Plog #3: Weekendje weg

geplaatst in: Gezinsleven | 5

Vrijdag tot en met zondag zaten wij, zoals ik schreef in mijn weekoverzicht dinsdag, lekker met mijn schoonmoeder in een Landal park in het Oosten van het land: Stroombroek bij Doetinchem. Eigenlijk zouden we dit al doen rond manliefs verjaardag in oktober, maar het kwam steeds niet uit met zijn studie, dus we gingen nu. Het was heerlijk: vooral veel gegeten en geluierd, zoals het hoort als je er even tussenuit gaat. Vinden wij.

Zaterdag besloot ik te gaan ploggen, het was immers alweer een tijdje geleden dat ik een hele dag in foto’s deelde. Het was een hele relaxte dag met heerlijk weer, kijk je mee? Mijnlevenalsmama | Plog #3 Rond half acht werd ik gewekt door Olivia en Joost en kreeg beschuitjes en een kopje thee op bed. Kortom: dat kan veel slechter!Mijnlevenalsmama | Plog #3 We hadden een roerige nacht. Naast een veel te smal en hard bed (maar goed, zo is dat altijd op vakantie, net als dat het tweepersoonsbed altijd twee eenpersoonsbedden zijn, bah), werd dochterlief rond half 3 huilend wakker. Totaal gedesoriënteerd natuurlijk en zelfs na een slokje mamamelk en dikke knuffel, huilde ze steeds weer als we haar kamertje uit liepen. Tussen ons in was geen optie, omdat het dus twee bedden waren die tegen elkaar aangeschoven stonden. Joost besloot naast Olivia op de grond te gaan liggen. Zie de bovenste foto. Niet comfortabel en ik moet er niet aan denken, maar hij sliep daar prima. En Olivia ook, dus ik viel ook weer in slaap.

Tijd voor een uitgebreid ontbijt. Broodjes uit de oven, verse jus en een eitje. Heerlijk!Mijnlevenalsmama | Plog #3 Tijdens het ontbijt kregen we bezoek van twee eenden. Het vrouwtje dronk al het water van de tafel, terwijl de man de wacht hield. Mijn schoonmoeder gaf ze later nog een boterham, die (voornamelijk door het vrouwtje) met smaak verorberd werd.

Terwijl Olivia de Landal-activiteitenmap bekeek en ‘oma’ en manlief koffie dronken, besloot ik te gaan douchen en aankleden. Ik vind het altijd zo stom dat van die huisjes een plavuizenvloer hebben. Houd ik niet van. Zo koud en kil en bovendien niet mooi, maar dat is mijn mening.Mijnlevenalsmama | Plog #3 Douchen dus! Dochterlief werd gewassen en aangekleed door oma en nadat Joost ook aangekleed was, besloten we met z’n alleen langs het nabij gelegen meer te gaan wandelen. Het was echt ontzettend lekker weer!Mijnlevenalsmama | Plog #3 Ons huisje! En het meer, prachtig plaatje! We zijn niet helemaal rondom gelopen, maar bleven halverwege ‘hangen’ bij de speeltuin. Olivia genoot en wij dus ook. Stokjes gooien in het water, schommelen met mama en oma, glijden met papa en zelf lopen afwisselen met in de buggy zitten. Wat kun je je nog meer wensen als dreumes zijnde?Mijnlevenalsmama | Plog #3Ook nog even bij papa op zijn nek, altijd leuk. Ik had opeens ontzettend veel zin in een latte macchiato, dus we gingen op het terras van het parkrestaurant zitten. Uiteindelijk zwichtte ik voor een muntthee, want sinds de zevende week van mijn zwangerschap moet ik niet meer aan koffie denken en toen ik vorige week toch een cappuccino dronk (want: plotseling zin in) smaakte hij me eigenlijk helemaal niet.

Lees ook:  Lief Dagboek juli '16

We besloten ook te lunchen daar. Ik nam een salade met gefrituurde geitenkaas. Apart, van die gefrituurde bolletjes en erg lekker, maar ik ben toch een grotere fan van een dikke, met honing gekarameliseerde, plak geitenkaas op mijn salade.
Mijnlevenalsmama | Plog #3 Nog wat extra water voor ons kleine moppie, die trouwens maar wat graag meedrinkt met onze glaasjes spa rood, en lekker even slapen. Of zoals Olivia zegt: “Papen.”. Zowel dochterlief als ik sliepen ruim twee en half uur. Heerlijk!Mijnlevenalsmama | Plog #3 Olivia kreeg na haar slaapje een bloemen krans van oma en ik een groot bord fruit van manlief. Dat ik deelde met hem en mijn schoonmoeder hoor, ik bedoel: ik eet veel momenteel, maar twee perzikken, een mango en een kwart watermeloen is zelfs voor mij wat veel. Ik kan hier wel aan wennen: lekker niets doen en verwend worden. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik het hele weekend misschien één luier verschoond heb. Even een soort van rust van het mama-zijn en vooral even zwanger-zijn zeg maar (lekker eten, slapen, dutten en genieten).Mijnlevenalsmama | Plog #3 ’s Avonds besloten we te gaan eten in het parkrestaurant. De lunch was ontzettend lekker, dus de avondkaart zou vast ook prima zijn. En dat was hij! En wat heeft Olivia zich voorbeeldig gedragen zeg! Ze heeft twee uur lang in haar kinderstoel gezeten, gekleurd, gegeten, gekletst en rondgekeken. Maakt me zo’n trotse moeder als ze zo ‘groot’ doet!Mijnlevenalsmama | Plog #3 Mijn toetje: een warme brownie met ijs. Onwijs lekker! En ja: ik was de enige die nog plaats had voor een toetje, hoewel dat eigenlijk niets nieuws is: zwanger of niet, Gwen heeft altijd trek.

Lees ook:  Lief Dagboek februari '16

Thuis ging ik nog even met Olivia in bad, lekker spetteren en spelen samen. Daarna nog wat drinken en hopelijk een betere nacht dan de eerste nacht in een vreemd bedje. Zondagochtend om half 8 werd ze wakker trouwens, ik zelf moest een paar keer naar het toilet ’s nachts en was telkens verbaasd dat ze nog sliep. Erg fijn, zo’n goede nacht na een gebroken nacht.Mijnlevenalsmama | Plog #3Toen Olivia op bed lag, heb ik het bad opnieuw gevuld (met veel warmer water) en ben er zelf nog even in gaan liggen. Net als vrijdagavond en net als Joost en mijn schoonmoeder. We hebben wat afgebadderd dit weekend (bij gebrek aan een bad thuis). Tot slot een knabbel en ‘biertje’ en lekker bijtijds naar bed. Het was immers een bijkomweekend voor ons alle drie (vier) en de hele dag buiten is best vermoeiend, zelfs met een middagdutje tussendoor.

5 Responses

  1. Jenny

    Wat een leuke foto;s en fijn dat jullie zulk mooi weer hadden, ons uitje viel gigantisch in het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.