Tag: It’s weekend

geplaatst in: Ontspanning | 8

Bij Miranda zag ik de It’s weekend-tag en ik nam hem over. Natuurlijk, werkende mensen noemen mijn ‘werkweek’ mijn weekend en denken dat ik die overige vijf dagen weekend heb, maar nee, zo ervaar ik het niet. Lees mee waarom.

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?

Hoewel ik alleen op woensdag en donderdag werkt, voelen alleen zaterdag en zondag als weekend. Dan is manlief (als hij niet op school zit op zaterdag) ook thuis en doen we vaak leuke dingen met z’n drietjes. Daarnaast slapen we zaterdag en zondag algauw een uur of anderhalf langer dan door de weeks, dus dat is altijd goed.

2. Hoe laat sta je op in het weekend?

Helaas wordt Olivia altijd wakker tussen 7 en half 8. Op zijn laatst. En, nog erger eigenlijk, zwanger slaap ik niet zo goed. Ik word veel en vroeg wakker. Ik word steevast rond vier uur wakker en val dan moeilijk weer in slaap. Best vermoeiend dus.

3. Hoe ontbijt je in het weekend?

Op bed! Zowel zaterdag als zondag. Ik heb de luxe dat Joost meestal Olivia uit bed haalt, zij bij mij kruipt en drinkt en hij vervolgens beschuitjes gaat smeren en een smoothie of verse jus maakt. Ja, ik ben een bevoorrechte vrouw.

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?

Als Joost naar school moet, is de zaterdag zoals mijn andere vrije dagen, gaat hij vrij vroeg de deur uit en breng ik de dag door met Olivia. Als Joost niet naar school hoeft, doen we rustiger aan, lunchen uitgebreider tussen de middag en gaan ’s altijd even samen fietsen, wandelen, naar de speeltuin of iets anders leuks doen met z’n drieën.

Lees ook:  Bibabad: voor- en nadelen

5. Wat doe je het liefst in het weekend?

Gewoon, met z’n drietjes de dag door brengen. Lekker burgerlijk. Samen voor Olivia zorgen, lekker eten en rustig aan doen. Relaxen.

6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?

Als we iets te doen hebben in het weekend, zoals een familiebezoekje, heeft manlief de voorkeur voor de zaterdag. Dit omdat hij dan lekker de zondag ook nog vrij heeft de dag erna. Nu ik amper werk, maakt het voor mij niets uit. Wel houd ik er niet van als we beide dagen verplichtingen hebben en zelfs een verplichting ’s middags en dan ’s avonds weer een verjaardag vind ik niet zo fijn. Ik ben nu eenmaal een huismus.

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?

Ik niet, manlief dus wel. De ene week heeft hij les op zaterdag en de andere week moet hij thuis in de boeken. Maar, het is voor een goed doel!

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?

Rond elf uur. Maximaal. Heel soms kijken we een film of ‘nog één aflevering’ van een serie en dan wordt het later, maar later dan middernacht maken we het eigenlijk niet meer, ook niet bij een verjaardag ofzo. Ik wil de volgende dag ook gewoon fit zijn en van mijn weekenddag kunnen genieten. Vermoeidheid voegt dus niets toe.

Leuk, zo’n tag over mijn favoriete dagen van de week. Ik draag de tag graag over aan Joyce en Nicole, maar mocht je ook zin hebben om hem over te nemen, ga je gang, leuk!

Lees ook:  Je kerstdiner voorproeven tijdens Allerhande Kerstfestival

8 Responses

 1. Nicole

  Kijk eens hoe snel ik hem heb ingevuld nadat je me hebt getagd 😛
  Haha, nee wat een leuk toeval zeg! En ook leuk om te lezen hoe anders we antwoorden… 🙂

 2. Meike

  Leuke tag! Het weekend is de mooiste tijd van de week :-). Ik heb hem op meer blogs voorbij zien komen. Ik neem ‘m over.

 3. Pauline

  Fijn he family time en gewoon lekker genieten van de dag met z’n drietjes :)
  Ik vond het een leuke tag dus heb hem overgenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.