Mijn positiegarderobe

geplaatst in: Huisvlijt, Zwangerschap | 7

Ik haalde het een tijdje geleden al even aan in een ander blogje: mijn positiekleding. Ten tijden van mijn zwangerschap van Olivia was mijn eigen, niet-zwangere, kledingstijl een klein beetje anders dan nu. Althans: toen was ik bijvoorbeeld echt nog gek op blazers over een basic hemdje en nu vind ik blazers al snel te warm of onhandig, omdat het ‘trekt’ als ik met dochterlief in de weer ben. En ik draag nu liever jurkjes dan toen. Desalniettemin kon ik mijn positiekleding van toen nog prima hergebruiken. Dacht ik.

Te groot, te wijd

Hoewel mijn startgewicht nagenoeg hetzelfde was als toen ik zwanger bleek van Olivia, pasten mijn zwangerschapsbroeken dit keer niet echt meer. Te ruim, te veel uitgelubberd misschien? Feit is dat van de 2 strakke jeans die ik had, er 1 goed zit en de andere zelfs na wassen op 40 graden en een rondje droger halverwege de dag alweer veel te los rond mijn billen hing. De andere zit dus nog prima, maar die heb ik toen ook wat minder gedragen. De twee pantalon-achtige skinnybroeken (die ik nog heb zitten vermaken in de eerste weken) heb ik weggedaan, dat leken net losse pantalons. Het zag er niet uit. Mijn baggyjeans heb ik nog, maar eerlijk gezegd deze zwangerschap pas twee keer gedragen. Overigens duurde het een paar weken voor ik echt ‘afscheid’ van de broeken kon nemen en nieuwe kocht, op aandringen van manlief. Het is immers zo zonde van het geld, omdat je de broeken maar relatief kort kunt dragen. Maar goed, hij heeft gelijk: ik wil er toch leuk bij lopen.

De legging van twee jaar geleden en wat basic tops, zijn trouwens ook veel te ruim en heb ik nog even opzij gelegd voor wellicht de laatste weken. Ik weet natuurlijk nog niet hoe ik er dan uitzie en/of me voel, ik kan me in ieder geval van het einde van Olivia’s zwangerschap herinneren, dat jeans geen pretje meer waren.

Lees ook:  Twee zwangerschappen, zo hetzelfde

Mijnlevenalsmama | Positiegarderobe

Precies mijn normale smaak

Twee jaar geleden had ik alleen maar basic shirtjes in effen kleuren, dit jaar zijn er toch wat meer printjes bij gekomen. Gewoon, omdat dat mijn huidige smaak is. Ja, ik kan met zekerheid zeggen dat mijn positiegarderobe precies aansluit bij mijn smaak wat betreft normale kleding. Basic, maar toch met hier en daar een printje. En goed met elkaar te combineren.

Ik heb, vind ik, niet megaveel geld gespendeerd (ik schat maximaal 250 euro bij elkaar), maar wel een goede garderobe om het tot december vol te houden. Denk ik. Enige wens die ik nog heb ik een extra positietrui of gewone wijde trui die ik in november kan dragen als het aanzienlijk kouder is, maar die koop ik tegen die tijd wel. Net als mijn gewone kleding, komt het overgrote deel van mijn positiekleren van de H&M.

En, last but nog least, een opsomming van wat ik dan aan positiekleding in mijn kast heb liggen. Of hangen:

