Nog een meisje!

geplaatst in: Zwangerschap | 16

Afgelopen maandag was het zover: de afspraak waar ik al vier weken naar af zat te tellen. De geslachtsbepalende echo. Deze kan vanaf 15 weken, maar omdat we in verband met het werk met manlief een afspraak aan het einde van de dag wilden plannen, lukt het niet eerder dan maandag, toen ik 16 weken en een dag zwanger was. Prima termijn voor een geslachtsbepaling, maar oh wat duurt wachten op die bewuste dag lang.

Toch een soort van schok

Het is net als met de twintig weken echo bij Olivia toentertijd: je wilt het geslacht weten, maar zodra je het weet, komen er heel veel gevoelens bij elkaar. Een oud-collega van me omschreef het als je kerstkadootje dat bovenin de kast van je ouders opgeborgen ligt en naar je lonkt. Dat je het op een avond stiekem bekijkt en ontzettend blij bent, maar ook een soort van teleurgesteld omdat je nu al weet wat je krijgt. Ja, zo voelt het een beetje: weten of je een jongen of meisje krijgt. Niet dat ik het anders zou willen, want het niet weten is voor ons (zeker voor mij, want controlfreak) geen optie, maar het is toch een soort van ‘raar’. En tegelijkertijd: superfijn, omdat je vanaf dan over hem of haar kan gaan praten en in ons geval zelfs de naam samen al kunt gebruiken.

It’s a …

Zoals de titel van dit blogje al doet vermoeden. We krijgen nog een meisje! Zo onwijs leuk! Ik schreef het eerder deze week al: het maakte ons eigenlijk niets uit, voor zowel een jongen als een meisje viel een boel te zeggen. Maar nu we het weten denk ik toch: “Zie je wel!”, hoewel mijn allereerste ingeving een jongen was, was mijn gevoel daarna vooral een meisje. Zo leuk, nog meer roze in huis en twee spelende (en kibbelende) meiden, heerlijk! Mijnlevenalsmama | Nog een meisje! Ons eigenwijsje wilde trouwens niet goed in beeld met de onderkant, maar toen de echoscopiste eenmaal beeld had, zei ze: “Een meid, geen twijfel over mogelijk, 100%.” En toch, ik weet nu al dat ik bij elke komende echo’s weer bevestiging van het geslacht ga vragen. Dat deed ik bij Olivia ook, ergens sluimert er toch die onzekerheid. Je weet het pas echt als het kindje eruit komt, want echt: je zal de eerste niet zijn die tijdens de bevalling verrast wordt of tijdens een latere termijn opeens te horen krijgt dat bijvoorbeeld je meisje toch een jongen is. Of andersom. Maar voor nu genieten we lekker van de voorpret, heerlijk! We zijn zo blij!

Lees ook:  Surprise, babyshower!

16 Antwoorden

 1. Petra

  Leuk! Ik kan me voorstellen dat je bij elke echo gaat vragen naar het geslacht. Je hoort soms van die verhalen.

 2. Fibromama - stem op Hailey bij skyradio!!

  Wat leuk dat jullie gevoel zo klopt! Gefeliciteerd. Tsja shoppen wordt misschien minder maar al die leuke kleertjes die Olivia niet meer aan kon kan die kleine weer dragen dat is ook wel heel leuk. Ik heb nu af en toe dat Hailey iets niet meer past dat ik zo jammer vind omdat het zo leuk is!

 3. Jess

  Leuk! Gefeliciteerd! Super voor Olivia dat ze straks een zusje krijgt. Het klopt op de één of andere manier wel dat weer een meisje is.

 4. Annelies

  Wat leuk, een meisje! Wij verwachten half september ook een meisje. Ik had (voor de 20wkn echo) al zo sterk het gevoel dat het een meisje was, dat ik bang was dat ik teleurgesteld over zou komen als het een jongen zou zijn. Terwijl het ons ook niet uitmaakte :)

 5. Geertje

  Wat leuk, 2 meiden! (ik weet ar alles van) En ook heel handig!!! Zelfde soort kleding, die ze van elkaar aan kunnen, speelgoed alleen maar voor meiden etc. etc.!

 6. Nicole

  Jaa toch een meid, leuk hoor.. Om een of andere reden zie ik jou ook niet als een jongensmama haha!

 7. Nicky

  Wat leuk dat jullie nog een meid krijgen. Het geslacht van te voren weten roept altijd een gemengd gevoel op, dat is herkenbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.