Nieuwsgierig naar het geslacht

geplaatst in: Zwangerschap | 6

Jeetje zeg, wat zijn we nieuwsgierig naar het geslacht van ons tweede kindje. Meer nog dan tijdens de zwangerschap van Olivia ben ik ongeduldig en wil zo graag weten of er een jongen of meisje in me groeit. We hebben dus ook besloten de twintigwekenecho niet af te wachten, maar een geslachtsbepalende echo te doen. Heel binnenkort weten we het dus!

Meisje is ‘fijner’

Geen idee waarom, maar gevoelsmatig lijkt een meisje me fijner. Dat kan ik al, roze in huis is ontzettend gezellig, we hebben nog een berg kleertjes voor een meisje liggen en dan kunnen die meiden straks lekker samen spelen. Aan de andere kant: mijn zusje en ik speelden samen, maar konden ook ontzettend goed ruzie maken en daarna speelden we net zo lief met ons jongere broertje, dus Olivia zal zich vast net zo goed vermaken met een broertje dan met een zusje.

Mijnlevenalsmama | Meisjesmama

En weetje: blauw staat eigenlijk ook wel leuk bij ons interieur en als we hem niet in het roze willen kleden (duh!), heb ik een goed excuus om extra veel te moeten shoppen. Wat een straf. Dus uiteindelijk maakt het natuurlijk helemaal niets uit. Een piemeltje af leren vegen lukt me vast en tijdens een driftbui Duplo-blokken ontwijken in plaats van op de grond maaiende armen en benen ontwijken, gaat ons vast en zeker ook prima af.

“Ik denk een meisje”

Ja, ik denk dat het een meisje is, gebaseerd op ‘zin’ en ‘onzin’. Ten eerste voelt mijn zwangerschap tot nu toe hetzelfde als bij Olivia, lichamelijk. Ten tweede heb ik een keer visioen van een blond meisje met krullen gezien, dat ik ook zag toen ik zwanger was van Olivia en ten derde heb ik (wederom) veel zin in zoetigheid. Maar goed, daar staat tegenover dat ik in eerste instantie dacht aan een jongetje en tweeling en dat het geen tweeling is, is inmiddels meerdere keren bevestigd, dus denk ik: ach, dan zal het ook wel geen jongetje zijn. Tot slot denkt manlief ook dat het een meisje is en heeft hij, nog voor we zwanger waren, sterk het idee gehad alleen maar meisjes te kunnen maken. Hij is natuurlijk degene die dat bepaalt. Maar, bij Olivia was Joost ervan overtuigd dat ze een jongetje was en had ik mijn twee kleine ingevingen dat het een meisje was weggedrukt en dacht ook dat ze een jongetje was. Ze bleek een meisje. En denk ik niet gewoon dat het een meisje is omdat me dat, zoals ik hierboven als beschreef, makkelijker lijkt? Het blijft dus gissen, ook al is het in mijn buik allang bepaald.

Lees ook:  Moe, misselijk en zoetigheid

Mijnlevenalsmama | Jongen of meisje

We zullen zien! In ieder geval staat vast dat zowel een jongen als meisje ontzettend welkom is en we ons goed realiseren dat we geen garantie hebben op een kloon van Olivia (een relatief makkelijk en duidelijk, maar ontzettend eigenwijs kindje). Zowel een jongen als een meisje krijgt bij ons direct een naam, want ja: die hebben wel al (je bent een controlfreak of niet zullen we maar zeggen), maar houden we natuurlijk nog lekker een aantal weken voor onszelf. En weetje: uiteindelijk moet je maar zien of de geslachtsbepaling klopt, want ik heb voldoende verhalen gehoord van kindjes die bij wijze van spreken in het andere geslacht ‘veranderden’ gedurende de zwangerschap of na de bevalling toch net een ander kenmerk vertoonden. Niet voor niets was het eerste dat ik zei na de geboorte van Olivia: “Het is echt een meisje!”.

Ps. Je kunt nog t/m zondag 22 juni meedoen met de winactie voor een knuffeldoekje van Dushi. Kijk hier wat je precies moet doen.

6 Antwoorden

 1. Nicole

  Oeh spannend hoor, wij hadden het wel netjes volgehouden tot de 20 weken echo.. En ik had t idee dat het een meisje was en dat was het ook…

  • Gwen

   Wij bij Olivia ook gewacht, zonder grote moeite. Toen kon ik dat nog haha. Inmiddels weten we het 😉 Morgen een blogje erover dus hihi

 2. Little Yara

  Ik dacht ook meteen: Een meisje is fijner en mijn gevoel is zo sterk dat het een meisje is.
  En ja hoor! Bij de geslachts echo zagen we heel duidelijk een meisje! hihihihi..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.