niet dagelijks in, omdat we zelf geen auto hebben. Omdat we binnenkort een weekendje weg gaan, moest er nu echt een grote autostoel komen. De maxicosi kon echt niet meer. Ik kocht er één van het huismerk van Prenatal met verschillende standen, voor nog geen 50 euro. Blije mama!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #21Donderdag kocht ik voor het eerst een quinoareep tijdens mijn pauze op kantoor. Echt ontzettend lekker! Het doet denken aan een mueslireep, maar dan gezonder, voedzamer en zonder suiker, maar met noten en 70% chocolade. Absoluut voor herhaling vatbaar, alleen jammer dat ze zo duur zijn, maar dat is met het meeste dat gezond(er) is.

’s Avonds aten we pindasoep. Manlief maakte afgelopen weekend een grote pan, heerlijk. Het ziet er op de foto misschien niet zo lekker uit, maar dat was het wel. Dat witte is trouwens een gekookt ei in reepjes.

Vrijdagochtend deed ik Olivia voor het eerst een haarband in. Schattig! Hij bleef welgeteld een halfuur zitten, maar het is vast even wennen. We wandelden naar het winkelcentrum voor wat kleine boodschapjes van de Lidl en vers brood van de bakker. Op de terugweg nog even door het tuincentrum voor een paar nieuwe plantjes en in plaats van bij de konijntjes, bleven we dit keer staan bij de vissen. Ook erg interessant!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #21Paprikachips, gewoon omdat het kan. Zaterdag heeft Joost bijna heel de ochtend gestudeerd boven en maakte ik onder andere een grote pan pastasaus. Een berg groenten snijden, bakken drie blikjes tomatenblokjes erbij, knoflook en wat gedroogde kruiden en even laten sudderen. Staafmixen en hup: vier bakken pastasaus voor in de diepvries.

Lees ook:  De eerste stapjes!

Tussen de middag aten Olivia en ik naast brood heel veel fruit. Heerlijk met dit warme weer en die handjes van dochterlief, om op te eten! Die foto rechtsboven is trouwens mijn ontbijtje van zaterdag. Verzorgd door manlief. Zo lief en lekker!

Zondagmiddag speelde Olivia met Oliver (haar overbuurjongetje) en waren ze ruim anderhalf uur zoet met het scheppen van water uit de beslagkom in zijn fietsbakje. Althans: dat vertelde Joost me, want ik had een babyshower voor de mama van Oliver georganiseerd, dus was met haar en een stel meiden aan het high-tea’en in de stad. Het was heerlijk en vooral erg leuk, ze was onwijs verrast!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #21

En naast paprikachips at ik ook Bon Bon Bloc dit weekend. Oef, maar weer even streng zijn deze week, want ik ben niet van plan meer aan te komen dan nodig. Omdat het zulk heerlijk weer was, ging Olivia later naar bed dan normaal. Na het eten nog even naar de speeltuin naast ons huis. Genieten.

Tot slot maandag: we fietsen een stuk en haalden lekker brood en avocado met geitenkaas voor de lunch. Dochterlief at beiden trouwens niet, die hield het bij haar vegetarische smeerworst. Prima, ook goed. En als ze dan haar water drinkt uit haar beker, dan smelt ik. Slechte foto of niet.

6 Responses

 1. iris

  Mooi buikje heb je al! Ondanks dat ik mijn eerste zwangerschap niet voldragen heb, kon ik ook met 9 weken een foto maken die vergelijkbaar was met 18 weken bij de eerste. Gaat een stuk sneller met een tweede zwangerschap, haha

  • Gwen

   Ja inderdaad, rekt echt sneller nu! Hoewel ze zeggen dat het niets zegt over hoe dik je uiteindelijk wordt. Ben benieuwd!

 2. Linda

  Wat lief die haarband. Als ze het gewend is blijft hij vanzelf langer zitten. Die Dikkie Dik boeken zijn echt leuk, heb ze ook voor onze tweede gekocht. Moet echter bekennen dat het invullen achterblijft. Terwijl van de oudste alles bijgewerkt is.

 3. Nicole

  Leuk bolletje! Ik had bij mijn eerste zwangerschap ook al snel een bolletje omdat ik sowieso al een buik had van mezelf.. Mensen dachten daarvoor dus al dat ik zwanger was 😛

  • Gwen

   Haha, die nuchterheid waarmee je dat zegt, terwijl het best wel stom is om te horen! Degene die vandaag bloed prikte bij mij zei dat ik wel al een dikke buik had voor 12,5 week. En bedankt! Of het er geen twee waren, pff 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.