Zo’n buik voelt normaal

geplaatst in: Zwangerschap | 8

Hoe erg wennen de eerste keer een bolle buik in mijn spiegelbeeld zien nog was, zo normaal is het nu. En niet alleen voor mij, ook Joost heeft het gevoel dat die buik niet is weggeweest. De zwangere buik wel te verstaan, we hebben het nu niet over vetjes die de afgelopen twee jaar zijn blijven zitten want dat was gelukkig niet het geval.

Zonder verbazing in de spiegel kijken

Ik weet nog goed hoe raar ik het steeds vond om mezelf in het spiegelbeeld of in een etalageruit voorbij zag komen. Die buik, zo bizar. Leuk en mooi, maar ontzettend vreemd. En dit keer dus helemaal niet. Sterker nog: gevoelsmatig is hij niet weg geweest. Ik vind mezelf met buik prachtig. Oké, die dikkere bovenarmen, extra billen- en benenputjes en eventueel ander extra lichamelijk leed mag best wegblijven, maar die buik: daar houd ik van. Ik geniet ervan.

Mijnlevenalsmama | Normale zwangere buik
Bijna 18 wk zwanger, in een nieuwe maxidress van New Look. Heerlijk ding voor zomerse dagen!

Overigens verschilt het formaat van mijn buik per dag. De ene dag ligt de baby achterin en is ‘ie platter, de volgende dag staat mijn buik weer boller. Na de groeispurt tussen 12 en 15 weken is mijn buik met bijna 19 weken nog ongeveer gelijk qua formaat. Aan de ene kant vind ik dat jammer, omdat ik graag wil pronken, aan de andere kant zit hij totaal nog niet in de weg en ik weet dat dat straks vanaf een week of 30 wel het geval gaat zijn. En ach: zolang het kindje maar groeit vind ik het allemaal best, zoals ik al eerder zei: weer +18kg hoeft van mij ook niet perse.

Lees ook:  Mama is zwanger #10

Het enige irritante aan dit ’tussenmaatje’ voor mijn buik zijn mijn shirtjes. Gewone shirtjes zitten niet fijn meer en zijn eigenlijk al te kort, maar mijn zwangerschapsbasics met die plooien aan de zijkant zitten voor het mooi nog iets te los. Je kunt je er maar druk om maken.

Heerlijk showen en je buik niet inhouden

Het allerfijnste van zo’n bolle buik is dat je hem niet in hoeft te houden. En dat mensen voor je opzij gaan in de supermarkt, dat is ook erg handig. Maar het niet inhouden wint het: heerlijk vind ik dat. Een keer last van mijn darmen en een opgeblazen gevoel en mijn buik is direct twee keer zo groot. En wat boeit het, ik ben zwanger. Hierin groeit een kindje (en die darmen vol lucht dus, dat ook).

Hoewel ik onwijs blij was dat ik een halfjaar na mijn bevalling van Olivia weer een redelijk platte buik had en daar graag naar keek in de spiegel (trots immers omdat ik mijn zwangerschapskilo’s alweer kwijt was), voel ik me met zo’n bolle buik sexier. Ja echt, ik ben zo’n ‘gek’ die zich zwanger sexy voelt. Ook in de laatste weken. En gelukkig, ook Joost vond het direct normaal dat ik weer een zwanger buik heb. Net alsof die buik niet weggeweest is. Voor mij geld dus echt dat ik mijn buik (en de bewegingen en het contact met je ongeboren kindje natuurlijk) mis als ik niet meer zwanger ben, dat zal straks in december niet anders zijn dan in oktober 2012.

Lees ook:  Back in shape na bevalling: status en motivatie

Ps. Je kunt nog t/m dinsdag 22 juli meedoen met de winactie voor een gepersonaliseerde speentjesset. Kijk hier wat je precies moet doen.

8 Antwoorden

 1. Manon

  Leuk stukje! Ik voel me ook mooi met het bolle buikje en ben er ook heel erg trots op. Nu heb ik er nog geen last van maar ben zo benieuwd hoe dat over een aantal weken is haha.

 2. Joyce

  Mooi buikje heb je Gwen! Ik ben benieuwd hoe ik me ga voelen als ik weer zwanger mag zijn. Ik kan me het bij Aron niet herinneren.

 3. Desiree

  Mooi om te lezen dat je je sexy voelt met buik. Ik heb dat helemaal niet. Vind het heerlijk om ons meisje te voelen bewegen maar kan niet wachten tot ik straks weer een platte buik heb (en minder borsten!).

 4. Odile | Go mommy go!

  Leuk en fijn dat je je zo zelfverzekerd voelt! Je ziet er ook prachtig uit! Ik vond alle zwangere vrouwen altijd super mooi, alleen mezelf niet. Bedekte mijn buik zelfs met een shirtje als ik een bikini aan had. Echt belachelijk en zonde als ik eraan terug denk!

 5. Arcadia

  Fijn dat je zo geniet van je buik! Die van mij vond ik ook zo mooi en helemaal niet vreemd, juist fijn. Ik mis m’n buik ontzettend. Hopelijk heb ik er gauw weer eentje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.