Buitenleven

geplaatst in: Huishouden, Ontspanning | 3

Warmer weer, de zon op mijn gezicht, de bloempotten buiten gevuld en de achterdeur open. Heerlijk! Zelfs met de bergen zand en viezigheid die door dochterlief naar binnen gelopen worden.

Binnen, buiten, binnen, buiten

Toen het een tijdje terug voor het eerst lekker buitenspeelweer-met-de-deur-open was, genoot Olivia. En wij ook. Met als gevolg dat het eerste dat ze de volgende dag ’s ochtends deed was, lopen naar de gangdeur en “Jasje!” roepen. Ontbijten was een bijzaak, onze lieverd wilde eerst haar jasje en schoenen aan en naar buiten. Het ‘probleem’ werd later overigens dat het warm genoeg was om zomer jas naar buiten te gaan en ze nog steeds luid “Jasje!” stond te roepen. Inmiddels accepteert ze het ook om zonder jas naar buiten te gaan, vaak vaak zat pakt ze behalve haar schoenen uit de gang, ook haar jas. En moet die aan.

We hebben deze zomer voor het eerst een hordeur aan de achterkant en wat ben ik daar blij mee zeg. Het is er een met losse ‘lamellen’, dus als Olivia er eentje draait met naar buiten lopen, blijven er soms nog steeds spleten open, maar we mogen niet klagen. Er zitten echt amper vliegen in huis en muggen heb ik sowieso nog niet gespot. Heerlijk zo’n hordeur, hoe hebben we het in vredesnaam twee zomers vol gehouden zonder?!

Mijnlevenalsmama | Buitenleven
Een potje functioneert ook prima als alternatieve ‘emmer’ hebben we ontdekt.

Het is een heen- en weer geloop van kleine kinderschoentjes. Een bak water (of zwembadje) onder handbereik als de temperatuur het toelaat. Zand hier en daar, Duplo buiten en het liefst schepjes en een emmer binnen. Inmiddels heeft ze geloof ik door dat dat niet mag, net als dat, als ze in de zandbak gezeten heeft (wat nog steeds niet vaak gebeurt, Olivia speelt liever met het zand terwijl ze gehurkt naast de zandbak zit), ze weet dat ik haar afklop en haar schoenen uit doe, alvorens ze naar binnen mag. Best opgevoed dus.

Lees ook:  Tag: Baby ABC
Blote voeten en buiten eten

Niet alleen Olivia loopt in en uit, ook ik doe dat. Op blote voeten. Mijn poezelige voetjes hebben dus weer een wekelijkse eeltbehandeling nodig, want mijn hielen zijn direct een stuk droger als ik geen sokken draag. Ach, dat heb ik er graag voor over. Niets lekkerders dan met je blote voeten op warme tegels lopen. Vind ik. Of buiten eten met z’n drietjes. ’s Avonds nog wat drinken en kletsen met de buren die ook in de tuin zitten, een citroenkaars aan. Genieten!

Het buitenleven doet me niet zozeer denken aan buiten spelen thuis vroeger, maar vooral aan onze kampeervakanties van toen. Ik had qua buitenspelen thuis niets te klagen trouwens, mijn ouders hadden/hebben zo’n grote achtertuin dat we zelfs een circuit voor de crossfietsjes gemaakt hadden en een megagroot klimrek tot onze beschikking hadden. Zoals ik al zei: niets te klagen. En toch, toch doet in en uit lopen als de zon schijnt en de achterdeur open staat, me vooral denken aan kamperen. Even naar de tent, toch weer het zwembad, buiten eten, zand tussen je tenen, ’s avonds kaarsjes aan en een boek lezen (of met campingvrienden de hort op, dat voornamelijk), geweldig!

Als het aan mij ligt gaan we dus zeker eens kamperen met ons gezinnetje, hoewel Joost hier anders over denkt. En ik moet toegeven: appartementen, waarbij je die vrijheid combineert met luxe, bevallen mij ook prima. Voor nu doe ik het gewoon met onze eigen ‘camping’: de achtertuin. We hebben een stoomreiniger en dat de vloerdoeken in de zomer twee keer zo vies zijn, nemen we voor lief. Genieten, dat buitenleven!

Lees ook:  Bath Time #21

 

3 Antwoorden

  1. Roos

    Heerlijk he, naar buiten! Ik kan echt goed sjaggo worden als ik een dag door regen of bijv ziek zijn ofzo niet naar buiten kan.
    Ooh en kamperen wil ik ook zo graag! Maar dan wel naar een plek waar ik zeker weet dat t lekker weer is, en Ayden moet een stukje beter luisteren 😉

  2. Miranda

    Heerlijk! Mijn kinderen zijn gelijk een stuk blijer en liever nu ze vrijwel dagelijks naar buiten kunnen wanneer ze maar willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.