 • een grijze jeans (H&M)
 • een felblauwe driekwart jeans (H&M)
 • een blauwe jeans (H&M) nog van twee jaar geleden
 • een baggy jeans (H&M) nog van twee jaar geleden
 • twee zwarte leggings (H&M) waarvan één van twee jaar geleden in maat L, die ik nu (nog) niet pas
 • een geprinte zwart/witte legging (H&M)
 • een gebloemde maxidress (New Look)
 • een zwart/wit gestreepte maxidress (Miss Etam)
 • een grijs mouwloos ‘slobber’ jurkje (H&M)
 • een zwarte skaterdress met witte vogeltjes (Asos)
 • een zwart/wit gestreepte trui (H&M)
 • twee korte joggingbroekjes (H&M) geen positiekleding
 • 3 hemdjes in de kleuren roze, zwart en wit (H&M)
 • 2 longsleeves in de kleuren wit en donkergroen (H&M) nog van twee jaar geleden
 • 4 basic shirts in de kleuren zwart, rood, donkerblauw en koraalroze (H&M) nog van twee jaar geleden
 • een donkerblauw shirtje met witte stippen (H&M)
 • een donkerblauw (bijna zwart) shirtje met print en glitters in de stof (Miss Etam)
 • en tot slot (rechtsonder op de foto) 3 strakke hemdjes/jurkjes (H&M) geen positiekleding. Deze hemdjes draag ik buiten de zwangerschap ook graag op leggings met een vestje erover bijvoorbeeld. Ze rekken erg goed mee en weer terug, getuige het feit dat 1 van deze 3 hemdjes zelfs nog stamt uit de tijd van voor de zwangerschap van Olivia.
Lees ook:  Zo'n buik voelt normaal

Oké, toch best een boel positiekleding als ik het zo op een rijtje zie staan. Eerlijk gezegd heb ik nog niet met een pruillip voor de kast gestaan. Ik blijf verder natuurlijk mijn vestjes en blazers (heel soms) dragen, omdat die open net zo leuk zijn als dicht. En, ik moet nog op zoek naar een winterjas, omdat ik afhankelijk ben van de fiets en tot begin november door wil werken: een jas is dus een must, maar ik denk dat ik hiervoor eerst even op Marktplaats rond ga speuren, omdat ik 80 euro voor een jas die ik maar twee maanden draag, erg zonde vind.

7 Antwoorden

 1. Desiree

  Dat is best veel positiekleding! Ik heb 3 jurkjes, 2 jeans en 1 shirtje. Pas nu met 28 weken nog eigen broeken en straks stap ik over op de jurkjes met legging. Voor de rest draag ik gewoon gewone kleding, staat en zit prima. Niet alles wat ik normaal aan heb staat leuk, maar genoeg dingen kunnen prima. Tijdens m’n vorige zwangerschap ook zo gedaan. Voordeel van een compact buikje.

 2. Miranda

  Ik had een megabuik, bij beiden. En haalde vaak shirts bij zeeman. Buikband eronder en zo liep ik dan. Wel had ik 2 goede duurdere broeken gehaald. Maar als ik ooit nog een keer zwanger ben dan zou ik wel meer aanschaffen.

 3. Jess

  Haha, die hele lijst ook erbij. Maar goed geregeld. Ik ben al uit de eerste stapel positiekleding gegroeid dus ik ben overgestapt op een maatje groter. Beetje jammer.

 4. Petra

  Zo herkenbaar. Mijn oude positiekleding stamt alweer van vier jaar geleden en ook mij zit bijna niks mooi of lekker meer. de broeken zijn veel te wijd, de shirtjes mijn smaak niet meer en de jurkjes passen nog wel maar zijn zó vaal geworden. Ik vind het nu echter zonde om veel geld aan positiekleding uit te geven, dus ik mag (gelukkig, happy me!) eerst even shoppen in de positiegarderobe van mijn beste vriendin. Alles wat ik niet van haar kan lenen zal ik waarschijnlijk nog moeten kopen. Tegen die winterjas kijk ik ook erg op. Maar kom ik niet onderuit met een due date in januari…

 5. Joyce

  Zelf had ik helemaal niet zoveel positiekleding. 1 boodschappentas vol, maar liep eigenlijk altijd maar in 2 verschillende broeken, of had een legging aan met een jurkje of een grote trui.
  Ik voelde me zo belabberd dat het me echt niet interesseerde hoe ik eruit zag. Heb alles ook via marktplaats gekocht toen. Een hele tas vol voor € 20,-. Ik vond het wel prima 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.